ΓΔ: 1448.7 0.06% Τζίρος: 152.33 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Ξεκινούν οι αιτήσεις για πρόγραμμα εκπαίδευση στο ψηφιακό μάρκετινγκ

Η επαγγελματική εμπειρία θα διαρκεί 6 ώρες την ημέρα, 5 ημέρες την εβδομάδα για 6 μήνες και ο ΟΑΕΔ θα καταβάλει στους ασκούμενους 550 ευρώ μηνιαία καθαρή αποζημίωση.

Ξεκινούν σήμερα, Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου, στις 11:00, οι ηλεκτρονικές αιτήσεις ανέργων για τον Β΄ κύκλο του προγράμματος του ΟΑΕΔ που θα δώσει τη δυνατότητα σε 4.300 νέους ανέργους να αποκτήσουν πολύτιμη επαγγελματική εμπειρία στο ψηφιακό μάρκετινγκ. Η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων των ανέργων θα λήξει στις 21 Σεπτεμβρίου, στις 23:59.

Η επαγγελματική εμπειρία θα διαρκεί 6 ώρες την ημέρα, 5 ημέρες την εβδομάδα για 6 μήνες και ο ΟΑΕΔ θα καταβάλει στους ασκούμενους 550 ευρώ μηνιαία καθαρή αποζημίωση (25 ευρώ ημερησίως για 22 ημέρες εργασιακής εμπειρίας).

Η δράση απευθύνεται σε εγγεγραμμένους ανέργους, ηλικίας έως 29 ετών, που έχουν ολοκληρώσει πρόγραμμα κατάρτισης στο ψηφιακό μάρκετινγκ (digital marketing) τουλάχιστον 50 ωρών και σε ιδιωτικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε κλάδους (κύριους ή δευτερεύοντες) οικονομικής δραστηριότητας με συνάφεια στο ψηφιακό μάρκετινγκ ή διαθέτουν τμήματα μάρκετινγκ. Στο επόμενο διάστημα θα ανακοινωθεί η ημερομηνία έναρξης υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων των επιχειρήσεων.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΟΑΕΔ, οι επιχειρήσεις, που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν, εντάσσονται στο πρόγραμμα ανάλογα με το προσωπικό τους ως εξής:

  • Επιχειρήσεις με προσωπικό έως 0 άτομα - Ανώτατος αριθμός ωφελουμένων: 1
  • Επιχειρήσεις με προσωπικό έως 1-3 άτομα - Ανώτατος αριθμός ωφελουμένων: 2
  • Επιχειρήσεις με προσωπικό έως 4-9 άτομα - Ανώτατος αριθμός ωφελουμένων: 3
  • Επιχειρήσεις με προσωπικό έως 10-19 άτομα - Ανώτατος αριθμός ωφελουμένων: 4
  • Επιχειρήσεις με προσωπικό έως 20-30 άτομα - Ανώτατος αριθμός ωφελουμένων: 6
  • Επιχειρήσεις με προσωπικό έως 31-50 άτομα - Ανώτατος αριθμός ωφελουμένων: 10
  • Επιχειρήσεις με προσωπικό άνω των 50 ατόμων - Ανώτατος αριθμός ωφελουμένων: 25% του απασχολούμενου προσωπικού.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την ένταξη εργοδότη στο πρόγραμμα είναι να μην έχει προβεί σε μείωση του προσωπικού του κατά τη διάρκεια ενός μήνα πριν από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης.

Το πρόγραμμα, του οποίου ο προϋπολογισμός ανέρχεται σε 16.500.000 ευρώ, συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση, μέσω του Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση 2014-2020», με χρηματοδότηση από την Πρωτοβουλία για την Απασχόληση των Νέων (ΠΑΝ).

Για τη Δημόσια Πρόσκληση και για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν την ιστοσελίδα http://www.oaed.gr/-/programma-apokteses-epangelmatikes-empeirias-sto-psephiako-marketin-nk-gia-5-000-anergous-eos-29-eton.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Sxoinas-Xatzidakis-EPAS
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στην ΕΠΑΣ της ΔΥΠΑ στο Αιγάλεω σήμερα Μαρ. Σχοινάς και Κ. Χατζηδάκης

Η μονάδα αυτή της Δ.ΥΠ.Α., όπως και άλλες αντίστοιχες δομές μαθητείας, χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στο πλαίσιο της στήριξης της επαγγελματικής κατάρτισης και της αναβάθμισης των δεξιοτήτων.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παράταση έως 23/9 για τις αιτήσεις στις 50 ΕΠΑΣ Μαθητείας του ΟΑΕΔ

Η αμοιβή των μαθητών αντιστοιχεί σε 21,78 ευρώ για κάθε ημέρα μαθητείας σε εργασιακό χώρο για δύο έτη (τέσσερα εξάμηνα). Πανελλαδικά λειτουργούν 50 ΕΠΑ.Σ. Μαθητείας του ΟΑΕΔ, που προσφέρουν σπουδές σε 33 ειδικότητες.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ξεπέρασαν τις 3.370 οι αιτήσεις για το πρόγραμμα κατάρτισης ΟΑΕΔ - Google

Στην απόκτηση ψηφιακών δεξιοτήτων υψηλής ζήτησης πάνω σε τέσσερις τομείς εστιάζει το νέο πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης για ανέργους, που υλοποιεί ο ΟΑΕΔ σε συνεργασία με τη Google.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παράταση έως 20 Σεπτεμβρίου για αιτήσεις στις 50 ΕΠΑΣ Μαθητείας του ΟΑΕΔ

Δικαίωμα υποβολής αίτησης για το σχολικό έτος 2020-2021 σε 32 ειδικότητες με υψηλή ζήτηση στην αγορά εργασίας και αμειβόμενη πρακτική άσκηση, έχουν όσοι γεννήθηκαν τα έτη 1997-2004 και είναι απόφοιτοι τουλάχιστον της Α΄ Τάξης Λυκείου.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΟΑΕΔ: Αναρτήθηκαν οι οριστικοί πίνακες για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς

Με στόχο την αντικειμενικότητα και τη διαφάνεια, οι εργασίες των δευτεροβάθμιων επιτροπών έγιναν μέσω ηλεκτρονικού συστήματος μοριοδότησης και με βάση τα προβλεπόμενα κριτήρια.