ΓΔ: 1041.51 0.82% Τζίρος: 120.72 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Ρόδος: Μέχρι και τις αρχές Νοεμβρίου θα συνεχιστεί η τουριστική κίνηση

Και τον Σεπτέμβριο η τουριστική σεζόν στη Ρόδο συνεχίζεται σε υψηλά στάνταρ και στόχος όλων είναι να διαρκέσει όσο γίνεται περισσότερο, αφού τα έσοδα από τον τουρισμό είναι η κινητήρια δύναμη του νησιού.

Μέχρι και τις αρχές Νοεμβρίου θα συνεχιστεί η τουριστική κίνηση στο νησί της Ρόδου σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των τουριστικών παραγόντων του νησιού, οι οποίοι δεν κρύβουν την ικανοποίηση τους για την εξέλιξη της τουριστικής περιόδου που κινείται σε καλούς ρυθμούς παρά τις αντιξοότητες που υπάρχουν λόγω της πανδημίας.

Ξενοδοχεία του νησιού έχουν προγραμματίσει να μείνουν ανοικτά και το πρώτο δεκαπενθήμερο του Νοεμβρίου και υπάρχει γενικά αισιοδοξία ότι η κίνηση θα είναι ιδιαίτερα καλή και τις επόμενες εβδομάδες.

Ιδιαίτερα καλή είναι και η κίνηση στην αγορά του νησιού, τόσο στα καταστήματα εστίασης όσο και στα εμπορικά και τουριστικά καταστήματα οι ιδιοκτήτες των οποίων επισημαίνουν ότι πράγματι, στα περισσότερα εξ αυτών, μέχρι και τώρα υπάρχει αυξημένη αγοραστική δραστηριότητα.

Και τον Σεπτέμβριο η τουριστική σεζόν στη Ρόδο συνεχίζεται σε υψηλά στάνταρ και στόχος όλων είναι να διαρκέσει όσο γίνεται περισσότερο, αφού τα έσοδα από τον τουρισμό είναι η κινητήρια δύναμη του νησιού.

Ο στόχος αυτός θεωρείται εφικτός μιας και μέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με τους υπολογισμούς των αρμόδιων τουριστικών παραγόντων, επισκέφθηκαν περισσότεροι από 200.000 τουρίστες στο νησί.

Μέχρι το τέλος του Σεπτέμβρη η κίνηση θα πλησιάσει αρκετά τα 300.000 άτομα, νούμερο που δεν απέχει πολύ από τις επιδόσεις του Σεπτέμβρη του 2019, της καλύτερης χρονιάς όλων των εποχών.

Τότε είχαν επισκεφτεί τη Ρόδο 388.000 τουρίστες, ενώ σε σχέση με τον περσινό Σεπτέμβρη, οι φετινές επιδόσεις θα είναι όντως θεαματικές, αφού η κίνηση θα είναι σχεδόν διπλάσια. Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι τον ίδιο μήνα είχαν φτάσει στο νησί 150.000 τουρίστες.

Η κίνηση του οχταμήνου

Απολογιστικά σε ό,τι αφορά τη συνολική κίνηση του οχταμήνου στη Ρόδο, όπως προκύπτει από τα στοιχεία κίνηση του αεροδρομίου «Διαγόρας» έχουν επισκεφτεί τη Ρόδο 868.195 τουρίστες, από τις αρχές του χρόνου μέχρι και το τέλος Αυγούστου.

Ο χάρτης των αγορών

Από την καταγραφή των στοιχείων προκύπτει ότι φέτος η πρώτη αγορά του νησιού ήταν η Γερμανική και ακολούθησε η αγορά της Πολωνίας, της Μεγάλης Βρετανίας, της Γαλλίας, ενώ την πέμπτη θέση μοιράστηκαν η αγορά της Τσεχίας και της Ολλανδίας.

Κάπως διαφοροποιημένη ήταν η πεντάδα την περσινή χρονιά, καθώς ναι μεν οι Γερμανοί κατατάχθηκαν στην πρώτη θέση, αλλά τις υπόλοιπες τέσσερις μοιράστηκαν οι Βρετανοί, οι Πολωνοί, οι Ιταλοί και οι Ολλανδοί.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νέα στρατηγική για την κυκλική τουριστική οικονομία μικρών νησιών

Η νέα στρατηγική έχει στόχο να υποστηρίξει τους νησιωτικούς δήμους της περιφέρειας Αττικής ώστε να προωθηθούν δράσεις για την ενδυνάμωση της βιώσιμης ανάπτυξης και του βιώσιμου τουρισμού.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επίτιμοι πολίτες Ρόδου ανακηρύχθηκαν οι ιδρυτές της δομής Marc de Montalembert

Ο κόμης Marc -René Montalembert και τη Manuela de Montalembert ίδρυσαν τη δομή που λειτουργεί στη Μεσαιωνική Πόλη και δίνει τη δυνατότητα σε νέους να ανακαλύψουν την πολυμορφία των πολιτισμών της Μεσογείου και την πολυπολιτισμικότητα της περιοχής.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Φιλοξενία μου»: Μαθητές έρχονται σε επαφή με τον ελληνικό τουρισμό

Το πρόγραμμα που σχεδιάστηκε από το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδας και το υπουργείο Τουρισμού και απευθύνεται σε μαθητές του Β' και Γ' Δημοτικού στο πλαίσιο των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων.
Tourismos, Turism, Greek Islands, Skopelos
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τη Σκόπελο επιλέγουν οι Βρετανοί τουρίστες για τις διακοπές τους το 2023

Το ελληνικό νησί βρέθηκε στην πρώτη θέση της κατάταξης έρευνας που πραγματοποίησε το ταξιδιωτικό blog «Where Life is Great», όπου η Σκόπελος, μεταξύ άλλων, χαρακτηρίζεται ως «το πιο πράσινο νησί της Ελλάδας».