ΓΔ: 2002.91 -0.42% Τζίρος: 176.68 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Δεμένο πλοίο λιμάνι
Φωτο: Nikos Libertas / SOOC

Δεμένα τα πλοία στη Β. Ελλάδα και πτώσεις δέντρων λόγω της «Αθηνάς»

Η Πυροσβεστική δέχθηκε τη νύχτα 15 κλήσεις για κοπές δέντρων και απομάκρυνση αντικειμένων ενώ υπήρξαν υλικές ζημιές σε σταθμευμένα αυτοκίνητα. Προβλήματα και σε ακτοπλοϊκά δρομολόγια λόγω των ισχυρών ανέμων.

Η κακοκαιρία «Αθηνά» που έκανε την εμφάνιση της από το βράδυ της Τετάρτης χτύπησε και την Θεσσαλονίκη όπου οι ισχυροί άνεμοι έριξαν δέντρα πάνω σε σταθμευμένα αυτοκίνητα ενώ χρειάστηκε και η συνδρομή της Πυροσβεστικής. Πτώσεις δέντρων προκάλεσαν οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν από χθες βράδυ σε περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας.

Η Πυροσβεστική δέχθηκε τη νύχτα 15 κλήσεις για κοπές δένδρων και απομάκρυνση αντικείμενων στο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης, την Κασσάνδρα Χαλκιδικής και τη Νάουσα. Στη Θεσσαλονίκη από τις πτώσεις δένδρων προκλήθηκαν μικρές υλικές ζημιές σε τρία σταθμευμένα αυτοκίνητα, χωρίς να αναφερθεί όμως κάποιος τραυματισμός.

Προβλήματα έχουν δημιουργηθεί σε ορισμένα ακτοπλοϊκα δρομολόγια στη βόρεια Ελλάδα, λόγω ισχυρών ανέμων σε πολλές θαλάσσιες περιοχές, που σύμφωνα με την ΕΜΥ φθάνουν στο βόρειο Αιγαίο και το Ιόνιο κατά τόπους τα 7 μποφόρ. Κλειστές είναι οι γραμμές Καβάλα-Πρίνος Θάσου, Κεραμωτή-Λιμάνι Θάσου και Ηγουμενίτσα-Λευκίμμη.

Σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, η κακοκαιρία «Αθηνά» θα προκαλέσει κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες την Παρασκευή, με πιθανότητα χαλαζοπτώσεων κυρίως στα δυτικά, ενώ σημαντικές βροχοπτώσεις αναμένονται σε περιοχές της Εύβοιας και της Δ. Ελλάδας που επλήγησαν από τις πρόσφατες πυρκαγιές.

Πιο αναλυτικά, την Παρασκευή βροχές και καταιγίδες αναμένονται στο Ιόνιο, στα ηπειρωτικά, στις Σποράδες, στα νησιά του Βόρειου και Βορειοανατολικού Αιγαίου και στα βόρεια κυρίως τμήματα των Κυκλάδων. Τα φαινόμενα θα είναι τοπικά ισχυρά, με πιθανότητα εκδήλωσης χαλαζοπτώσεων κυρίως στα δυτικά. Στη Δυτική Ελλάδα και σε περιοχές των νομών Μαγνησίας, Λάρισας, Πιερίας και Ημαθίας οι βροχές θα έχουν και αυξημένη διάρκεια, ενώ στις περιοχές που θα δεχθούν σημαντικές ποσότητες βροχής, συμπεριλαμβάνονται περιοχές της Εύβοιας που επλήγησαν από τις πρόσφατες πυρκαγιές.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά περιόδους. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες κυρίως διευθύνσεις με εντάσεις έως 5 Μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 21 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται βροχές και καταιγίδες, που κυρίως στα δυτικά τμήμα του νομού ενδέχεται να είναι ισχυρές κατά περιόδους. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από ανατολικές διευθύνσεις και από το απόγευμα βόρειοι βορειοδυτικοί με εντάσεις έως 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία στην πόλη θα κυμανθεί από 14 έως 18 βαθμούς.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ηλιοβασίλεμα στη θάλασσα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καιρός: Η πρόγνωση για αύριο, Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2025

Πιο αναλυτικά, την Τετάρτη 29 Οκτωβρίου σε ολόκληρη τη χώρα θα επικρατήσει ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις. Τη νύχτα και νωρίς το πρωί ορατότητα στα ηπειρωτικά θα είναι κατά τόπους περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες.
Μεγάλος τροπικός κυκλώνας
ΔΙΕΘΝΗ

Κυκλώνας Μελίσα: Ο χειρότερος του αιώνα, απειλεί 1,5 εκατ. στη Τζαμάικα

Ο κυκλώνας Μελίσσα, ο ισχυρότερος στην ιστορία της Τζαμάικα, απειλεί άμεσα 1,5 εκατ. ανθρώπους, με κινδύνους από πλημμύρες και ανέμους πάνω από 300 χλμ/ώρα, σύμφωνα με τον Ερυθρό Σταυρό και τον Παγκόσμιο Μετεωρολογικό Οργανισμό.
Σύννεφα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καιρός: H πρόγνωση για αύριο 28 Οκτωβρίου 2025

Λίγες τοπικές βροχές στα δυτικά, στα βόρεια και στο Ανατολικό Αιγαίο. Βροχές ή καταιγίδες από το μεσημέρι στα βορειοανατολικά. Άνεμοι βορειοδυτικών διευθύνσεων με εντάσεις έως 5 μποφόρ. Περιορισμένη ορατότητα τη νύχτα και νωρίς το πρωί.
Βροχή
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καιρός: Η πρόγνωση για αύριο, Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2025

Αναμένονται νεφώσεις κατά διαστήματα ενώ βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν έως το πρωί σε Θράκη, Μακεδονία, Θεσσαλία, Ήπειρο, Δυτική Στερεά, Βορειοδυτική Πελοπόννησο, Ιόνιο και Ανατολικό Αιγαίο.