ΓΔ: 1381.07 1.14% Τζίρος: 93.81 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Sxoleio, Panelladikes
Φωτο: Nick Paleologos / SOOC

Ενεργειακή αναβάθμιση σε σχολείο με χρηματοδότηση από το υπ Εσωτερικών

Η μελέτη προβλέπει την κατασκευή νέων ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης, επεμβάσεις στον αύλειο χώρο και αντικατάσταση μέρους των κιγκλιδωμάτων.

Άνοιξε ο δρόμος για την ενεργειακή αναβάθμιση και την αντικατάσταση στέγης στο σχολικό συγκρότημα Πλατάνου του δήμου Αμαρίου με έκτακτη χρηματοδότηση 150.000 ευρώ από το υπουργείο Εσωτερικών.

Η χρηματοδότηση αφορά στο πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών, αρμόδιο για θέματα Τοπικής Αυτοδιοίκησης Στέλιο Πέτσα να υπογράφει τη σχετική απόφαση, μέσω της οποίας θα γίνει και η ανάπλαση του αύλειου χώρου του σχολικού συγκροτήματος καθώς και μία σειρά παρεμβάσεων υγρομόνωσης και θερμομόνωσης. Επιπρόσθετα, η μελέτη προβλέπει την κατασκευή νέων ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης, επεμβάσεις στον αύλειο χώρο και αντικατάσταση μέρους των κιγκλιδωμάτων.

Ο δήμαρχος Αμαρίου έκανε λόγο για μία σειρά απαραίτητων λειτουργικών παρεμβάσεων στο δημοτικό σχολείο και νηπιαγωγείο Πλατάνου με σκοπό την ενίσχυση της ασφάλειας των μαθητών, την βελτίωση της ποιότητας του σχολικού χώρου, καθώς και την ενεργειακή αναβάθμιση των υφιστάμενων κτιριακών υποδομών. «Ως Δημοτική Αρχή καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια εξασφαλίζοντας και διαθέτοντας σημαντικούς πόρους για τη βελτίωση του συνόλου των εκπαιδευτικών δομών που είναι στην αρμοδιότητά μας, αποσκοπώντας σε ένα ασφαλές και φιλικό εκπαιδευτικό περιβάλλον τόσο για τους μαθητές όσο και για τους εκπαιδευτικούς που υπηρετούν στον δήμο μας» ανέφερε ο δήμαρχος Αμαρίου, ευχαριστώντας για την άμεση ανταπόκριση του κ. Πέτσα στα αιτήματα επίλυσης αναγκών του δήμου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επιχορήγηση 6,2 εκατ. στους δήμους για μάσκες σε μαθητές και εκπαιδευτικούς

«Κάνουμε πράξη την ξεκάθαρη πολιτική βούληση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη να προστατέψουμε την υγεία και την ασφάλεια όλων των παιδιών του ελληνικού λαού» υπογραμμίζει ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βεβαίωση μόνιμης κατοικίας μέσω του gov.gr για 277 Δήμους

Μέσα από μια ιδιαίτερα απλή διαδικασία, οι ενδιαφερόμενοι πολίτες μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους και να παραλάβουν την βεβαίωση στη Θυρίδα του πολίτη στο gov.gr, εύκολα και χωρίς περιττή γραφειοκρατία.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τα 12 μέτρα του ΕΟΔΥ για το άνοιγμα των σχολείων την Δευτέρα, τι συνιστά

Aναμένεται ενημέρωση από το υπουργείο Παιδείας, προκειμένου να διευκρινιστεί τις θα γίνει με τις απουσίες των μαθητών, οι οποίοι είτε έχουν συμπτώματα, είτε έχουν βγει θετικοί στο τεστ.