ΓΔ: 1422.35 0.34% Τζίρος: 108.90 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
koronoios, METH, nosokomeio, ygeia
Φωτο: Alexandros Michailidis / SOOC

Καμπανάκι από επιστήμονες για 3.400 κρούσματα τον Αύγουστο

Προειδοποιούν οι επιστήμονες πως τα κρούσματα θα κορυφωθούν τον Αύγουστο. Να τρέξει τους εμβολιασμούς θέλει η κυβέρνηση με τον υπουργό Υγείας να καλεί τους νέους να εμβολιαστούν έστω και με μια δόση πριν τις διακοπές.

Καμπανάκι από τους επιστήμονες που αναμένουν το νέο κύμα της πανδημίας να κορυφωθεί τον Αύγουστο όπου ο εβδομαδιαίος μέσος όρος κρουσμάτων θα φτάσει τα 3.400, με την κυβέρνηση να προσπαθεί να επιταχύνει τους εμβολιασμούς ενώ οργή προκαλούν οι υγειονομικοί που οδηγούν το άρμα των αντιεμβολιαστών.

Με την τουριστική περίοδο να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και την ελληνική οικονομία να στηρίζει πολλά στα φετινά έσοδα από τον τουρισμό, η αύξηση των κρουσμάτων στα νησιά προβληματίζει τους επιστήμονες με τον καθηγητή Μηχανικής Δημοσθένη Σαρηγιάννη από την τηλεόραση του ΣΚΑΪ να κάνει αναφορά για την κατάσταση σε Κρήτη, Ρόδο, Κέρκυρα, Πάρο και Σαντορίνη. Η κυβέρνηση προσανατολίζεται στη λήψη μέτρων όπως συνέβη στη Μύκονο, ενώ και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο υπογράμμισε την σημασία του εμβολιασμού.

«Η Πολιτεία θα συνεχίσει να αντιμετωπίζει τις εξάρσεις της πανδημίας όπου αυτό είναι απαραίτητο με τοπικές παρεμβάσεις, αλλά η επιλογή μας είναι σαφής: Το μέτωπο της αλήθειας και της λογικής πρέπει να επικρατήσει μέσα στο Καλοκαίρι και από το Φθινόπωρο η χώρα μας θα συνεχίσει την πορεία της έτσι ή αλλιώς», τόνισε ο πρωθυπουργός. Από την πλευρά του, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας κάλεσε τους νέους να εμβολιαστούν  «έστω και με μία δόση πριν πάνε διακοπές», και τόνισε την σημασία να εμβολιαστούν οι πολίτες άνω των 55 ετών καθώς κινδυνεύουν περισσότερο από τον ιό.

Ο γγ του υπουργείου Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους και η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου εξέφρασαν την οργή τους για τους πολίτες που δεν δέχονται τους εμβολιασμούς παρομοιάζοντάς τους με «εργαστήριο παραγωγής νέων μεταλλάξεων» σημειώνοντας πως ορισμένοι θα κατανοήσουν τις συνέπειες όταν βρεθούν στο νοσοκομείο. Ο κ. Θεμιστοκλέους επιτέθηκε στους αντιεμβολιαστές γιατρούς τονίζοντας πως «οι γιατροί που εκπέμπουν μήνυμα παραπληροφόρησης πρέπει να τιμωρηθούν».

Προσπάθεια να τρέξουν οι εμβολιασμοί

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΕΟΔΥ, το τελευταίο 24ωρο χορηγήθηκαν περίπου 75.000 δόσεις, και πλήρως εμβολιασμένοι είναι το 55% των ενηλίκων της χώρας, με την ηλικιακή ομάδα 75-79 ετών να έχει την μεγαλύτερη εμβολιαστική κάλυψη.

Επίσης, την Παρασκευή 30 Ιουλίου ανοίγει η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό παιδιών άνω των 12 ετών. Τα ραντεβού θα κλείνονται μέσω της πλατφόρμας emvolio.gov.gr με κωδικούς Taxisnet των γονέων ή στα ΚΕΠ και στα φαρμακεία, και τα παιδιά πρέπει να προσέρχονται στα εμβολιαστικά κέντρα με τον γονέα ή τον κηδεμόνα τους. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

embolio, embolia, koronoios
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανοίγει η πλατφόρμα για την τέταρτη δόση στις ηλικίες 30-59 ετών

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπ. Υγείας αν και δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή επαρκή επιστημονικά δεδομένα για το πρόσθετο όφελος της τέταρτης δόσης, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών εισηγείται να εμβολιαστούν τα άτομα ηλικίας 30-59 ετών.
Koronoios, Corona Virus, Omikron
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύσταση Παρατηρητηρίου κατά της παραπληροφόρησης για τον κορονοϊό

Η Επιτροπή Βιοηθικής έχει επισημάνει το πρόβλημα της παραπληροφόρησης, της εσφαλμένης πληροφόρησης, των παραποιημένων ειδήσεων και της κακόβουλης πληροφόρησης ως εμποδίων για την εξέλιξη του εμβολιασμού του πληθυσμού κατά της Covid-19.
Nosokomeio, Meth, Ygeia, Koronoios
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κοντά στο Πάσχα η αποκλιμάκωση της πανδημίας, εφικτή η άρση μέτρων

Οι επιστήμονες στην Ελλάδα προβληματίζονται από το γεγονός ότι το επιδημιολογικό φορτίο παραμένει υψηλό ενώ το ΕΣΥ βρίσκεται υπό αυξημένη πίεση. Ποια περιοριστικά μέτρα μπορεί να παραμείνουν και μετά το Πάσχα.