ΓΔ: 1392.75 0.85% Τζίρος: 82.26 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:59:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Prasino Pistopoiitiko, Green Pass, Koronoios, Coronoios, Corona Virus, covid-19
Φωτο: Shutterstock

Όριο εννέα μηνών για το πιστοποιητικό εμβολιασμού προτείνει η ΕΕ

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, η ΕΕ θα συστήσει στα κράτη - μέλη να δέχονται όλους τους ταξιδιώτες που έχουν εμβολιαστεί με εμβόλια που έχουν εγκριθεί εντός της Ένωσης.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα προτείνει όριο εννέα μηνών ισχύος των πιστοποιητικών εμβολιασμού για τις ταξιδιωτικές μετακινήσεις εντός του ευρωπαϊκού μπλοκ, καθώς και την προτεραιοποίηση των εμβολιασμένων ταξιδιωτών, σύμφωνα με το Bloomberg News. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Bloomberg, ο εμβολιασμός με τρίτη αναμνηστική δόση θα απαιτείται μετά την παρέλευση των εννέα μηνών από τον αρχικό πλήρη εμβολιασμό.

Η ΕΕ θα συστήσει επίσης στις χώρες μέλη να συνεχίσουν να δέχονται όλους τους ταξιδιώτες που έχουν εμβολιασθεί με εμβόλια που έχουν εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Ενωση και θα προτείνει στις ευρωπαϊκές χώρες να ανοίξουν από τις 10 Ιανουαρίου σε όλους όσοι έχουν εμβολιασθεί με εμβόλια που έχει εγκρίνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, μετέδωσε το Bloomberg επικαλούμενο περιεχόμενο εγγράφου που έφθασε εις γνώση του.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι αρκετά κράτη - μέλη της ΕΕ ασκούν πιέσεις ώστε να υπάρξει εξομάλυνση των διαφορετικών κανόνων που ισχύουν για τα ταξίδια εντός της Ένωσης, με δεδομένο και το γεγονός ότι οι περισσότερες κυβερνήσεις έχουν εφαρμόσει αντίθετες προσεγγίσεις για τη διάρκεια των εμβολιασμών και τον τρόπο διαχείρισης των αναμνηστικών εμβολίων.

Παράλληλα όλο και περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες εφαρμόζουν πιο αυστηρά μέτρα περιορισμών, σε μία προσπάθεια να αποφύγουν ένα γενικό lockdown, τα οποία αφορούν κατ' αρχήν την «κυκλοφορία» των πολιτών στο εσωτερικό των χωρών και έχουν ως βασικό στόχο να πείσουν όσους δεν έχουν ακόμη εμβολιαστεί. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Evropaiki Enosi, EU, European Union, Kyriakidou
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κυριακίδου: Είναι νωρίς για να μιλήσουμε για το τέλος της πανδημίας

Η Επίτροπος Υγείας τόνισε ότι τα εμβόλια είναι η βασική άμυνα απέναντι στον κορονοϊό και υπογράμμισε ότι η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού είναι απόφαση των κρατών - μελών και όχι της Κομισιόν.