Φώτο: Shutterstock

Ένταξη των επιχειρήσεων τουριστικού ενδιαφέροντος στα μέτρα στήριξης ζητά το Επιμελητήριο

Χωρίς ουσιαστικό αντίκρισμα είναι η επαναλειτουργία χιλιάδων επιχειρήσεων που συνδέονται με τον τουρισμό σημειώνει το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών.

Χιλιάδες επιχειρήσεις που συνδέονται με τον τουρισμό κινδυνεύουν, αν και έχουν ξεκινήσει να επαναλειτουργούν με την δεύτερη φάση της επανεκκίνησης της οικονομίας, καθώς τα περισσότερα αεροπλάνα παραμένουν καθηλωμένα και οι ξένοι επισκέπτες ακόμα αναμένονται.

Γι αυτό τον λόγο, το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών ζητά την ένταξη των εμπορικών επιχειρήσεων που εξαρτώνται σχεδόν αποκλειστικά από τον τουρισμό, στα μέτρα στήριξης των τουριστικών επιχειρήσεων.

Όπως εξηγεί το επιμελητήριο, πρόκειται για καταστήματα που επαναλειτούργησαν με την Β΄ φάση επανεκκίνησης της οικονομικής δραστηριότητας, στις 11 Μαΐου, όμως χωρίς ουσιαστικό αντίκρισμα μια και δεν υπάρχουν ακόμα οι καταναλωτές που τα στηρίζουν, οι ξένοι επισκέπτες. Η άφιξή τους αναμένεται μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων στον τουρισμό, όταν ανοίξουν δηλαδή τα σύνορα, αποκατασταθούν οι αεροπορικές συνδέσεις με χώρες του εξωτερικού και επαναλειτουργήσουν μεγάλες και μικρές ξενοδοχειακές μονάδες.

«Μέχρι όμως να γίνουν όλα τα παραπάνω, θα περάσει ένα σημαντικό χρονικό διάστημα, στο οποίο οι συνάδελφοι μας θα επιβαρύνονται με λειτουργικά έξοδα επιχειρήσεων που δεν θα έχουν τζίρο» σημειώνει το επιμελητήριο και προσθέτει: «Βλέποντας το αδιέξοδο για χιλιάδες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε αμιγώς τουριστικές περιοχές, πρέπει να ενταχθούν στα μέτρα στήριξης που έχουν ανακοινώσει από την κυβέρνηση για τις επιχειρήσεις του τουρισμού. Είναι αναγκαίο να συμβεί αυτό γιατί διακυβεύεται η επιβίωση χιλιάδων μικρομεσαίων επιχειρήσεων και η διάσωση πολλαπλάσιων θέσεων απασχόλησης, σε μία εξαιρετικά κρίσιμη στιγμή για την επιχειρηματικότητα και την ελληνική οικονομία».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Airbnb: Οι... φυλές των ιδιοκτητών και η αντίδραση στην κρίση

Οι επαγγελματίες της βραχυχρόνιας μίσθωσης, οι «ερασιτέχνες» και οι εξειδικευμένες εταιρείες αντιμέτωποι με μια πρωτόγνωρη αναταραχή. Αντέχουν οι τουριστικές περιοχές, μεγάλη μείωση αγγελιών στην Αθήνα.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Deutsche Welle: Παράπονα των Ιταλών για «διακρίσεις» στον ελληνικό τουρισμό

Η Ιταλία ανεβάζει τους τόνους απέναντι στην Ελλάδα θεωρώντας ότι θα πρέπει να ανοίξουν άμεσα τα σύνορα και για τους Ιταλούς τουρίστες, χωρίς επιπρόσθετους περιορισμούς. Στις 9 Μαΐου ο υπ. Εξωτερικών, Λουίτζι ντι Μάιο στην Αθήνα.