ΓΔ: 1170.13 0.14% Τζίρος: 93.67 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Crete
Shutterstock

Δράσεις προώθησης των τοπικών προϊόντων της Κρήτης από ξενοδόχους

Το φετινό 9ο Παγκρήτιο φόρουμ που διοργανώνουν τα τέσσερα Επιμελητήρια του νησιού θα διεξαχθεί διαδικτυακά το Σάββατο 24 Απριλίου 2021.

Το τραπέζι σε παραδοσιακά προϊόντα που παράγονται στην Κρήτη, «στρώνουν» ξενοδόχοι και παραγωγοί του νησιού, συμμετέχοντας σε μία σημαντική δράση που υλοποιούν τα Επιμελητήρια του νησιού και έχει ως βασικό στόχο να συνδέσει τον πρωτογενή τομέα με τον τουρισμό στηρίζοντας παράλληλα την τοπική οικονομία.

Όπως δηλώνει στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χανίων Αντώνης Ροκάκης, «σε μια δύσκολη περίοδο που συνδέεται με τις προσπάθειες για επανεκκίνηση της οικονομίας η κοινή προσπάθεια και δράσεις εξωστρέφειας αποτελούν το “ όχημα”, για να πετύχει ο στόχος».

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται η διοργάνωση του 9ου παγκρήτιου φόρουμ που διοργανώνουν τα τέσσερα Επιμελητήρια του νησιού, το Παράρτημα Κρήτης του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΓΕΩΤ.Ε.Ε.), οι Ενώσεις Ξενοδόχων Κρήτης και ο Παγκρήτιος Σύλλογος Διευθυντών Ξενοδοχείων, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης.

Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές στην πρόσκληση συμμετοχής των ενδιαφερομένων, «το εγχείρημα έχει στεφθεί με μεγάλη επιτυχία κατά τις οκτώ προηγούμενες διοργανώσεις, έχει βραβευθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο και αποτελεί πλέον θεσμό για την τοπική αγορά, καθώς έχει δώσει τη δυνατότητα σε πολλούς ξενοδόχους να προμηθευτούν τοπικά προϊόντα απ’ ευθείας από τους παραγωγούς, κτηνοτρόφους, μεταποιητές, χτίζοντας μια οικονομική συνεργασία με πολλαπλά οφέλη για τις δύο πλευρές»,

Η φετινή διοργάνωση σχεδιάστηκε και είναι απόλυτα προσαρμοσμένη στις συνθήκες της πανδημίας και θα διεξαχθεί διαδικτυακά το Σάββατο 24 Απριλίου 2021.

Με απλές διαδικασίες και καθοδήγηση από τους διοργανωτές, οι συμμετέχοντες θα μπορούν από το σπίτι ή το γραφείο τους να «συναντηθούν» μέσω υπολογιστή ή κινητού τηλεφώνου και να συζητήσουν για τα προϊόντα που παράγουν ή ενδιαφέρονται να αγοράσουν, αντίστοιχα.

Ξενοδόχοι, διευθυντές και υπεύθυνοι προμηθειών ξενοδοχείων, κτηνοτρόφοι, παραγωγοί και μεταποιητές αγροτικών προϊόντων, αλλά και βιοτέχνες που σχετίζονται με τον τουρισμό (πχ είδη συσκευασίας, καθαριστικά, εξοπλισμός ) θα έχουν την ευκαιρία να συνομιλήσουν, μέσω ειδικής πλατφόρμας, σε προκαθορισμένα ραντεβού που θα επιλέξουν εκ των προτέρων.

Πρόκειται για το κορυφαίο για την οικονομία της Κρήτης επιχειρηματικό γεγονός έχει στόχο να βοηθήσει τη συνεργασία ξενοδόχων και αγροτών, επαγγελματιών, βιοτεχνών, μεταποιητών, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες των κρητικών ξενοδοχείων και της ευρύτερης τοπικής αγοράς από την ντόπια αγροτική και βιοτεχνική παραγωγή, δίνοντας παράλληλα την ευκαιρία στους επισκέπτες του νησιού να γνωρίσουν τα γνήσια προϊόντα της κρητικής διατροφής και να στηριχθεί η συναφής με τον τουρισμό επαγγελματική /βιοτεχνική δραστηριότητα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Tιμώμενη γαστρονομική Περιφέρεια η Κρήτη σε ελληνογαλλικό Workshop

Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα μέσω ειδικής επαγγελματικής πλατφόρμας, να δημιουργήσουν το εξατομικευμένο προφίλ της επιχείρησής τους, μέσω του οποίου θα παρουσιάσουν, θα προβάλουν και θα προωθήσουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους.