ΓΔ: 1435.19 -0.93% Τζίρος: 94.42 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

«Πήρε φωτιά» η τηλεφωνική γραμμή για τον αντικαπνιστικό νόμο

Αυξημένος ήταν ο αριθμός τηλεφωνημάτων προς τη τηλεφωνική γραμμή «1142» για τον αντικαπνιστικό νόμο, αφού τη δεύτερη ημέρα λειτουργίας της δέχθηκε 342 κλήσεις, σε σχέση με τις 235 της «πρεμιέρας».

Συνολικά 347 κλήσεις δέχθηκε τη δεύτερη ημέρα λειτουργίας της η τηλεφωνική γραμμή «1142» για τον αντικαπνιστικό νόμο, αριθμός αισθητά αυξημένος σε σύγκριση με τις 235 κλήσεις που είχε δεχθεί την πρώτη ημέρα.

Από αυτές, 87 αφορούσαν καταγγελίες, 55 αιτήματα βοήθειας για διακοπή καπνίσματος, 108 γενικές πληροφορίες για τον αντικαπνιστικό νόμο, 63 κλήσεις δεν ολοκληρώθηκαν, 20 έκλεισαν τη γραμμή πριν συνομιλήσουν με εκπρόσωπο και 14 αφορούσαν σε άλλο ζήτημα.

Υπενθυμίζεται ότι η τηλεφωνική γραμμή 1142,  ενημέρωσης και υποστήριξης για καπνιστές και μη, τέθηκε χθες σε λειτουργία στο πλαίσιο εφαρμογής του αντικαπνιστικού νόμου.

Καλώντας στο 1142, κάποιος μπορεί να ενημερωθεί για το τι προβλέπει η νομοθεσία για την απαγόρευση του καπνίσματος, να ζητήσει βοήθεια για τη διακοπή του καπνίσματος, καθώς και να αναφέρει παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας, που υπέπεσαν στην αντίληψή τους.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΣτΕ: «Όχι» σε αίτηση καταστηματαρχών για ακύρωση της απαγόρευσης του καπνίσματος

Το ΣτΕ έκρινε ότι το μέτρο της απαγόρευσης του καπνίσματος στους χώρους υγειονομικού ενδιαφέροντος δεν είναι αντίθετο σε συγκεκριμένα άρθρα του Συντάγματος, ενώ παράλληλα συνιστά θεμιτό περιορισμό της ελευθερίας.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καμία παράβαση του αντικαπνιστικού νόμου στο 86% των καταστημάτων που ελέγχθησαν

Σύμφωνα με στοιχεία της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας από το σύνολο των 352 καταστημάτων που ελέγχθησαν το διάστημα από τις 6 έως και τις 16 Ιανουαρίου 2020, δεν καταγράφηκε καμία παράβαση για το 86% των περιπτώσεων.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θετική η ανταπόκριση για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου

Πολίτες και επαγγελματίες ανταποκρίθηκαν θετικά στην εφαρμογή αλλά και στους ελέγχους για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου. Από το σύνολο των 199 καταστημάτων που ελέγχθηκαν δεν καταγράφηκε καμία παράβαση στο 76 % των περιπτώσεων