ΓΔ: 2002.91 -0.42% Τζίρος: 176.68 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Φώτο: Shutterstock

Βροχές, καταιγίδες και πιθανές χαλαζοπτώσεις, με πτώση θερμοκρασίας

Τα φαινόμενα θα επεκταθούν στη Θεσσαλία, στη Δυτική Στερεά και στη Δυτική Πελοπόννησο, ενώ από το μεσημέρι θα εντοπίζονται κυρίως στη Θράκη, στην Ανατολική Μακεδονία, στη Χαλκιδική, στην Ανατολική Στερεά, στην Ανατολική Πελοπόννησο, στο Αιγαίο και στην Κρήτη.

Βροχές, καταιγίδες και ενδεχομένως χαλαζοπτώσεις αναμένονται την Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2021. Πτώση της θερμοκρασίας κυρίως στα νότια και ανατολικά. Άνεμοι τοπικά έως 8 μποφόρ στο Ιόνιο. Πιο αναλυτικά, έως το πρωί αναμένονται βροχές, καταιγίδες και ενδεχομένως χαλαζοπτώσεις σε Θράκη, Ανατολική Μακεδονία, Χαλκιδική, Βόρειο Αιγαίο, Ιόνιο, Ήπειρο, Δυτική Στερεά και Δυτική Πελοπόννησο.

Στη συνέχεια τα φαινόμενα θα επεκταθούν στη Θεσσαλία, στη Δυτική Στερεά και στη Δυτική Πελοπόννησο, ενώ από το μεσημέρι θα εντοπίζονται κυρίως στη Θράκη, στην Ανατολική Μακεδονία, στη Χαλκιδική, στην Ανατολική Στερεά, στην Ανατολική Πελοπόννησο, στο Αιγαίο και στην Κρήτη.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 7 έως 15 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 10 έως 19, στη Θεσσαλία από 11 έως 18, στην Ήπειρο από 10 έως 22, στην Ανατολική Στερεά από 11 έως 20, στη Δυτική Στερεά από 14 έως 20, στην Πελοπόννησο από 12 έως 22, στα νησιά του Ιονίου και του Βορείου Αιγαίου από 15 έως 19, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από 15 έως 22, στις Κυκλάδες από 18 έως 23, στα Δωδεκάνησα από 16 έως 21 και στην Κρήτη από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ. Στο Κεντρικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νοτιοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ και από το απόγευμα από βορειοδυτικές διευθύνσεις ίδιας έντασης. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ και από το απόγευμα 5 έως 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές έως βορειοδυτικές διευθύνσεις 5 έως 7 και τοπικά έως 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση κατά 1 έως 2 μποφόρ από το μεσημέρι.

Στην Αττική αναμένονται βροχές και καταιγίδες από το πρωί ενώ υπάρχει πιθανότητα χαλαζοπτώσεων από το πρωί έως το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νοτιοδυτικές διευθύνσεις έως 3 μποφόρ, από το μεσημέρι όμως θα στραφούν σε βορειοδυτικούς ίδιας έντασης. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 16 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται τοπικές βροχές το μεσημέρι και απόγευμα στα ανατολικά του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 2 μποφόρ όμως από το πρωί θα γίνουν βορειοδυτικοί 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 14 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ηλιοβασίλεμα στη θάλασσα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καιρός: Η πρόγνωση για αύριο, Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2025

Πιο αναλυτικά, την Τετάρτη 29 Οκτωβρίου σε ολόκληρη τη χώρα θα επικρατήσει ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις. Τη νύχτα και νωρίς το πρωί ορατότητα στα ηπειρωτικά θα είναι κατά τόπους περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες.
Μεγάλος τροπικός κυκλώνας
ΔΙΕΘΝΗ

Κυκλώνας Μελίσα: Ο χειρότερος του αιώνα, απειλεί 1,5 εκατ. στη Τζαμάικα

Ο κυκλώνας Μελίσσα, ο ισχυρότερος στην ιστορία της Τζαμάικα, απειλεί άμεσα 1,5 εκατ. ανθρώπους, με κινδύνους από πλημμύρες και ανέμους πάνω από 300 χλμ/ώρα, σύμφωνα με τον Ερυθρό Σταυρό και τον Παγκόσμιο Μετεωρολογικό Οργανισμό.
Σύννεφα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καιρός: H πρόγνωση για αύριο 28 Οκτωβρίου 2025

Λίγες τοπικές βροχές στα δυτικά, στα βόρεια και στο Ανατολικό Αιγαίο. Βροχές ή καταιγίδες από το μεσημέρι στα βορειοανατολικά. Άνεμοι βορειοδυτικών διευθύνσεων με εντάσεις έως 5 μποφόρ. Περιορισμένη ορατότητα τη νύχτα και νωρίς το πρωί.
Βροχή
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καιρός: Η πρόγνωση για αύριο, Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2025

Αναμένονται νεφώσεις κατά διαστήματα ενώ βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν έως το πρωί σε Θράκη, Μακεδονία, Θεσσαλία, Ήπειρο, Δυτική Στερεά, Βορειοδυτική Πελοπόννησο, Ιόνιο και Ανατολικό Αιγαίο.