ΓΔ: 2002.91 -0.42% Τζίρος: 176.68 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Kairos
Φωτο: Shutterstock

Άστατος καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, παροδικές νεφώσεις στην Αττική

Τα φαινόμενα θα είναι τοπικά ισχυρά, κυρίως στα νησιά του Ιονίου, στη Δυτική Στερεά, στη Βορειοδυτική Πελοπόννησο, στην Ανατολική Θεσσαλία, στην Εύβοια και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

Τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Αυξημένη πιθανότητα χαλαζοπτώσεων στα δυτικά. Σημαντικές βροχοπτώσεις σε περιοχές της Εύβοιας που επλήγησαν από τις πρόσφατες πυρκαγιές. Άνεμοι με εντάσεις έως 7 μποφόρ στο Βόρειο Αιγαίο και έως 6 μποφόρ στο Ιόνιο. Πιο αναλυτικά, το Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2021 βροχές και καταιγίδες αναμένονται στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με εξαίρεση την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Τα φαινόμενα θα είναι τοπικά ισχυρά, κυρίως στα νησιά του Ιονίου, στη Δυτική Στερεά, στη Βορειοδυτική Πελοπόννησο, στην Ανατολική Θεσσαλία, στην Εύβοια και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Αυξημένη είναι η πιθανότητα εκδήλωσης χαλαζοπτώσεων κυρίως στα δυτικά. Στις περιοχές που θα δεχθούν σημαντικές ποσότητες βροχής συμπεριλαμβάνονται περιοχές της Εύβοιας που επλήγησαν από τις πρόσφατες πυρκαγιές.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί, στη Δυτική Μακεδονία από 2 έως 15 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 6 έως 18, στην Ήπειρο από 8 έως 22 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 8 έως 19, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 11 έως 25 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 16 έως 22 και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου από 14 έως 24 βαθμούς, ενώ στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα οι μέγιστες θα φτάσουν στους 27 και 29 βαθμούς Κελσίου αντίστοιχα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο ανατολικοί βορειοανατολικοί με εντάσεις έως 7 μποφόρ και στο Νότιο Αιγαίο από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις με εντάσεις έως 4 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα επικρατήσουν νότιοι νοτιοανατολικοί άνεμοι με εντάσεις έως 6 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε νεφώσεις με παροδικές βροχές και ενδεχομένως σποραδικές καταιγίδες μέχρι το απόγευμα, κυρίως στα δυτικά και βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις με εντάσεις έως 4 μποφόρ, Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 22 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται βροχές κατά περιόδους. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί με εντάσεις έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στην πόλη της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 12 έως 16 βαθμούς.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ηλιοβασίλεμα στη θάλασσα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καιρός: Η πρόγνωση για αύριο, Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2025

Πιο αναλυτικά, την Τετάρτη 29 Οκτωβρίου σε ολόκληρη τη χώρα θα επικρατήσει ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις. Τη νύχτα και νωρίς το πρωί ορατότητα στα ηπειρωτικά θα είναι κατά τόπους περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες.
Μεγάλος τροπικός κυκλώνας
ΔΙΕΘΝΗ

Κυκλώνας Μελίσα: Ο χειρότερος του αιώνα, απειλεί 1,5 εκατ. στη Τζαμάικα

Ο κυκλώνας Μελίσσα, ο ισχυρότερος στην ιστορία της Τζαμάικα, απειλεί άμεσα 1,5 εκατ. ανθρώπους, με κινδύνους από πλημμύρες και ανέμους πάνω από 300 χλμ/ώρα, σύμφωνα με τον Ερυθρό Σταυρό και τον Παγκόσμιο Μετεωρολογικό Οργανισμό.
Σύννεφα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καιρός: H πρόγνωση για αύριο 28 Οκτωβρίου 2025

Λίγες τοπικές βροχές στα δυτικά, στα βόρεια και στο Ανατολικό Αιγαίο. Βροχές ή καταιγίδες από το μεσημέρι στα βορειοανατολικά. Άνεμοι βορειοδυτικών διευθύνσεων με εντάσεις έως 5 μποφόρ. Περιορισμένη ορατότητα τη νύχτα και νωρίς το πρωί.
Βροχή
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καιρός: Η πρόγνωση για αύριο, Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2025

Αναμένονται νεφώσεις κατά διαστήματα ενώ βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν έως το πρωί σε Θράκη, Μακεδονία, Θεσσαλία, Ήπειρο, Δυτική Στερεά, Βορειοδυτική Πελοπόννησο, Ιόνιο και Ανατολικό Αιγαίο.