ΓΔ: 1381.07 1.14% Τζίρος: 93.81 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Πρόστιμο 100.000 ευρώ σε επιχείρηση για «μαϊμού» προϊόντα ένδυσης

Σύμφωνα με τη Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου Αγοράς (ΔΙ.Μ.Ε.Α.), αφορά αποθήκη στο κέντρο της Αθήνας όπου διακινούνταν απομιμητικά προϊόντα ένδυσης, αξεσουάρ και παιχνίδια. 

Η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ανακοινώνει ότι τα στελέχη της Διεύθυνσης Διαχείρισης Δεδομένων, Στατιστικής Επεξεργασίας και Εποπτείας Ηλεκτρονικού Εμπορίου της Διυπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου Αγοράς (ΔΙ.Μ.Ε.Α.), για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα και σε συνέχεια της αξιοποίησης των πληροφοριών για παράνομη εμπορία και διακίνηση απομιμητικών προϊόντων από επιχειρήσεις στο κέντρο της Αθήνας, εντόπισαν χθες, Τετάρτη 24 Νοεμβρίου, αποθήκη επί της οδού Αγησιλάου από όπου διακινούνταν απομιμητικά προϊόντα ένδυσης, αξεσουάρ και παιχνίδια. 

Στο πλαίσιο του ελέγχου, κατασχέθηκαν χιλιάδες απομιμητικά προϊόντα, τα οποία μεταφέρθηκαν με φορτηγό της ΔΙ.Μ.Ε.Α. σε σημείο ανακύκλωσης του Δήμου Αθηναίων για καταστροφή. Επιπρόσθετα, στην επιχείρηση επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο ύψους 100.000€.΄Οι έλεγχοι για τον περιορισμό της εμπορίας και διακίνησης απομιμητικών προϊόντων συνεχίζονται σε όλη την Επικράτεια.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πάνω από 7.500 κλήσεις στη γραμμή 1520 για την προστασία καταναλωτών

Για τη λειτουργία της γραμμής 1520, λειτουργούν δύο βάρδιες υπαλλήλων, διάρκειας τριών (3) ωρών ημερησίως έκαστη, με ταυτόχρονη φυσική παρουσία τουλάχιστον δύο (2) υπαλλήλων στο τηλεφωνικό κέντρο.