ΓΔ: 1365.48 0.60% Τζίρος: 100.57 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:24:59 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Apomimitika proionta

Πρόστιμα 25.750 ευρώ για απομιμητικά προϊόντα επέβαλε η ΔΙΜΕΑ στη Θεσσαλία

Εντοπίστηκαν, κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν 4.504 τεμάχια απομιμητικών ειδών ένδυσης, υπόδησης, γυαλιά ηλίου, παιχνίδια, αξεσουάρ κινητών κ.α.

Πρόστιμα συνολικού ύψους 25.750 ευρώ επιβλήθηκαν κατά τη διάρκεια ελέγχων για την αντιμετώπιση ηλεκτρονικού παράνομου εμπορίου που πραγματοποίησε η Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου Αγοράς (ΔΙΜΕΑ) από 20 μέχρι 23 Οκτωβρίου στη Θεσσαλία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ από το υπουργειο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, το χρονικό διάστημα από 20 μέχρι 23 Οκτωβρίου, πραγματοποιήθηκαν από τη ΔΙ.Μ.Ε.Α. επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση ηλεκτρονικού παράνομου εμπορίου, στις φυσικές έδρες ηλεκτρονικών καταστημάτων και σε προμηθευτές ηλεκτρονικών καταστημάτων στη Θεσσαλία και συγκεκριμένα σε Λάρισα, Τρίκαλα και Καρδίτσα. Μάλιστα για τους ελέγχους στα Τρίκαλα υπήρξε συνεργασία και με τη Δημοτική Αστυνομία του δήμου Τρικκαίων.

Εντοπίστηκαν, κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν 4.504 τεμάχια απομιμητικών ειδών ένδυσης, υπόδησης, γυαλιά ηλίου, παιχνίδια, αξεσουάρ κινητών κ.α. Επιπρόσθετα στις επιχειρήσεις επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 25.750 ευρώ, για εμπορία και διακίνηση απομιμητικών αγαθών, σύμφωνα με τη νομοθεσία, ενώ άρχεται η διαδικασία διαγραφής των ιστοσελίδων των ηλεκτρονικών καταστημάτων από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), με εντολή της ΔΙΜΕΑ. Όπως σημειώνεται από στελέχη του υπουργείου, οι έλεγχοι συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς στο σύνολο της επικράτειας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

estiasi-kafe-bar
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Ξεκινούν έλεγχοι σε επιχειρήσεις για τραπεζοκαθίσματα

«Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε τη διαιώνιση του φαινομένου της παραβατικότητας που παρατηρείται σε συγκεκριμένα σημεία της πόλης στο μείζον ζήτημα της ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων», αναφέρει σε σημερινή δήλωση του ο δήμαρχος, Στέλιος Αγγελούδης.
katatheseis, Apotamieysi, Xrima
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρόστιμα 1,2 εκατ. ευρώ και έλεγχοι κατά του εργασιακού trafficking

Σε σύνολο 271 ελέγχων, διαπιστώθηκαν 165 παραβάσεις και επιβλήθηκαν 188 πρόστιμα από την Επιθεώρηση Εργασίας στο πλαίσιο των ημερών κοινής δράσης EMPACT, από τις αρχές επιθεώρησης εργασίας σε 31 ευρωπαϊκές χώρες.
Fortigo, Truck
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επιθεώρηση Εργασίας: Πρόστιμα 428.700 ευρώ σε πούλμαν και ΚΤΕΛ

Οι έλεγχοι έγιναν σε επιβατικά (τουριστικά λεωφορεία / ΚΤΕΛ) και φορτηγά οχήματα που φέρουν ταχογράφο. Συνολικά διενεργήθηκαν 820 έλεγχοι σε οδηγούς οχημάτων και διαπιστώθηκαν 365 παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας.
Thanos Plevris, Thanos Pleuris, Ypourgeio Ygeias
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τέλος στο πρόστιμο των 100 ευρώ στους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών

Ο υπουργός Υγείας ανέφερε πως συνεδριάζει η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων όπου και θα παρουσιαστεί το σχέδιο για την αποκλιμάκωση των περιοριστικών μέτρων. Τι θα συμβεί με τα πιστοποιητικά για την είσοδο σε χώρους.