ΓΔ: 1435.19 -0.93% Τζίρος: 94.42 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: ΑΠΕ

Τα κρούσματα θα φθάσουν σήμερα στις 3.000 προειδοποιεί ο ΕΟΔΥ

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του ΕΟΔΥ κ. Αρκουμανέα η αύξηση των κρουσμάτων οφείλεται τόσο στη μετάλλαξη Δέλτα όσο και στο γεγονός ότι έχει αυξηθεί η πραγματοποίηση «PCR και rapid tests, για να σπάσει η διασπορά πριν από τις αφίξεις στα νησιά».

Πλησίον των 3.000 εκτιμάται ότι θα φθάσουν σήμερα τα νέα κρούσματα του κορονοϊού, όπως τουλάχιστον εκτίμησε ο επικεφαλής του ΕΟΔΥ κ. Παναγιώτης Αρκουμανέας, σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ. 

Σύμφωνα με τον κ. Αρκουμανέα «αυτή θα είναι η πρώτη είδηση, αλλά πρέπει να βλέπουμε μέσο όρο ηλικίας, αριθμό εμβολιασθέντων αλλά και εισαγωγών για να έχουμε συνολική επιδημιολογική εικόνα».

Η γεωμετρική αύξηση κατά 150% από την προηγούμενη εβδομάδα, παρατηρείται λόγω κυρίως της διασποράς από την μετάλλαξη Δ. Ευτυχώς δεν έχει επίπτωση και την αύξηση στις εισαγωγές, ανέφερε ο κ. Αρκουμανέας. Από την αρχή του έτους ο μέσος όρος ηλικίας έχει μειωθεί από τα 46 έτη στα 29 έτη και χθες ήταν στα 27 καθώς εξετάζονται όλο και περισσότεροι νεαροί με rapid test.

«Τα κρούσματα αυξάνονται καθώς ζητήσαμε PCR και rapid tests, για να σπάσει η διασπορά πριν από τις αφίξεις στα νησιά», εξήγησε ο κ. Αρκουμανέας. Όσο πιο νεαρά τα άτομα τόσο λιγότερες είναι οι πιθανότητες να νοσήσουν σοβαρά, διευκρίνισε επίσης.

Ο κ. Αρκουμανέας αναφέρθηκε επίσης στις πρόσφατες εικόνες συγχρωτισμού, και υπενθύμισε ότι η μετάλλαξη Δ είναι κατά 60% πιο μεταδοτική από την τύπου Α. Θα νοσήσει μεγάλο ποσοστό ανεμβολίαστων, προειδοποίησε και επανέλαβε ότι πρέπει άμεσα να εμβολιαστούν άτομα άνω των 50 ετών.

«Μέσα στο καλοκαίρι πρέπει να εμβολιαστούμε όλοι. Δεν είναι επιχείρημα το πάω διακοπές», τόνισε αναφερόμενος στο τείχος ανοσίας και καλώντας ειδικά όσους εργάζονται με ευπαθείς ομάδες να κλείσουν άμεσα ραντεβού.

Υπενθυμίζεται ότι χθες τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου Covid-19 που καταγραφήκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 2.065, εκ των οποίων 12 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 440.872 (ημερήσια μεταβολή +0,5%),εκ των οποίων 51,2% άνδρες. Παράλληλα η Αττική παραμένει η περιοχή που βρίσκεται στο «κόκκινο» καθώς σε αυτήν καταγράφονται τα περισσότερα κρούσματα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

nosokomeio, koronoios, covid-19
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού την τελευταία εβδομάδα, 22 οι θάνατοι

Ο αριθμός των νέων διασωληνώσεων παρουσίασε μείωση σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα και αύξηση 78% σε σχέση με τον μέσο εβδομαδιαίο αριθμό νέων διασωληνώσεων κατά τις προηγούμενες 4 εβδομάδες.
pcr test, koronoios, coronoios, corona virus
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός: Εβδομαδιαία αύξηση των εισαγωγών σε νοσοκομεία, 24 νεκροί

Ο αριθμός των εισαγωγών για Covid-19  παρουσίασε αύξηση σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα και αύξηση 41% σε σχέση με τον μέσο εβδομαδιαίο αριθμό νέων εισαγωγών κατά τις προηγούμενες 4 εβδομάδες.