ΓΔ: 1392.62 0.84% Τζίρος: 117.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
embolia-emboliasmoi-emboliastika kentra
Φώτο: George Vitsaras / SOOC

Ανοίγει η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό των παιδιών άνω των 12 ετών

Το μεγάλο βάρος της εκστρατείας εμβολιασμών επικεντρώνεται πλέον στις νεότερες ηλικίες. Πώς μπορεί να κλειστεί το ραντεβού για τον εμβολιασμό.

Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα των ραντεβού για τον εμβολιασμό κατά της covid-19 των παιδιών άνω των 12 ετών στο πλαίσιο των προσπαθειών να χτιστεί όσο γρηγορότερα γίνεται το τείχος ανοσίας κατά του κορονοϊού στη χώρα μας. Ήδη η ανταπόκριση από την ηλικιακή ομάδα 15-17 ετών ήταν ενθαρρυντική.

Το ραντεβού για τον εμβολιασμό των παιδιών θα μπορεί να γίνεται από την πλατφόρμα emvolio.gov.gr με κωδικούς Taxisnet και το ραντεβού θα μπορεί να το κλείσει οποιοσδήποτε από τους γονείς που ανήκει στην ίδια οικογενειακή μερίδα με το παιδί. Επίσης, το ραντεβού του παιδιού θα μπορεί να κλειστεί στα ΚΕΠ ή στα φαρμακεία, προσκομίζοντας ο γονέας τα ταυτοποιητικά στοιχεία τα δικά του και του παιδιού. Τα παιδιά θα πρέπει να προσέρχονται για εμβολιασμό στα εμβολιαστικά κέντρα συνοδευόμενα από τον γονέα ή τον κηδεμόνα τους.

Μεγάλο βάρος της εκστρατείας εμβολιασμού πέφτει πλέον στις νεότερες ηλικίες αλλά και σε μια σημαντική μερίδα πολιτών άνω των 50 που ακόμα δεν έχουν αποφασίσει να εμβολιαστούν. Υπενθυμίζεται ότι σήμερα εμβολιάζονται οι πολίτες άνω των 15 ετών. Όπως είχε αναφέρει προ ημερών ο υπουργός Υγείας, έχουν ήδη προγραμματιστεί 30.000 ραντεβού στην ηλικιακή ομάδα 15-17.

Σημειώνουμε πως από την έρευνα που πραγματοποιήθηκε  από την ALCO για λογαριασμό του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ), σχετικά με τη στάση των πολιτών για την πανδημία και τον εμβολιασμό, προκύπτει ότι τα 2/3 του πληθυσμού ανησυχούν για την πορεία της πανδημίας, θεωρούν ότι ο εμβολιασμός μπορεί να νικήσει τον ιό, εμπιστεύονται τα εμβόλια και έχουν εμβολιαστεί ή κλείσει ραντεβού. Αντιθέτως το 1/3 δεν φοβάται την Covid-19 και δεν έχει εμβολιαστεί. Πρόκειται περισσότερο για άνδρες, και άτομα ηλικίας 17 έως 44 ετών.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

embolio, embolia, koronoios
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανοίγει η πλατφόρμα για την τέταρτη δόση στις ηλικίες 30-59 ετών

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπ. Υγείας αν και δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή επαρκή επιστημονικά δεδομένα για το πρόσθετο όφελος της τέταρτης δόσης, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών εισηγείται να εμβολιαστούν τα άτομα ηλικίας 30-59 ετών.
Koronoios, Corona Virus, Omikron
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύσταση Παρατηρητηρίου κατά της παραπληροφόρησης για τον κορονοϊό

Η Επιτροπή Βιοηθικής έχει επισημάνει το πρόβλημα της παραπληροφόρησης, της εσφαλμένης πληροφόρησης, των παραποιημένων ειδήσεων και της κακόβουλης πληροφόρησης ως εμποδίων για την εξέλιξη του εμβολιασμού του πληθυσμού κατά της Covid-19.
Nosokomeio, Meth, Ygeia, Koronoios
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κοντά στο Πάσχα η αποκλιμάκωση της πανδημίας, εφικτή η άρση μέτρων

Οι επιστήμονες στην Ελλάδα προβληματίζονται από το γεγονός ότι το επιδημιολογικό φορτίο παραμένει υψηλό ενώ το ΕΣΥ βρίσκεται υπό αυξημένη πίεση. Ποια περιοριστικά μέτρα μπορεί να παραμείνουν και μετά το Πάσχα.