ΓΔ: 1435.19 -0.93% Τζίρος: 94.42 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
koronoios, METH, nosokomeio, ygeia
Φωτο: Alexandros Michailidis / SOOC

Πάνω από 80% το ποσοστό των εμβολιασθέντων υγειονομικών

Η Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια νοσοκομεία αναφέρει το υγειονομικό προσωπικό εμβολιάζεται και ζητά να υπάρξει προτεραιότητα στους εμβολιασμούς για τους εργαζομένους στα νοσοκομεία.

Αυξημένα ποσοστά εμβολιασθέντων υγειονομικών δίνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) για την αποκατάσταση, όπως αναφέρει, της αλήθειας και κάνοντας λόγο για «κατασυκοφάντηση του υγειονομικού προσωπικού πως δήθεν δεν εμβολιάζεται και διασπείρει τον ιό».

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, «το ποσοστό συμμετοχής στον εμβολιασμό, σήμερα, του υγειονομικού προσωπικού, υπερβαίνει το 80%, όσων εμβολιάσθηκαν, όσων έχουν αντισώματα, όσων είναι σε λίστες αναμονής για εμβολιασμό, όσων δεν ενδείκνυται ο εμβολιασμός για ιατρικούς λόγους».

Συγκεκριμένα, η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει, ότι 62% έχουν ήδη εμβολιασθεί με βάση τη λίστα που διατηρούν οι διοικήσεις των νοσοκομείων. Περί του 10% των υγειονομικών έχουν νοσήσει από κορονοϊό και παρακολουθούν τακτικά τα αντισώματα, όπως είναι η σχετική οδηγία του υπουργείου Υγείας. Περί του 10% των υγειονομικών είτε βρίσκονται στις λίστες των νοσοκομείων και περιμένουν να εμβολιασθούν, είτε έχουν εγγραφεί στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του εμβολίου και έχουν κλείσει ραντεβού για εμβολιασμό, είτε ανήκουν σε ομάδες που δεν ενδείκνυται, με ιατρικές οδηγίες, ο εμβολιασμός τους (έγκυες, αυτοάνοσα ή άλλα νοσήματα κλπ). «Ζητάμε μία δεύτερη ευκαιρία για τον εμβολιασμό κατά προτεραιότητα του υγειονομικού προσωπικού. Είμαστε βέβαιοι για την καθολική συμμετοχή των συναδέλφων», καταλήγει η ΠΟΕΔΗΝ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Koronoios, Corona Virus, Omikron
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νέο αρνητικό ρεκόρ με 1,44 εκατ. νέα ημερήσια κρούσματα παγκοσμίως

Οι μελέτες υποδεικνύουν ότι αν και η Όμικρον μολύνει 70 φορές πιο γρήγορα από τα προηγούμενα στελέχη, η ασθένεια που προκαλεί μπορεί να μην είναι τόσο σοβαρή, ειδικά για άτομα που έχουν εμβολιαστεί και έχουν λάβει αναμνηστικό εμβόλιο.
εοδυ-εμβόλιο-πανδημία
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

'Έλεγχος της διαδικασίας εμβολιασμών από την Εθνική Αρχή Διαφάνειας

Το κλιμάκιο της ΕΑΔ προχώρησε στην αξιολόγηση της τήρησης των διαδικασιών ελέγχου και των απαιτήσεων που περιλαμβάνονται στο εθνικό επιχειρησιακό σχέδιο εμβολιασμών κατά της COVID-19, με περίοδο αναφοράς την περίοδο 27.12.2020 έως 05.01.2021.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ένορκη διοικητική εξέταση στο «Αττικόν» για το θάνατο του Δημ. Καλλιάνου

Ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Καλλιάνος με ανάρτησή του είχε περιγράψει τη σοβαρότητα της κατάστασης του πατέρα του Δημήτρη, αφήνοντας αιχμές εναντίον γιατρών διότι δεν έβαλαν τον πατέρα του σε ΜΕΘ.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ερρίκος Ντυνάν: Μη επεμβατική τεχνική φίστουλας για νεφροπαθείς

«Αυτή η μη χειρουργική διαδικασία προσφέρει πλεονεκτήματα, όπως μικρότερο χρόνο ανάρρωσης, λιγότερο πόνο και μικρότερο κίνδυνο επιπλοκών σε σύγκριση με τις παραδοσιακές χειρουργικές μεθόδους» τόνισε ο Αλέξανδρος Μάλλιος.