ΓΔ: 1435.55 1.07% Τζίρος: 40.20 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:54:43 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
katastimata, emporio
Φώτο: Menelaos Michalatos / SOOC

Απαραίτητο να χτιστεί τείχος ανοσίας πριν το φθινόπωρο

Ο καθηγητής και μέλος της επιτροπής ειδικών Χ. Γώγος και η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Μ. Παγώνη απευθύνουν έκκληση στους πολίτες να εμβολιαστούν καθώς η μετάλλαξη «δέλτα» συνεχίζει να εξαπλώνεται.

Για την πιθανότητα να υποχρεώνονται οι ανεμβολίαστοι σε rapid test δυο φορές την εβδομάδα ώστε να διασφαλιστεί όσο γίνεται ο περιορισμός της διασποράς της μετάλλαξης «δέλτα» και να μην κινδυνεύσουν και οι εμεβολιασμένοι αναφέρθηκε ο καθηγητής και μέλος της επιτροπής των Ειδικών Χαράλαμπος Γώγος. Απαραίτητο να προχωρήσουν οι εμβολιασμοί ώστε να χτιστεί το τείχος ανοσίας πριν το φθινόπωρο.

Μιλώντας στη τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο κ. Γώγος ανέφερε πως «αν δεν εμβολιαστούμε δεν μπορούμε να αποκλειστούμε από το να πάμε να ψωνίσουμε στο σούπερ μάρκετ ή δεξιά και αριστερά. Θα πρέπει λοιπόν να μπούμε σε μια διαδικασία ελέγχου για λόγους υγειονομικής ασφάλειας. Αν αυτό θα γίνει πριν μπούμε ή αν θα γίνει -φυσικά δύσκολο, δύο φορές την εβδομάδα να κάνει κάποιος τεστ για να μπορεί να έχει μια σχετική ασφάλεια ότι δεν μεταδίδει και ότι δεν είναι θετικός, θα μπούμε και σε αυτό, αλλά είναι εξαιρετικά πολύπλοκο, το καταλαβαίνετε και καλό είναι να το αποφύγουμε».

Επισημαίνει ωστόσο πως «καταλαβαίνετε πόσο δύσκολο είναι να κάνει κανείς ένα rapid test για να πάει να ψωνίσει - γιατί έτσι πρέπει να κάνει, γιατί μέσα στο μαγαζί δεν μπορεί να μπει κανείς και να είναι θετικός με τη «Δέλτα» και να μεταδίδει δεξιά και αριστερά ακόμη και στους εμβολιασμένους».

Ο κ. Γώγος τόνισε πως θα ήταν ιδανικά πριν ξεκινήσουν οι μεγάλες δραστηριότητες το φθινόπωρο να έχει εμβολιαστεί το 60% με 70% του πληθυσμού, σημειώνοντας πως κάτι τέτοιο θα έκανε πιο εύκολη των ζωή όλων των πολιτών.

Νωρίτερα και η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη είχε απευθύνει έκκληση στους πολίτες να εμβολιαστούν προειδοποιώντας πως θα έχουμε «μεγάλο φθινόπωρο» και «δύσκολο χειμώνα» σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί ο στόχος για εμβολιασμό άνω του 80% του πληθυσμού λόγω και της μετάλλαξης «Δέλτα». Σημείωσε πως η πλειοψηφία των εμβολιασμένων νοσούν με απλά συμπτώματα «όμως το να νοσήσεις δεν είναι καλό» και πρόσθεσε ότι δεν γνωρίζουμε τι μπορεί να προκαλέσει μελλοντικά στον οργανισμό η νόσος.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

embolio, embolia
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χωρίς ιατρική συνταγή, από σήμερα, ο αντιγριπικός εμβολιασμός

Το αντιγριπικό εμβόλιο συστήνεται σε άτομα με χρόνια νοσήματα αναπνευστικού, όπως άσθμα, χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια, χρόνια καρδιακά νοσήματα, βρίσκονται σε ανοσοκαταστολή. Παρέχεται δωρεάν και αποζημιώνεται από τον ΕΟΠΥΥ.
Koronoios, Corona Virus, Emvolia
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Xωρίς ιατρική συνταγή θα γίνεται πλέον το εμβόλιο της γρίπης

Στις διατάξεις του νομοσχεδίου που κατατέθηκε στη Βουλή, ανανεώνονται για έναν χρόνο οι συμβάσεις του επικουρικού υγειονομικού προσωπικού ενώ ανανεώνονται και οι Συμβάσεις Ορισμένου Χρόνου. 
Koronoios, Emvolia, Emvoliastiko Kentro Elliniko
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ξεκινούν οι εμβολιασμοί της 4ης δόσης, χαμηλός ο αριθμός των ραντεβού

Οι ειδικοί συστήνουν τον εμβολιασμό με τα επικαιροποιημένα εμβόλια για την ενίσχυση της ανοσίας και την πρόληψη της σοβαρής νόσου , τονίζοντας ότι ο έγκαιρος εμβολιασμός με την αναμνηστική δόση είναι σημαντικότερο από τον τύπο του εμβολίου που θα χορηγηθεί.
embolio, embolia, koronoios
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανοίγει η πλατφόρμα για την τέταρτη δόση στις ηλικίες 30-59 ετών

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπ. Υγείας αν και δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή επαρκή επιστημονικά δεδομένα για το πρόσθετο όφελος της τέταρτης δόσης, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών εισηγείται να εμβολιαστούν τα άτομα ηλικίας 30-59 ετών.