ΓΔ: 894.74 0.69% Τζίρος: 60.66 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
meth, ygeia, corona virus
Φωτο: Alexandros Michailidis / SOOC

Νέες ιδιωτικές κλίνες μπαίνουν από σήμερα στη μάχη για τον κορονοϊό

Ενισχύεται από σήμερα το Εθνικό Σύστημα Υγείας με την προσθήκη νέων κλινών του ιδιωτικού τομέα, με σκοπό την αντιμετώπιση της ραγδαίας αύξησης των διασωληνωμένων.

Στον αγώνα για την αντιμετώπιση του κορονοϊού μπαίνουν από σήμερα κι άλλες ιδιωτικές κλίνες non Covid, ύστερα από τη χθεσινή ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων αλλά και των διασωληνωμένων στη χώρα. 

Συγκεκριμένα, οι περισσότεροι ιδιωτικοί όμιλοι έδωσαν επιπλέον κλίνες για την αντιμετώπιση αυτής της κρίσιμης κατάστασης που βιώνουν τα νοσοκομεία τα τελευταία 24ωρα, με την υψηλότερη συμμετοχή να έρχεται από τον όμιλο Hellenic Healthcare Group HHG με 300 κλίνες από το Υγεία, το Μητέρα και το Metropolitan αλλά και το Metropolitan General εξ αδιαιρέτου. Επιπλέον, το Ιασώ πρόσφερε ακόμη 100 κρεβάτια για την περίθαλψη των ασθενών που δεν έχουν κορονοϊό, ενώ ο όμιλος Ιατρικό Αθηνών, που ήδη έχει δώσει την κλινική Περιστερίου για περιστατικά με Covid έδωσε κλίνες από την κλινική του Ψυχικού.

Το σχέδιο του ΕΣΥ

Το νέο σχέδιο του Εθνικού Συστήματος Υγείας περιλαμβάνει τα ακόλουθα: 

  • 450 κλίνες για non Covid ασθενείς
  • 100 κλίνες για ασθενείς με κορονοϊό

Ειδικότερα, όσον αφορά τις non Covid κλίνες, οι 300 εξ αυτών αφορούν το Hellenic HealthCare Group, οι 100 το ΙΑΣΩ και οι 50 τον όμιλο Ιατρικού Αθηνών. Από την άλλη, για τις κλίνες Covid, οι 60 αφορούν τον όμιλο Ευρωκλινικής Αθηνών και οι 40 τον όμιλο Βιοϊατρική, ενώ σε όλες συμπεριλαμβάνεται το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. 

Παράλληλα, από χθες έχει μετατραπεί σε νοσοκομείο αποκλειστικά για ασθενείς με κορονοϊό και ο Ερυθρός Σταυρός, με σκοπό να συμβάλλει στη διαχείριση τη έκρυθμης κατάστασης, ενώ το Σισμανόγλειο αναμένεται να ενισχυθεί επιπλέον με 10 πολυδύναμες ΜΕΘ Covid

Την ίδια στιγμή, στο ΕΣΥ ενσωματώνεται και το Γενικό Νοσοκομείο της Αεροπορίας 251, ύστερα από συνεργασία με το υπουργείο Εθνικής Αμύνης, το οποίο συνολικά διαθέτει 220 κρεβάτια για non Covid ασθενείς. 

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι το υπουργείο Υγείας προμηθεύτηκε μέσω της ΙΦΕΤ Α.Ε. και πρόκειται να παραδώσει σήμερα 900 αναπνευστικές συσκευές υψηλής ροής οξυγόνου στα νοσοκομεία της Αττικής. 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Gkagka
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γκάγκα: Πανεπιστήμιο και ΕΣΥ μαζί στην αντιμετώπιση της πανδημίας

Η αναπληρωτής υπουργός Υγείας τόνισε ότι η προσοχή θα είναι στραμμένη και στους ασθενείς με Covid-19 και στους ασθενείς με τα υπόλοιπα νοσήματα και θα αντιμετωπίζονται όλοι στην ώρα τους και η εκπαίδευση θα συνεχίσει κανονικά.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ν. Χαρδαλιάς: Οριακή η κατάσταση στην Αχαΐα και στα νοσοκομεία

Την κρισιμότητα της κατάστασης στην Αχαΐα υπογράμμισε σήμερα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, ανακοινώνοντας παράλληλα τη λειτουργία εμβολιαστικού κέντρου 16 γραμμών στον Οργανισμό Λιμένος Πατρών.