ΓΔ: 1422.35 0.34% Τζίρος: 108.90 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
erythros-stavros
Φωτο: George Vitsaras / SOOC

Σε κλινική αποκλειστικά για κορονοϊό μετατρέπεται ο Ερυθρός Σταυρός

Ιδιαίτερη κρίσιμη είναι η κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής, με την πληρότητα στις ΜΕΘ Covid να αγγίζει πλέον το 95%, καθώς αυξάνεται ο αριθμός των εισαγωγών.

Σε κλινική αποκλειστικά για ασθενείς με κορονοϊό μετατρέπεται ο Ερυθρός Σταυρός, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες. 

Συγκεκριμένα, η σχετική εντολή δόθηκε χθες και σήμερα άρχισε η εκκένωσή του. Την ίδια στιγμή, υπήρξαν σκέψεις να μετατραπούν σε νοσοκομεία Covid το Τζάνειο και οι Άγιοι Ανάργυροι, ωστόσο προς το παρόν αποφασίστηκε η μετατροπή να γίνει μόνο για το νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός.

Μάλιστα, σήμερα ξεκίνησε και η μεταφορά των νοσηλευόμενων ασθενών, που δεν νοσούν από κορονοϊό, σε άλλα δημόσια νοσοκομεία της Αττικής.

Η πληρότητα στις ΜΕΘ Covid της Αττικής 

Το 95% αγγίζει πλέον η πληρότητα των ΜΕΘ Covid στα νοσοκομεία της Αττικής, με την κατάσταση να είναι εξαιρετικά κρίσιμη, καθώς ο αριθμός αυτός αυξάνεται ώρα με την ώρα. 

Ειδικότερα, ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι στις 15 Μαρτίου καταγράφηκαν συνολικά στη χώρα 457 εισαγωγές ασθενών με Covid (συμπεριλαμβάνονται και οι διανοσοκομειακές διακομιδές), ενώ δόθηκαν μόλις 166 εξιτήρια.

Μεγάλα νοσοκομεία της Αττικής, όπως τα Σισμανόγλειο, Γεννηματάς, Αγία Όλγα, Ευαγγελισμός, Ερυθρός Σταυρός, Ασκληπιείο, Τζάνειο και Αττικόν έχουν μονίμως κατειλημμένο το σύνολο των κλινών ΜΕΘ. Την ίδια στιγμή, πολύ υψηλές είναι οι πληρότητες και σε απλές κλίνες Covid.

Παράλληλα, διασωληνεμένοι ασθενείς νοσηλεύονται σε απλές κλίνες, με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για περίπου 25 ασθενείς εκτός ΜΕΘ μέχρι αργά το βράδυ χθες.

Τέλος, αξίζει να τονιστεί ότι οι εκτιμήσεις για την πορεία των διασωληνωμένων δεν είναι θετικές, καθώς αναμένεται ένα δύσκολο δεκαήμερο. Μάλιστα, οι ειδικοί εκτιμούν πως ο αριθμός τους μπορεί να φτάσει και τους 700, ενώ δεν αναμένεται σταθεροποίηση πριν τα τέλη της επόμενης εβδομάδας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

nosokomeio, ygeia
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τριακόσιες κλίνες Covid του ιδιωτικού τομέα στη μάχη κατά της πανδημίας

Όπως ανέφερε ο ΓΓ υπηρεσιών υγείας του υπ. Υγείας, κ. Ιωάννης Κωτσιόπουλος, οι μικρές ιδιωτικές κλινικές με τις οποίες συνεργάζεται το υπουργείο θα προσφέρουν επιπλέον κλίνες που θα ανακοινωθούν μέσα στην εβδομάδα.
Koronoios, Corona Virus, Omikron
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νέο αρνητικό ρεκόρ με 1,44 εκατ. νέα ημερήσια κρούσματα παγκοσμίως

Οι μελέτες υποδεικνύουν ότι αν και η Όμικρον μολύνει 70 φορές πιο γρήγορα από τα προηγούμενα στελέχη, η ασθένεια που προκαλεί μπορεί να μην είναι τόσο σοβαρή, ειδικά για άτομα που έχουν εμβολιαστεί και έχουν λάβει αναμνηστικό εμβόλιο.
Koronoios, Corona Virus, Omikron
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Οι τρεις παράγοντες που καθιστούν πιο επικίνδυνη τη μετάλλαξη Όμικρον

Σύμφωνα με έρευνα των κ. Μαγιορκίνη και Δημόπουλου η ταχύτητα εξάπλωσης της Όμικρον θα είναι μεγαλύτερη από κάθε προηγούμενο στέλεχος, ωστόσο η βαρύτητα στα συστήματα υγείας είναι σχετικά δύσκολο να εκτιμηθεί.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός: Νέα στοιχεία σε μελέτη Τσιοδρα για τους θανάτους στις ΜΕΘ

Στο κείμενο της μελέτης αναφέρεται πως 947 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους λόγω της αυξημένης πίεσης στο ΕΣΥ, 133 γιατί δεν βρήκαν κρεβάτι σε ΜΕΘ και παρέμειναν διασωληνωμένοι εκτός και 656 γιατί νοσηλεύτηκαν σε νοσοκομείο εκτός Αττικής.
Oikonomou
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Οικονόμου: Τη Δευτέρα θα προχωρήσουμε στην επίταξη ιδιωτών γιατρών

«Υπάρχει ανάγκη από πνευμονολόγους, από παθολόγους, από γενικούς γιατρούς. Ό, τι χρειάζεται για να ενισχύσουμε του ΕΣΥ θα το κάνουμε χωρίς να υπολογίσουμε το οποιοδήποτε κόστος», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.