ΓΔ: 912.81 0.40% Τζίρος: 124.71 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
EKAB
Shutterstock

Νοσοκομείο «Γεννηματάς»: Δέκα διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ

«Καθημερινότητα το φαινόμενο να υπάρχουν διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ», ανέφερε χαρακτηριστικά η παθολόγος στη μονάδα Covid του νοσοκομείου, Γεωργία Φίλιππα.

Περίπου 50 εισαγωγές περιστατικών με Covid έγιναν στο νοσοκομείο «Γεννηματάς» μιαμιση ώρα πριν από την ολοκλήρωση της εφημερίας, ενώ 10 είναι διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ, σύμφωνα με όσα ανέφερε σήμερα η παθολόγος στη μονάδα Covid του νοσοκομείου, Γεωργία Φίλιππα.

«Βγαίνουμε πάλι από μια δύσκολη εφημερία. Πέντε είναι τα κενά κρεβάτια που θα γεμίσουν και αυτά», δήλωσε η γιατρός στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA». Την ίδια στιγμή, 40 υγειονομικοί στο εν λόγω νοσοκομείο νοσούν από κορωνοϊό, μεταξύ των οποίων και κάποιοι που είχαν εμβολιαστεί.

Επιπλέον, η γιατρός έκανε λόγο ότι οι σημερινές εισαγωγές ήταν λιγότερες από χθες, ενώ χαρακτήρισε «καθημερινότητα» το φαινόμενο να υπάρχουν διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ.

Εκτός αυτού, τάχθηκε κατά στο να μετατραπεί το «Γεννηματάς» σε νοσοκομείο Covid ή «νοσοκομείο μιας νόσου» όπως το αποκάλεσε η ίδια.

Παράλληλα, τόνισε την ανάγκη επίταξης του ιδιωτικού τομέα της υγείας, ενώ κατήγγειλε ότι οι ασθενείς μετά από 1-2 μέρες νοσηλείας τους στο νοσοκομείο που εργάζεται μεταφέρονται σε ιδιωτικές κλινικές. «Το τελευταίο διάστημα οι ασθενείς γίνονται φάκελοι και μεταφέρονται από νοσοκομείο σε νοσοκομείο. Έρχονται οι ασθενείς, εισάγονται στα non covid του Γεννηματάς, μένουν 1-2 μέρες, και υπάρχει μια πρεμούρα, να μετακινηθούν σε νοσοκομείο ιδιωτικό, για να μπορούν να αδειάσουν τα κρεβάτια για να υποδεχθούμε κόσμο στην επόμενη βάρδια», ανέφερε η ίδια.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ν. Χαρδαλιάς: Οριακή η κατάσταση στην Αχαΐα και στα νοσοκομεία

Την κρισιμότητα της κατάστασης στην Αχαΐα υπογράμμισε σήμερα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, ανακοινώνοντας παράλληλα τη λειτουργία εμβολιαστικού κέντρου 16 γραμμών στον Οργανισμό Λιμένος Πατρών.