ΓΔ: 1422.03 0.31% Τζίρος: 355.01 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Fotia, Pirkagia, Pirosvestiki, Aeroplano
Φωτο: Andrea Bonetti / SOOC

Πολύ υψηλός σήμερα και τη Δευτέρα ο κίνδυνος δασικών πυρκαγιών

Επίσης, πολύ υψηλός αναμένεται ο κίνδυνος εκδήλωσης και εξάπλωσης δασικών πυρκαγιών στα ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα κατά το διήμερο Κυριακής - Δευτέρας.

Μέγιστες θερμοκρασίες της τάξης των 35-37 βαθμών Κελσίου αναμένονται και σήμερα σε αρκετές περιοχές της χώρας, σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr.

Κατά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες αναμένονται τοπικά ισχυρές καταιγίδες κυρίως σε Ήπειρο, Μακεδονία, Θεσσαλία και Θράκη, όπου δεν αποκλείονται και τοπικές χαλαζοπτώσεις κυρίως στα βορειότερα τμήματα.

Επίσης, πολύ υψηλός αναμένεται ο κίνδυνος εκδήλωσης και εξάπλωσης δασικών πυρκαγιών στα ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα κατά το διήμερο Κυριακής-Δευτέρας.

Αναλυτικότερα, ιδιαίτερα δυσμενείς πυρο-μετεωρολογικές συνθήκες αναμένεται να επικρατήσουν στη χώρα μας και ειδικότερα στα ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα σήμερα και τη Δευτέρα. Με βάση τον Καναδικό πυρομετεωρολογικό δείκτη που υπολογίζει επιχειρησιακά το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών/meteo.gr, πολύ υψηλή επικινδυνότητα αναμένεται την Κυριακή σε Φθιώτιδα, Βοιωτία, Αττική, Κορινθία, Αργολίδα, Αρκαδία, Λακωνία, Θεσσαλία και τοπικά σε τμήματα της Μακεδονίας και της Κρήτης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δίκη για Μάτι: Εισήγηση για ενοχή για 9 και απαλλαγή για 12 ο εισαγγελέας

Με τον εισαγγελέα να εισηγείται να κριθούν ένοχοι εννέα κατηγορούμενοι για την υπόθεση της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι και να απαλλαγούν 12, έκλεισε η αυλαία της διήμερης αγόρευσης του ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας.
Fotia, Foties, Pyrkagia, Pyrkagies
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στα 1,7 εκατ. στρέμματα καμένης γης ο απολογισμός των φετινών πυρκαγιών

Σύμφωνα με το Εθνικό Παρατηρητήριο Δασικών Πυρκαγιών (ΕΠαΔαΠ), φέτος έχουν χαρτογραφηθεί συνολικά 67 δασικές πυρκαγιές. Πάνω από 960.000 στρέμματα κάηκαν στον Έβρο. Τον Αύγουστο κάηκαν 1,2 εκατ. στρέμματα.