ΓΔ: 1422.1 0.32% Τζίρος: 55.45 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:37:43 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: ΑΠΕ

Ν. Χαρδαλιάς: Οριακή η κατάσταση στην Αχαΐα και στα νοσοκομεία

Την κρισιμότητα της κατάστασης στην Αχαΐα υπογράμμισε σήμερα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, ανακοινώνοντας παράλληλα τη λειτουργία εμβολιαστικού κέντρου 16 γραμμών στον Οργανισμό Λιμένος Πατρών.

«Η κατάσταση στην Αχαΐα είναι οριακή, όπως εξίσου οριακή είναι και η κατάσταση στα νοσοκομεία», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, σε δηλώσεις που έκανε σήμερα το απόγευμα στην Πάτρα, μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης για την αξιολόγηση της εξέλιξης της πανδημίας στην Αχαΐα.

Παράλληλα, ο Νίκος Χαρδαλιάς απηύθυνε έκκληση σε όλους τους κατοίκους της Αχαΐας, αλλά και της Δυτικής Ελλάδας, να μείνουν τις επόμενες ημέρες προσηλωμένοι στην τήρηση των μέτρων.

Επίσης, ανακοίνωσε τη λειτουργία εμβολιαστικού κέντρου 16 γραμμών, μέσα στον Απρίλιο, το οποίο θα βρίσκεται σε εγκαταστάσεις του Οργανισμού Λιμένος Πατρών, στο νέο λιμάνι Πάτρας. Μάλιστα, όπως προσέθεσε ο ίδιος, στο κέντρο θα γίνονται καθημερινά 900 εμβολιασμοί.

Στη συνέχεια, ο κ. Χαρδαλιάς πραγματοποίησε αυτοψία στους χώρους του νέου εμβολιαστικού κέντρου, ενώ αργότερα θα επισκεφθεί το πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Πάτρας, συνοδευόμενος από τον καθηγητή Λοιμωξιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών και μέλος της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι κορονοϊού, Χαράλαμπο Γώγο.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο νοσοκομείο, ο Νίκος Χαρδαλιάς πρόκειται να συνομιλήσει με μέλη της διοίκησης και του υγειονομικού προσωπικού, καθώς και με τους εργαζόμενους στις μονάδες ΜΕΘ και Covid-19.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

nosokomeio, ygeia
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τριακόσιες κλίνες Covid του ιδιωτικού τομέα στη μάχη κατά της πανδημίας

Όπως ανέφερε ο ΓΓ υπηρεσιών υγείας του υπ. Υγείας, κ. Ιωάννης Κωτσιόπουλος, οι μικρές ιδιωτικές κλινικές με τις οποίες συνεργάζεται το υπουργείο θα προσφέρουν επιπλέον κλίνες που θα ανακοινωθούν μέσα στην εβδομάδα.
Koronoios, Corona Virus, Omikron
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νέο αρνητικό ρεκόρ με 1,44 εκατ. νέα ημερήσια κρούσματα παγκοσμίως

Οι μελέτες υποδεικνύουν ότι αν και η Όμικρον μολύνει 70 φορές πιο γρήγορα από τα προηγούμενα στελέχη, η ασθένεια που προκαλεί μπορεί να μην είναι τόσο σοβαρή, ειδικά για άτομα που έχουν εμβολιαστεί και έχουν λάβει αναμνηστικό εμβόλιο.
Koronoios, Corona Virus, Omikron
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Οι τρεις παράγοντες που καθιστούν πιο επικίνδυνη τη μετάλλαξη Όμικρον

Σύμφωνα με έρευνα των κ. Μαγιορκίνη και Δημόπουλου η ταχύτητα εξάπλωσης της Όμικρον θα είναι μεγαλύτερη από κάθε προηγούμενο στέλεχος, ωστόσο η βαρύτητα στα συστήματα υγείας είναι σχετικά δύσκολο να εκτιμηθεί.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός: Νέα στοιχεία σε μελέτη Τσιοδρα για τους θανάτους στις ΜΕΘ

Στο κείμενο της μελέτης αναφέρεται πως 947 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους λόγω της αυξημένης πίεσης στο ΕΣΥ, 133 γιατί δεν βρήκαν κρεβάτι σε ΜΕΘ και παρέμειναν διασωληνωμένοι εκτός και 656 γιατί νοσηλεύτηκαν σε νοσοκομείο εκτός Αττικής.
Oikonomou
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Οικονόμου: Τη Δευτέρα θα προχωρήσουμε στην επίταξη ιδιωτών γιατρών

«Υπάρχει ανάγκη από πνευμονολόγους, από παθολόγους, από γενικούς γιατρούς. Ό, τι χρειάζεται για να ενισχύσουμε του ΕΣΥ θα το κάνουμε χωρίς να υπολογίσουμε το οποιοδήποτε κόστος», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.