ΓΔ: 2244.8 -0.13% Τζίρος: 9.79 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:41:41
Φωτο: Pixabay

Βροχές και καταιγίδες στα δυτικά με νοτιάδες στα πελάγη

Οι άνεμοι τόσο στο Αιγαίο όσο και στο Ιόνιο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με εντάσεις έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Αττική από 11 έως 18 βαθμούς και στη Θεσσαλονίκη από 7 έως 15 βαθμούς.

Βροχές και καταιγίδες στα δυτικά και μέχρι το βράδυ σε αρκετές περιοχές της χώρας. Νοτιάδες με εντάσεις έως 5 μποφόρ στα πελάγη. Περιορισμένη ορατότητα και τοπικές ομίχλες τις πρωινές και νυκτερινές ώρες. Πιο αναλυτικά, τη Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2021 βροχοπτώσεις αναμένονται αρχικά στη Δυτική Ελλάδα, οι οποίες μετά το μεσημέρι θα επεκταθούν σταδιακά σε αρκετές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας, στις Σποράδες, στο Βόρειο και Βορειοανατολικό Αιγαίο και πιθανόν στην Κρήτη. Καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στη Δυτική Ελλάδα και στο Βορειοανατολικό Αιγαίο, ενώ στα δυτικά τα φαινόμενα θα είναι τοπικά έντονα. Πιθανότητα πρόσκαιρων χαλαζοπτώσεων εντοπίζεται στο Ιόνιο. Τη νύχτα και νωρίς το πρωί η ορατότητα σε πολλές περιοχές θα είναι περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί, στη Δυτική Μακεδονία από -2 έως 13 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 0 έως 18, στην Ήπειρο από 2 έως 17 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 2 έως 18, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 5 έως 20 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 8 έως 17 και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 5 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι τόσο στο Αιγαίο όσο και στο Ιόνιο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με εντάσεις έως 5 μποφόρ και πιθανόν το βράδυ στα βόρεια πελάγη τοπικά 6 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν με αυξημένη πιθανότητα τοπικών βροχών από αργά το απόγευμα. Τη νύχτα και νωρίς το πρωί η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί με εντάσεις 3-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 18 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν δίνοντας παροδικές βροχές τις απογευματινές κυρίως ώρες. Τη νύχτα και νωρίς το πρωί η ορατότητα θα είναι περιορισμένη και ενδέχεται να σχηματιστούν ομίχλες. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς. Η θερμοκρασία στην πόλη της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 7 έως 15 βαθμούς.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Παιδική χαρά χιόνι
ΧΡΗΣΤΙΚΑ

Πού θα χιονίσει αύριο σύμφωνα με τις προβλέψεις

Αύριο προβλέπονται τοπικές βροχές σε Κρήτη, ανατολικές Κυκλάδες και Δωδεκάνησα, με χιονοπτώσεις στα ορεινά της Κρήτης. Στην υπόλοιπη χώρα αίθριος καιρός, άνεμοι βόρειοι, θερμοκρασία σε άνοδο και παγετός στα ηπειρωτικά.
Ομπρέλα στη βροχή
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κρήτη: Χαλαζόπτωση και χιόνια στα ορεινά, προβλήματα στην κυκλοφορία

Η κακοκαιρία πλήττει το νησί με πτώση θερμοκρασίας, βροχές, χαλάζι και χιόνια στα ορεινά. Προβλήματα στην κυκλοφορία σημειώθηκαν από την έντονη χαλαζόπτωση, με τις αρχές να συστήνουν προσοχή και περιορισμό μετακινήσεων.