ΓΔ: 2064.3 0.31% Τζίρος: 51.49 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:59:43
Apomimitika proionta

Πρόστιμα 25.750 ευρώ για απομιμητικά προϊόντα επέβαλε η ΔΙΜΕΑ στη Θεσσαλία

Εντοπίστηκαν, κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν 4.504 τεμάχια απομιμητικών ειδών ένδυσης, υπόδησης, γυαλιά ηλίου, παιχνίδια, αξεσουάρ κινητών κ.α.

Πρόστιμα συνολικού ύψους 25.750 ευρώ επιβλήθηκαν κατά τη διάρκεια ελέγχων για την αντιμετώπιση ηλεκτρονικού παράνομου εμπορίου που πραγματοποίησε η Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου Αγοράς (ΔΙΜΕΑ) από 20 μέχρι 23 Οκτωβρίου στη Θεσσαλία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ από το υπουργειο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, το χρονικό διάστημα από 20 μέχρι 23 Οκτωβρίου, πραγματοποιήθηκαν από τη ΔΙ.Μ.Ε.Α. επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση ηλεκτρονικού παράνομου εμπορίου, στις φυσικές έδρες ηλεκτρονικών καταστημάτων και σε προμηθευτές ηλεκτρονικών καταστημάτων στη Θεσσαλία και συγκεκριμένα σε Λάρισα, Τρίκαλα και Καρδίτσα. Μάλιστα για τους ελέγχους στα Τρίκαλα υπήρξε συνεργασία και με τη Δημοτική Αστυνομία του δήμου Τρικκαίων.

Εντοπίστηκαν, κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν 4.504 τεμάχια απομιμητικών ειδών ένδυσης, υπόδησης, γυαλιά ηλίου, παιχνίδια, αξεσουάρ κινητών κ.α. Επιπρόσθετα στις επιχειρήσεις επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 25.750 ευρώ, για εμπορία και διακίνηση απομιμητικών αγαθών, σύμφωνα με τη νομοθεσία, ενώ άρχεται η διαδικασία διαγραφής των ιστοσελίδων των ηλεκτρονικών καταστημάτων από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), με εντολή της ΔΙΜΕΑ. Όπως σημειώνεται από στελέχη του υπουργείου, οι έλεγχοι συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς στο σύνολο της επικράτειας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κτίριο ΑΑΔΕ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απάτη με πλαστά πτυχία: Πρόστιμα και συλλήψεις σε εκπαιδευτήρια από ΑΑΔΕ-ΔΕΟΣ

Έξι εκπαιδευτήρια σε Αττική, Χανιά και Ιωάννινα εξέδιδαν μη πιστοποιημένους τίτλους σπουδών και αποκόμισαν παράνομα κέρδη 3,2 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με ελέγχους της ΑΑΔΕ κατόπιν εισαγγελικής εντολής.
Λεωφόρος με αυτοκίνητα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: 1.750 πρόστιμα για παράνομο παρκάρισμα μπροστά σε κάδους

Στη Θεσσαλονίκη, το πρόστιμο 300 ευρώ για παρκάρισμα μπροστά σε κάδους έχει επιβληθεί σε περίπου 1.750 οδηγούς το 2025, με συχνές δικαιολογίες μικρής στάσης. Εγκρίθηκε νέος Κανονισμός Καθαριότητας με περίοδο χάριτος.
Έλεγχος αποθήκης ΔΙΜΕΑ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δημοσιεύτηκαν έλεγχοι και πρόστιμα για αισχροκέρδεια, υπό παρακολούθηση 63 αγαθά

Δημοσιεύθηκαν οι υπουργικές αποφάσεις για την αντιμετώπιση της αθέμιτης κερδοφορίας, που προβλέπουν ελέγχους, πρόστιμα έως 5 εκατ. ευρώ και παρακολούθηση 63 βασικών αγαθών, με ειδικές ρυθμίσεις για καύσιμα και νησιωτικές περιοχές.
Αλεξάνδρα Σδούκου πορτραίτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σδούκου: Πλαφόν, έλεγχοι και αυστηρά πρόστιμα κατά της αισχροκέρδειας

Η εκπρόσωπος της ΝΔ, Αλεξάνδρα Σδούκου, τόνισε στην ERT News τα κυβερνητικά μέτρα κατά της ενεργειακής κρίσης, τη σημασία των ελέγχων για αποτροπή αισχροκέρδειας και την προστασία των καταναλωτών σε όλη την αγορά.