ΓΔ: 825.02 0.95% Τζίρος: 57.47 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΑΠΕ

Συνεργασία Επιτροπής Ανταγωνισμού και Ενώσεων Καταναλωτών

Τρία διμερή Μνημόνια Συνεργασίας υπέγραψε η Επιτροπή Ανταγωνισμού με τις ενώσεις καταναλωτών, ΕΚΠΟΙΖΩ, ΙΝΚΑ και ΚΕΠΚΑ με σκοπό έχουν να θέσουν ένα πλαίσιο επικοινωνίας και να προάγουν την ενημέρωση των καταναλωτών

Τρία διμερή Μνημόνια Συνεργασίας υπέγραψε η Επιτροπή Ανταγωνισμού με τις ενώσεις καταναλωτών, ΕΚΠΟΙΖΩ, ΙΝΚΑ και ΚΕΠΚΑ, στις 25 Οκτωβρίου 2019. Τα Μνημόνια Συνεργασίας σκοπό έχουν να θέσουν ένα πλαίσιο επικοινωνίας και να προάγουν τη συνεργασία μεταξύ των μερών για τη βελτιστοποίηση της ενημέρωσης των καταναλωτών και καλύπτουν, μεταξύ άλλων, την ανταλλαγή πληροφοριών και την υλοποίηση δράσεων σε πεδία κοινού ενδιαφέροντος.

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού, όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή της «εκτιμά το σημαντικό ρόλο των ενώσεων καταναλωτών σε μια υγιώς λειτουργούσα ανταγωνιστική αγορά. Προσβλέποντας στην ενίσχυση του ρόλου τους και στην επιμόρφωσή τους σε θέματα ανταγωνισμού, σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση Καταναλωτών (BEUC), σκοπεύει να οργανώσει σεμινάρια προκειμένου να ενισχύσει τη συμμετοχή των ενώσεων καταναλωτών στην εφαρμογή του δικαίου του ελεύθερου ανταγωνισμού».

Επιπρόσθετα, με βάση το επικαιροποιημένο σύστημα προτεραιοποίησης της Επιτροπής Ανταγωνισμού, το οποίο έχει τεθεί σε δημόσια διαβούλευση μέχρι τις 11 Νοεμβρίου 2019, θα δίνεται έμφαση στη διερεύνηση υποθέσεων που έχουν τεθεί υπόψη τις Επιτροπής από Ενώσεις Καταναλωτών με τις οποίες η Επιτροπή διατηρεί θεσμική συνεργασία.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διαθέσιμο το βίντεο της τηλεδιαβούλευσης για την κλαδική έρευνα στο ηλεκτρονικό εμπόριο

Η εισαγωγή στα θέματα της τηλεδιαβούλευσης έγιναν απ' τον πρόεδρο της Επιτροπής Ανταγωνισμού Ι. Λιανό ενώ απεύθυναν χαιρετισμούς η πρόεδρος του GR.EC.A  Κ. Φραϊδάκη και ο από τον ΣΕΒ ο κ. Μ. Μητσόπουλος.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κώδικα Διαδικασιών δημιουργεί η Επιτροπή Ανταγωνισμού

Με την ολοκλήρωση του Κώδικα Διαδικασιών τον Ιούλιο 2020, η Επιτροπή Ανταγωνισμού θα δημοσιεύσει μία δημόσια έκδοση του για να παράσχει μεγαλύτερη διαφάνεια αναφορικά με τις διαδικασίες του δικαίου ανταγωνισμού.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ειδικό σχέδιο δράσης της Επ. Ανταγωνισμού στη διάρκεια της πανδημίας

Την περίοδο αυτή η Επιτροπή Ανταγωνισμού ασχολήθηκε ιδιαίτερα με την λειτουργία της αγοράς, λόγω της πανδημίας και των ειδικών οικονομικών και κοινωνικών συνθηκών που επιζητούσαν άμεση δράση.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επιτροπή Ανταγωνισμού: Πότε επιτρέπεται η επιβολή μέγιστων τιμών

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού δηλώνει ότι, σε ειδικές συνθήκες, επιτρέπονται κάθετες συμφωνίες που αφορούν στην πώληση αγαθών και υπηρεσιών, εάν το μερίδιο αγοράς του προμηθευτή δεν υπερβαίνει το ποσοστό του 30%.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στο ΣτΕ συζητείται η απομάκρυνση Θάνου από την Επιτρ. Ανταγωνισμού

Μετά την προσφυγή τους, θα συζητηθεί στο ΣτΕ τα αιτήματα της Βασιλικής Θάνου και τριών ακόμα μελών από την παλαιά διοίκηση της Επιτρ. Ανταγωνισμού που ζητούν να ακυρωθούν οι αποφάσεις απομάκρυνσης τους.