ΓΔ: 918.01 -2.59% Τζίρος: 51.46 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:41:09 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Ektheseis-Tourismos
Φωτο: ΑΠΕ

Η επανεκκίνηση των εκθέσεων δείχνει ότι επιστρέφουμε στην κανονικότητα

Ο ελληνικός τουρισμός, όπως επεσήμανε ο κ. Φραγκάκης, αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι έχει μια μεγάλη ανθεκτικότητα και προσαρμοστικότητα στις εξελίξεις

Το μέσο για να ακουστεί εκ νέου το μήνυμα ότι η Αττική και η Ελλάδα γενικότερα, είναι ένας ασφαλής προορισμός και ότι ο ελληνικός πολιτισμός αποτέλεσε βάση για τις αξίες που αναπτύχθηκαν σε παγκόσμιο επίπεδο, αποτελεί η 8η Athens International Tourism & Culture EXPO 2021, όπως δήλωσε ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης.

«Στόχος μας τόσο κατά τη διάρκεια της πανδημίας όσο και μετά την πανδημία είναι η ανθεκτικότητα της Αττικής και της χώρας μας συνολικά, και της ανάπτυξης. Να γίνει αντιληπτό σε όλο τον κόσμο και μέσα από αυτό το πλαίσιο, ότι η χώρα του Ιπποκράτη προσφέρει τουρισμό αλλά ασφαλή τουρισμό», σημείωσε ο κ. Πατούλης και πρόσθεσε: «Εξάλλου και μέσα από τα πολιτιστικά δρώμενα που αποτελούν αντικείμενο αυτής της έκθεσης, γίνεται επίσης αντιληπτό πως η χώρα μας αποτέλεσε την αφετηρία για την ανάπτυξη των αξιών και των αρχών της παγκόσμιας κοινότητας. Εμείς, ως Περιφέρεια Αττικής επενδύουμε στον τουρισμό και για αυτό ακριβώς βρισκόμαστε σε αυτήν την πολύ σημαντική έκθεση, η οποία έχει να δώσει πάρα πολλά σε εκείνους που μπόρεσαν να παραβρεθούν μέσω του παγκόσμιου δικτύου των τουριστικών πρακτόρων. Έχουμε πολλά να πούμε και να κάνουμε για το μέλλον».

Πολύ σημαντικό γεγονός χαρακτήρισε την επιστροφή στις δια ζώσης εκθέσεις ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ Δημήτρης Φραγκάκης, τονίζοντας: «Έχουμε περάσει μια διετία πάρα πολύ δύσκολη, όπου εκθέσεις στην ουσία δεν γίνονταν, δεν βρίσκονταν οι άνθρωποι του τουρισμού με τους buyers κτλ. To γεγονός ότι έχουν ξεκινήσει εκ νέου οι εκθέσεις, όπως πριν από λίγες μέρες πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη η Philoxenia και τώρα αυτή και ακολούθως η Xenia είναι ένα πολύ σημαντικό γεγονός, καθώς δείχνει ότι επιστρέφουμε σταδιακά στην κανονικότητα, πάντα βέβαια με προσοχή».

Ο ελληνικός τουρισμός, όπως επεσήμανε ο κ. Φραγκάκης, αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι έχει μια μεγάλη ανθεκτικότητα και προσαρμοστικότητα στις εξελίξεις. «Το γεγονός ότι γίνονται εκθέσεις και ότι έρχονται άνθρωποι από το εξωτερικό στην Ελλάδα για να κάνουν τις συναντήσεις και τα ραντεβού τους, είναι επίσης εξαιρετικά σημαντικό. Από εκεί και πέρα έχουμε καταφέρει πολλά το 2021 αλλά δεν επαναπαυόμαστε στις "δάφνες" μας. Προετοιμάζουμε το 2022. Το υπουργείο Τουρισμού και ο ΕΟΤ είναι στο εξωτερικό σχεδόν κάθε 15 με 20 μέρες, μιλάμε με τους ανθρώπους της αγοράς και συνεχίζουμε να εργαζόμαστε. Θεωρώ ότι θα έχουμε μια πολύ καλή χρονιά μπροστά μας», υπογράμμισε ο κ. Φραγκάκης.

Τα εγκαίνια πραγματοποίησε ο γενικός γραμματέας ΕΟΤ μαζί με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Θεόδωρο Σκυλακάκη, τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Πολιτισμού Γιώργο Διδασκάλου, τον περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη και τον περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Φάνη Σπανό.

Η έκθεση που άνοιξε τις πύλες της, την Πέμπτη, 25 Νοεμβρίου και ολοκληρώθηκε στις 27 Νοεμβρίου, έγινε στο Ζάππειο Μέγαρο, υπό την αιγίδα του υπουργείου Τουρισμού και με την ευγενική υποστήριξη του ΕΟΤ και της Περιφέρειας Αττικής.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Aeroplano, Airplane
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παρατείνεται έως 31 Μαρτίου η ισχύς των voucher για ταξίδια που ακυρώθηκαν

Όπως αναφέρει η Ομοσπονδία Ελληνικών Συνδέσμων Γραφείων Ταξιδίων και Τουρισμού «FedHATTA», η παράταση αυτή θα συμβάλει ώστε περισσότερα voucher να χρησιμοποιηθούν για την παροχή άλλων αντίστοιχων τουριστικών υπηρεσιών.
Aeroplano, Airplane
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μόνο με αρνητικό τεστ θα επιτρέπεται η είσοδος επισκεπτών στην Ελλάδα

Η νέα ταξιδιωτική οδηγία τίθεται σε ισχύ από την Κυριακή 19/12 και από τις 6:00 το πρωί, στο πλαίσιο της προσπάθειας ελέγχου της πανδημίας Covid-19 και ενώ εντείνεται η ανησυχία για τη διασπορά της παραλλαγής Όμικρον.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παρουσιάστηκε η νέα τουριστική ταυτότητα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

«Με επίκεντρο την Ολυμπία της παγκόσμιας φήμης, τη διαμαντόπετρα του στέμματος για τη Δυτική Ελλάδα, χτίζουμε το νέο τουριστικό προφίλ της περιοχής μας», τόνισε ο Περιφερειάρχης Δ. Ελλάδας, κ. Ν. Φαρμάκης.