ΓΔ: 1392.62 0.84% Τζίρος: 117.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Koronoios, Corona Virus, Emvolia
Φωτο: Shutterstock

Deutsche Welle: Πώς εξαπατήθηκαν οι αντιεμβολιαστές στην Ελλάδα

Οι αντιεμβολιαστές που εξαπατήθηκαν από γιατρούς στην Ελλάδα και η δημόσια συζήτηση στη Γερμανία για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό στην αρθρογραφία του γερμανόφωνου Τύπου.

Σε μια απόπειρα εξαπάτησης στην Ελλάδα αρνητών του εμβολίου με ενδιαφέρουσες προεκτάσεις και συμπεράσματα αναφέρεται άρθρο του γνωστού σλοβένου φιλοσόφου Σλάβοϊ Ζίζεκ στην Neue Zürcher Zeitung με τίτλο: «Οι εξαπατημένοι απατεώνες».

«Πριν από μερικές εβδομάδες ελληνικά ΜΜΕ αναφέρθηκαν στην αποκάλυψη υπόθεσης, στην οποία εμπλέκονται 100.000 αρνητές και 200 με 300 γιατροί και νοσηλευτές. Οι αρνητές έδωσαν από 400 ευρώ για να κάνουν εμβόλιο με ακίνδυνο αλατούχο διάλυμα αντί του κανονικού εμβολίου. Οι γιατροί όμως τους εξαπάτησαν κάνοντάς τους πραγματικό εμβόλιο κρατώντας όμως το ‘φακελάκι‘. Έδρασαν από την μια πλευρά ηθικά, από την άλλη όμως δωροδοκήθηκαν.

Ενδιαφέρουσα τροπή πήρε η απόπειρα εξαπάτησης για τους αντιεμβολιαστές. Θεώρησαν ότι ξεγέλασαν το σύστημα. Διαπίστωσαν ωστόσο ότι αντιμετώπιζαν τις ίδιες παρενέργειες όπως εκείνοι που έκαναν το κανονικό εμβόλιο. Και δεν ήταν σε θέση να εξηγήσουν πως έφθασαν εκεί αφού ήταν βέβαιοι ότι έκαναν εμβόλιo ‘μαϊμού‘.

«Ακόμα και αν καταδικάζω την απάτη εκ μέρους των γιατρών», συνεχίζει ο Σλάβοϊ Ζίζεκ, «δεν μπορώ να είμαι ιδιαίτερα αυστηρός μαζί τους. Όταν εξέδωσαν πιστοποιητικό εμβολιασμού ήταν καθ΄ όλα σωστοί. Εξαπατήθηκαν μόνο εκείνοι που ήθελαν να ξεγελάσουν το σύστημα και να διασφαλίσουν τα πλεονεκτήματα των εμβολιασμένων δίχως να έχουν εμβολιαστεί. Δεν φαντάζονταν ότι εν τέλει ήταν πράγματι αυτό που απλά ήθελαν να φαίνεται ότι ήταν: Εμβολιασμένοι!»

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

embolio, embolia, koronoios
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανοίγει η πλατφόρμα για την τέταρτη δόση στις ηλικίες 30-59 ετών

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπ. Υγείας αν και δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή επαρκή επιστημονικά δεδομένα για το πρόσθετο όφελος της τέταρτης δόσης, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών εισηγείται να εμβολιαστούν τα άτομα ηλικίας 30-59 ετών.
Koronoios, Corona Virus, Omikron
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύσταση Παρατηρητηρίου κατά της παραπληροφόρησης για τον κορονοϊό

Η Επιτροπή Βιοηθικής έχει επισημάνει το πρόβλημα της παραπληροφόρησης, της εσφαλμένης πληροφόρησης, των παραποιημένων ειδήσεων και της κακόβουλης πληροφόρησης ως εμποδίων για την εξέλιξη του εμβολιασμού του πληθυσμού κατά της Covid-19.
Nosokomeio, Meth, Ygeia, Koronoios
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κοντά στο Πάσχα η αποκλιμάκωση της πανδημίας, εφικτή η άρση μέτρων

Οι επιστήμονες στην Ελλάδα προβληματίζονται από το γεγονός ότι το επιδημιολογικό φορτίο παραμένει υψηλό ενώ το ΕΣΥ βρίσκεται υπό αυξημένη πίεση. Ποια περιοριστικά μέτρα μπορεί να παραμείνουν και μετά το Πάσχα.