ΓΔ: 1422.71 0.36% Τζίρος: 49.87 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:06:13 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Παράταση των τοπικών μέτρων για τον κορονοϊό σε Ζάκυνθο και Χανιά

Απαγόρευση κυκλοφορίας από 01:00 το βράδυ έως 06:00 το πρωί και απαγόρευση μουσικής παρατείνονται μέχρι την Τετάρτη 18 Αυγούστου και ώρα 6:00.

Παρατείνεται μέχρι την Τετάρτη 18 Αυγούστου και ώρα 6:00, το μίνι lockdown σε Ζάκυνθο και Χανιά, λόγω κορονοϊού, σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, παρατείνεται η ισχύς των ειδικών, τοπικού χαρακτήρα μέτρων στις Περιφερειακές Ενότητες Ζακύνθου και Χανίων, μετά την αξιολόγηση εκ νέου των επιδημιολογικών δεδομένων από την υποεπιτροπή των Λοιμωξιολόγων και την Εθνική Επιτροπή Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοΐου Covid-19, στο πλαίσιο της επιδημιολογικής επιτήρησης της χώρας ανά Περιφερειακή Ενότητα και Δήμο σε εβδομαδιαία βάση.

Υπενθυμίζεται ότι τα μέτρα που ισχύουν είναι τα κάτωθι:

  • Απαγόρευση κυκλοφορίας από 01:00 το βράδυ έως 06:00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας.
  • Απαγόρευση μουσικής καθ' όλο το εικοσιτετράωρο σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ψυχαγωγίας.

Τα μέτρα παρατείνονται μέχρι την Τετάρτη 18 Αυγούστου και ώρα 6:00.

Επίσης, υπενθυμίζουμε ότι τόσο στις συγκεκριμένες περιοχές, όπως και σε όλη την επικράτεια, απαγορεύεται η διενέργεια οποιασδήποτε μορφής εκδηλώσεων έναντι οποιασδήποτε μορφής ανταλλάγματος, με φυσική παρουσία πλήθους άνω των 20 ατόμων σε ιδιωτικό, μη επαγγελματικό χώρο. Το διοικητικό πρόστιμο σε περίπτωση παράβασης ανέρχεται από 50.000 έως 200.000 ευρώ για τον μισθωτή ή παραχωρησιούχο του ιδιωτικού, μη επαγγελματικού χώρου, στον οποίο έλαβε ή λαμβάνει χώρα η εν λόγω εκδήλωση.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ypourgeio Ygeias, Plevris
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πλεύρης: Tο λοκντάουν δεν βρίσκεται στο τραπέζι ούτε σε τοπικό επίπεδο

Ο υπ. Υγείας σημείωσε ότι η Ελλάδα αποδέχεται την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για εννιάμηνη διάρκεια του πιστοποιητικού εμβολιασμού, αλλά υποστηρίζει όλα τα μέτρα που θα ωθήσουν τους Ευρωπαίους να κάνουν την τρίτη δόση ακόμα νωρίτερα.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έκτακτα μέτρα σε Αργολίδα και Ευρυτανία από αύριο, μπήκαν στο «κόκκινο»

Παρατείνονται τα μέτρα στις Περιφερειακές Ενότητες Αχαΐας, Ηλείας, Μεσσηνίας, Ηρακλείου, καθώς και στον Δήμο Ικαρίας. Για Αργολίδα και Ευρυτανία, τα μέτρα ισχύουν από αύριο, στις 06.00 το πρωί έως την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου και ώρα 6:00.
Athina, Athens, Koronoios, Lockdown
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ελάττωσαν το κάπνισμα οι Αθηναίοι αλλά αύξησαν τη χρήση κοκαΐνης

Σύμφωνα με έρευνα του ΕΚΠΑ στα απόβλητα της Αθήνας στη διάρκεια του πρώτου lockdown, επηρεάστηκε σημαντικά η ψυχολογία των πολιτών. Κατακόρυφη αύξηση της εμφάνισης απορρυπαντικών και αντισηπτικών ουσιών στα λύματα.
xardalias, xrysoxoidis, lockdown, koronoios
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εξετάζονται μέτρα σε Ίο, Πάρο και Κρήτη λόγω αύξησης των κρουσμάτων

Προβληματίζει η επιδημιολογική κατάσταση στα νησιά όπου η θετικότητα ξεπέρασε το 4% σε Πάρο, Μύκονο, Τήνο, ενώ κρίσιμη είναι η εικόνα και σε Ίο, Κρήτη. Μεταβαίνουν αστυνομικοί από Αθήνα για την τήρηση των μέτρων.