ΓΔ: 1422.35 0.34% Τζίρος: 108.90 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
a' katoikia-spitia-athina
Φώτο: pixabay

Σχέδιο ανάδειξης του ιστορικού κέντρου της Αθήνας

Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών πρότεινε τη συνεργασία με το υπουργείο Τουρισμού, για τη δημιουργία ενός συστήματος προβολής, των προσφερόμενων υπηρεσιών που αποτελούν και την «συνολική εμπειρία καταναλωτή.

Δεκτή έκανε ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης την πρόταση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών για συνεργασία με σκοπό την ανάδειξη του ιστορικού κέντρου της πρωτεύουσας.

Ο πρόεδρος του επιμελητηρίου Γιάννης Χατζηθεοδοσίου και ο Β΄ αντιπρόεδρος Νίκος Κογιουμτσής, συναντήθηκαν με τον υπουργό την Τετάρτη 13/11/2019 και εστίασαν στην ανάγκη διασύνδεσης των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, με τους φορείς του τουρισμού για την δημιουργία ενός ολιστικού πακέτου υπηρεσιών προς τον επισκέπτη.

Συνοπτικά, η πρόταση του επιμελητηρίου αφορά στην συνεργασία με το υπουργείο Τουρισμού, για την δημιουργία ενός ηλεκτρονικού συστήματος προβολής, προώθησης και παράλληλα ενός καινοτόμου συστήματος κατάδειξης και ανάδειξης των προσφερόμενων υπηρεσιών προς τους τουρίστες που αποτελούν και την «συνολική εμπειρία καταναλωτή».

«Με δεδομένο ότι οι περισσότερες από 1000 επιχειρήσεις που λειτουργούν στην συγκεκριμένη περιοχή έχουν άμεση σχέση με την στήριξη του ελληνικού τουριστικού προϊόντος, η πρόθεση του Ε.Ε.Α. είναι να δημιουργηθεί να δημιουργηθεί ένα δυνατό διαδραστικό ηλεκτρονικό σύστημα ολοκληρωμένης προβολής, επικοινωνίας, εξυπηρέτησης και διασύνδεσης όλου του επαγγελματικού και τουριστικού ιστού» όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση του επιμελητηρίου ενώ προστίθεται ότι συμφωνήθηκε μεταξύ των δύο πλευρών η έναρξη της συνεργασίας για την υλοποίηση της.

Όπως τόνισαν στον υπουργό ο κ. Χατζηθεοδοσίου και ο κ. Κογιουμτσής, το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών θα συνεχίσει να αναλαμβάνει δράσεις και για την ψηφιακή αναβάθμιση του επιχειρείν στο ιστορικό εμπορικό κέντρο της πόλης, αλλά και για την ουσιαστική ενίσχυση της επιχειρηματικότητας σε όλη τη χώρα.

Παράλληλα οι εκπρόσωποι του Ε.Ε.Α. ενημέρωσαν τον υπουργό για το πρότζεκτ που ετοιμάζει το Επιμελητήριο για την συγκεκριμένη περιοχή Πλάκα-Μοναστηράκι.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Patra-Karnavali-ekdiloseis
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορυφώνονται σήμερα και αύριο οι εκδηλώσεις του καρναβαλιού στη Πάτρα

Ήδη, η πόλη ζει σε έντονους και αμείωτους καρναβαλικούς ρυθμούς, με χιλιάδες καρναβαλιστές και επισκέπτες να απολαμβάνουν στιγμές διασκέδασης και ξεγνοιασιάς, οι οποίες θα διαρκέσουν μέχρι και το βράδυ της Κυριακής.