ΓΔ: 1451.59 1.14% Τζίρος: 90.74 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:25:33 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Fotia, Pirkagia, Pirosvestiki, Aeroplano
Φωτο: Andrea Bonetti / SOOC

Πολύ υψηλός σήμερα και τη Δευτέρα ο κίνδυνος δασικών πυρκαγιών

Επίσης, πολύ υψηλός αναμένεται ο κίνδυνος εκδήλωσης και εξάπλωσης δασικών πυρκαγιών στα ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα κατά το διήμερο Κυριακής - Δευτέρας.

Μέγιστες θερμοκρασίες της τάξης των 35-37 βαθμών Κελσίου αναμένονται και σήμερα σε αρκετές περιοχές της χώρας, σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr.

Κατά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες αναμένονται τοπικά ισχυρές καταιγίδες κυρίως σε Ήπειρο, Μακεδονία, Θεσσαλία και Θράκη, όπου δεν αποκλείονται και τοπικές χαλαζοπτώσεις κυρίως στα βορειότερα τμήματα.

Επίσης, πολύ υψηλός αναμένεται ο κίνδυνος εκδήλωσης και εξάπλωσης δασικών πυρκαγιών στα ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα κατά το διήμερο Κυριακής-Δευτέρας.

Αναλυτικότερα, ιδιαίτερα δυσμενείς πυρο-μετεωρολογικές συνθήκες αναμένεται να επικρατήσουν στη χώρα μας και ειδικότερα στα ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα σήμερα και τη Δευτέρα. Με βάση τον Καναδικό πυρομετεωρολογικό δείκτη που υπολογίζει επιχειρησιακά το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών/meteo.gr, πολύ υψηλή επικινδυνότητα αναμένεται την Κυριακή σε Φθιώτιδα, Βοιωτία, Αττική, Κορινθία, Αργολίδα, Αρκαδία, Λακωνία, Θεσσαλία και τοπικά σε τμήματα της Μακεδονίας και της Κρήτης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρώτη καταδίκη για το Μάτι, δύο χρόνια στον τότε διοικητή Συντονιστικού

Το τριμελές πλημμελειοδικείο καταδίκασε σήμερα τον τότε διοικητή του Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων, Ιωάννη Φωστιέρη, σε ποινή φυλάκισης 2 ετών με αναστολή για την κατηγορία της κατάθεσης ψευδών στοιχείων στις εισαγγελικές αρχές.
Ηλεκτρονικός Υπολογιστής
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρεμιέρα για την πλατφόρμα καταγγελιών που αφορά μέτρα πυροπροστασίας

Οι πολίτες μέσω μιας απλής διαδικασίας στο gov.gr θα μπορούν να υποβάλλουν την αναφορά τους σχετικά με τα μέτρα πυροπροστασίας που έχουν λάβει επιχειρήσεις και εγκαταστάσεις. Πώς γίνεται η υποβολή της αίτησης.