ΓΔ: 1422.35 0.34% Τζίρος: 108.90 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
nosokomeio, meth, koronoios, ygeia
Φωτο: Alexandros Michailidis / SOOC

Αυξάνεται η πίεση στο ΕΣΥ με την πληρότητα των ΜΕΘ να φθάνει στο 95%

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία υπάρχει συνεχής αύξηση των εισαγωγών στα νοσοκομεία, ενώ ο αριθμός των διασωληνωμένων διατηρείται σε ανοδική πορεία.

Ασφυκτική είναι η πίεση που δέχεται το Σύστημα Υγείας και κυρίως τα νοσοκομεία της Αττικής, καθώς οι ημερήσιες εισαγωγές ξεπερνούν τις 400 και τους 500 οι διασωληνωμένοι.

Ασφυκτικά γέμισαν τα εξωτερικά ιατρεία στα εφημερεύοντα, οι αναμονές ήταν πολύωρες, ενώ μέσα σε μια ήμερα αυξήθηκαν κατά 25% οι εισαγωγές. Ειδικότερα στα νοσοκομεία της Αττικής έγιναν 203 εισαγωγές και 250 διακομιδές, όπως ανέφερε σε ρεπορτάζ της η ΕΡΤ.

«Η εφημερία κύλησε με τρόπο σωστό. Mπόρεσε και συνέδραμε το Σισμανόγλειο με 20 ασθενείς Covid και ξημερώσαμε στον Ευαγγελισμό πιεσμένοι αλλά όρθιοι», τόνισε ο Γιάννης Καλομενίδης, Καθηγητής Πνευμονολογίας στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός. Η πληρότητα στις κλίνες ΜΕΘ στο λεκανοπέδιο αγγίζει το 95% παρότι αναπτύσσονται διαρκώς νέες κλίνες.

«Όταν πρέπει να διασωληνωθεί κάποιος διασωληνώνεται και κρεβάτι να μην υπάρχει θα διασωληνωθεί σε απλό θάλαμο και θα μεταφερθεί σε ελεύθερο κρεβάτι σε αντίστοιχο νοσοκομείο» τονίζει η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη.

«Το τρίτο κύμα στην Αττική είναι εδώ, είμαστε ίσως στην κορυφή του σήμερα και την ερχόμενη εβδομάδα θα αρχίσει η πτωτική πορεία. Στην Ελλάδα έχουμε λίγο ακόμη δρόμο να διανύσουμε γιατί με τη διασπορά των μεταλλαγμένων στελεχών είναι πολλά τα κρούσματα σε πολλές περιφερειακές ενότητες» εκτιμά ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής, Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

Από την πλευρά της η υφυπουργός Υγείας, κα Ζωή Ράπτη, σε δηλώσεις της στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ υπογράμμισε ότι «δεν θέλω να προδικάσω κακά μαντάτα αλλά πιστεύω ότι το επόμενο διάστημα εκεί όπου υπήρξε συνωστισμός θα δούμε και αντίστοιχες νοσηλείες και σε απλές κλίνες COVID και σε κλίνες ΜΕΘ».

H υφυπουργός Υγείας τόνισε ότι αποτελεί ανάγκη η συνεργασία όλων μας για τήρηση των μέτρων προσθέτοντας μεταξύ άλλων ότι η αυτοδιοίκηση δεν πρέπει να ενισχύει με μουσικές και οτιδήποτε είναι σε θέση να προκαλέσει ενδεχόμενο συνωστισμό.

Η τήρηση των μέτρων είναι το πρώτο πράγμα για το οποίο έχουμε όλοι ευθύνη, πρόσθεσε και εξέφρασε την εκτίμηση πως αυτά ανακόπτουν την πορεία της νόσου αφού εάν δεν είχαν παρθεί θα είχαμε γίνει, όπως χαρακτηριστικά είπε, Μπέργκαμο.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

nosokomeio, ygeia
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τριακόσιες κλίνες Covid του ιδιωτικού τομέα στη μάχη κατά της πανδημίας

Όπως ανέφερε ο ΓΓ υπηρεσιών υγείας του υπ. Υγείας, κ. Ιωάννης Κωτσιόπουλος, οι μικρές ιδιωτικές κλινικές με τις οποίες συνεργάζεται το υπουργείο θα προσφέρουν επιπλέον κλίνες που θα ανακοινωθούν μέσα στην εβδομάδα.
Koronoios, Corona Virus, Omikron
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νέο αρνητικό ρεκόρ με 1,44 εκατ. νέα ημερήσια κρούσματα παγκοσμίως

Οι μελέτες υποδεικνύουν ότι αν και η Όμικρον μολύνει 70 φορές πιο γρήγορα από τα προηγούμενα στελέχη, η ασθένεια που προκαλεί μπορεί να μην είναι τόσο σοβαρή, ειδικά για άτομα που έχουν εμβολιαστεί και έχουν λάβει αναμνηστικό εμβόλιο.
Koronoios, Corona Virus, Omikron
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Οι τρεις παράγοντες που καθιστούν πιο επικίνδυνη τη μετάλλαξη Όμικρον

Σύμφωνα με έρευνα των κ. Μαγιορκίνη και Δημόπουλου η ταχύτητα εξάπλωσης της Όμικρον θα είναι μεγαλύτερη από κάθε προηγούμενο στέλεχος, ωστόσο η βαρύτητα στα συστήματα υγείας είναι σχετικά δύσκολο να εκτιμηθεί.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός: Νέα στοιχεία σε μελέτη Τσιοδρα για τους θανάτους στις ΜΕΘ

Στο κείμενο της μελέτης αναφέρεται πως 947 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους λόγω της αυξημένης πίεσης στο ΕΣΥ, 133 γιατί δεν βρήκαν κρεβάτι σε ΜΕΘ και παρέμειναν διασωληνωμένοι εκτός και 656 γιατί νοσηλεύτηκαν σε νοσοκομείο εκτός Αττικής.
Oikonomou
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Οικονόμου: Τη Δευτέρα θα προχωρήσουμε στην επίταξη ιδιωτών γιατρών

«Υπάρχει ανάγκη από πνευμονολόγους, από παθολόγους, από γενικούς γιατρούς. Ό, τι χρειάζεται για να ενισχύσουμε του ΕΣΥ θα το κάνουμε χωρίς να υπολογίσουμε το οποιοδήποτε κόστος», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.