ΓΔ: 1357.3 -2.40% Τζίρος: 150.93 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Neoi, Young, Tourismos, Taxidia
Φωτο: Shutterstock

Λήγει αύριο η υποβολή αιτήσεων για 60.000 δωρεάν εισιτήρια InterRail

Η δωρεάν διάθεση των 60.000 εισιτηρίων αποτελεί μέρος της ευρωπαϊκής δράσης Discover EU, η οποία εντάσσεται στο ανανεωμένο πρόγραμμα Erasmus+ και τα εισιτήρια διατίθενται αναλογικά σύμφωνα με τον πληθυσμό της κάθε χώρας-μέλους.

Λήγει αύριο 26 Οκτωβρίου στις 12:00 (ώρα Κεντρικής Ευρώπης) η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για τα 60.000 δωρεάν εισιτήρια InterRail για νέους μεταξύ 18-20 ετών οι οποίοι είναι υπήκοοι, άρα και Έλληνες, χώρας -μέλους της ΕΕ, τα οποία διαθέτει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Η δωρεάν διάθεση των 60.000 εισιτηρίων αποτελεί μέρος της ευρωπαϊκής δράσης Discover EU, η οποία εντάσσεται στο ανανεωμένο πρόγραμμα Erasmus+ και τα εισιτήρια διατίθενται αναλογικά σύμφωνα με τον πληθυσμό της κάθε χώρας-μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Όλοι οι νέοι μεταξύ 18 και 20 ετών, οι οποίοι είναι υπήκοοι χώρας μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης μπορούν μέχρι αύριο το μεσημέρι να υποβάλουν σχετική αίτηση ηλεκτρονικά απευθείας στον ιστότοπο https://europa.eu/youth/discovereu_el πατώντας το κουμπί «ΚΑΝΕ ΑΙΤΗΣΗ ΕΔΩ» για να τους δοθεί η δυνατότητα της ελεύθερης κυκλοφορίας σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση και να την εξερευνήσουν!

Κατ’ εξαίρεση, αίτηση μπορούν να υποβάλουν και οι νέοι που ήταν επιλέξιμοι στο πλαίσιο των δύο γύρων του 2020, οι οποίοι ακυρώθηκαν λόγω της πανδημίας COVID-19. Εάν κάποιος/α έχει αναπηρία ή πρόβλημα υγείας, εξασφαλίζεται βοήθεια και στήριξη από το DiscoverEU, το οποίο συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό Έτος Σιδηροδρόμων 2021.

Για να μπορεί ένας νέος Ευρωπαίος της ηλικίας αυτής να υποβάλει αίτηση, πρέπει:

  • να έχει γεννηθεί μεταξύ της 1ης Ιουλίου 2001 (συμπεριλαμβανομένης) και της 31ης Δεκεμβρίου 2003 (συμπεριλαμβανομένης)
  • να είναι υπήκοος ενός από τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά τη στιγμή της απόφασης για χορήγηση του πάσου
  • να έχει αναγράψει τον σωστό αριθμό δελτίου ταυτότητας ή διαβατηρίου στο ηλεκτρονικό δελτίο αίτησης.

Στη συνέχεια θα πρέπει να λάβει μέρος σε ένα κουίζ (εκτός εάν υποβάλει αίτηση ως μέλος ομάδας). Αν επιλεγεί, μπορεί να ταξιδέψει για διάστημα από 1 ημέρα έως και 30 ημέρες μεταξύ 1ης Μαρτίου 2022 και 28ης Φεβρουαρίου 2023.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συνιστά πάντως στους δικαιούχους να επισκεφτούν την ιστοσελίδα ReopenEU πριν από το ταξίδι τους, ώστε να ενημερωθούν για ενδεχόμενους περιορισμούς λόγω πανδημίας του κορονοϊού σε διάφορα κράτη-μέλη.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Tourism, Tourismos, Greece, Ellada, Naxos
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η Νάξος στους 10 ευρωπαϊκούς προορισμούς με τη μεγαλύτερη αξία

Το ενδιαφέρον των ταξιδιωτών για διακοπές εκτός σεζόν διαπιστώθηκε εξάλλου και από την πρόσφατη οργανωμένη συμμετοχή του Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων στη μεγάλη διεθνή έκθεση τουρισμού WTM στο Λονδίνο.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συστάσεις προς τους οδηγούς από Νέα Οδό και ΜΟΡΕΑΣ ενόψει κακοκαιρίας

Οι εταιρείες συστήνουν οι οδηγοί να κινηθούν μόνο εφόσον είναι απολύτως απαραίτητο και αφού ενημερωθούν προηγουμένως για την κατάσταση του οδικού δικτύου, τον καιρό και την πρόγνωση του καιρού.