ΓΔ: 1275.09 0.14% Τζίρος: 322.82 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Πρόστιμα σε ηλεκτρονικά καταστήματα και αποθήκες για παρεμπόριο

Στις επιχειρήσεις επιβλήθηκαν από τη ΔΙΜΕΑ πρόστιμα συνολικού ύψους 20.750 ευρώ, ενώ εντοπίστηκαν και καταστράφηκαν και 4.698 απομιμητικά είδη.

Πρόστιμα συνολικού ύψους 20.750 ευρώ επιβλήθηκαν σε ηλεκτρονικά καταστήματα και αποθήκες προμηθευτών που εδρεύουν στην Αττική, μετά από ελέγχους για παρεμπόριο της Διυπηρεασιακής Μονάδας Ελέγχου της Αγοράς. Επιπλέον καταστράφηκαν και 4.698 απομιμητικά είδη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, η ΔΙΜΕΑ, του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων πραγματοποιούσε επιχειρήσεις ελέγχου τις τελευταίες μέρες (18, 19 και 20 Ιανουαρίου) σε ηλεκτρονικά καταστήματα και αποθηκες προμηθευτών που εδρεύουν στην Αττική.

Στελέχη της διεύθυνσης Διαχείρισης Δεδομένων, Στατιστικής Επεξεργασίας και Εποπτείας Ηλεκτρονικού Εμπορίου, εντόπισαν, κατάσχεσαν και κατέστρεψαν (σε ανακύκλωση) 4.698 απομιμητικά είδη ένδυσης, τσάντες, πορτοφόλια, εσώρουχα, αξεσουάρ κινητών τηλεφώνων, αρώματα, παιχνίδια κ.ά.

Στις επιχειρήσεις επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 20.750 ευρώ ενώ ξεκίνησε και η διαδικασία διαγραφής των ιστοσελίδων των ηλεκτρονικών καταστημάτων από την ΕΘνική Επιτροπή Επικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) με εντολή της ΔΙΜΕΑ, κατ' εφαρμογή της νομοθεσίας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τσουχτερά πρόστιμα για παράνομο εμπόριο και μη τήρηση των μέτρων

Επιβλήθηκαν από τη ΔΙΜΕΑ πρόστιμα 358.250 ευρώ σε επιχειρήσεις που διακινούσαν παράνομα απομιμητικά/παραποιημένα προϊόντα. Πρόστιμα ύψους 11.700 ευρώ αποδόθηκαν και σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος για μη τήρηση μέτρων.
emporio, lockdown, katastimata
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πρόστιμα 346.800 ευρώ για παρεμπόριο και μη τήρηση μέτρων κορονοϊού

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το διάστημα 1-3 Οκτωβρίου, πραγματοποιήθηκαν από τη ΔΙΜΕΑ 79 έλεγχοι για την τήρηση των μέτρων περιορισμού της διασποράς του κορονοϊού, σε Αττική, Σαντορίνη και Πάρο.