ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 09:25:21
kairos
Shutterstock

Σε ετοιμότητα ενόψει της επερχόμενης κακοκαιρίας η Περιφέρεια Αττικής

Τα συνεργεία της Περιφέρειας συνεχίζουν με εντατικούς ρυθμούς τους καθαρισμούς των ρεμάτων για την διευκόλυνση της απορροής των όμβριων. Χωματουργικά μηχανήματα σε σημεία υψηλής επικινδυνότητας.

Σε ετοιμότητα ενόψει της επερχόμενης κακοκαιρίας τέθηκε ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής με τα μηχανήματα έργου τοποθετημένα σε σημεία υψηλής επικινδυνότητας για την άμεση αντιμετώπιση πλημμυρικών φαινομένων.

Παράλληλα, τα συνεργεία της Περιφέρειας συνεχίζουν με εντατικούς ρυθμούς τους καθαρισμούς των ρεμάτων για την διευκόλυνση της απορροής των όμβριων. Στο πλαίσιο των προγραμματισμένων εργασιών σήμερα Δευτέρα στο Β. Τομέα καθαρίστηκαν τμήματα των ρεμάτων Σαπφούς στο Μαρούσι και Κοκκιναρά στη Κηφισιά. Επίσης ολοκληρώθηκε ο καθαρισμός του ρέματος Ποδονίφτη στο δήμο Φιλοθέης - Ψυχικού με την απομάκρυνση ενός πεσμένου δέντρου.

Στην Αν. Αττική είναι σε εξέλιξη οι εργασίες καθαρισμού στα ρέματα: Αγ. Γεωργίου επί της Λαυρίου, στα Καλύβια, Ασπροποτάμου επί της Αλ. Σακελάριου του Δήμου Αχαρνών και στο ρέμα επί της Κλειούς στον Αγ. Στέφανο.

Στον Ν. Τομέα ολοκληρώθηκαν οι εργασίες σε τμήματα του ρέματος Πικροδάφνης από την οδό Αργοναυτών έως την οδό Δαιδάλου του Δήμου Παλαιού Φαλήρου και του ρέματος Αγίου Δημητρίου στον 'Αλιμο. Στη Δ. Αττική Δυτική καθαρίστηκαν τμήματα του ρέματος Σαρανταπόταμος στην Ελευσίνα και ρεμάτων στη Λάκκα και του Αλεποχωρίου στα Μέγαρα.

Με αφορμή την πρόβλεψη περί κακοκαιρίας της ΕΜΥ ο περιφερειάρχης Γ. Πατούλης τονίζει σχετικά: «Είμαστε σε διαρκή επαγρύπνηση για την αποτελεσματική προστασία και την ασφάλεια των πολιτών. Ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας θα βρίσκεται επί ποδός, ενώ εστιάζοντας στην πρόληψη, με έγκαιρο προγραμματισμό και συντονισμένες παρεμβάσεις, όπου απαιτείται, λαμβάνουμε συγκεκριμένα προληπτικά μέτρα στις περιοχές υψηλής επικινδυνότητας».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ηράκλειο αεροφωτογραφία λιμανιού
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ηράκλειο: Έτοιμη η Πολιτική Προστασία για τα ακραία καιρικά φαινόμενα

Σε κατάσταση ετοιμότητας βρίσκονται η Πολιτική Προστασία και οι υπηρεσίες του Δήμου Ηρακλείου λόγω έντονων καιρικών φαινομένων, με μηχανήματα και προσωπικό έτοιμα για επέμβαση και κάλεσμα σε επαγρύπνηση των τοπικών συμβουλίων και εθελοντών.
Πλημμυρισμένος δρόμος νερού
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στην Κύμη Ευβοίας η περισσότερη βροχή – Νέες συστάσεις Πολιτικής Προστασίας

Ισχυρές βροχές και τοπικές καταιγίδες σημειώθηκαν σήμερα κυρίως σε Εύβοια και Πελοπόννησο, με την Κύμη να καταγράφει 115.6 mm βροχής. Σε Αρκαδία και Αχαΐα οι μετρήσεις ήταν άνω των 75 και 40 mm αντίστοιχα. Συνεχίζονται οι συστάσεις.
Πυρκαγιά σε δάσος
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έξι Περιφέρειες σε υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς αύριο

Για αύριο Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2026, αναμένεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία 4) σε πολλές περιοχές, όπως Βοιωτία και Εύβοια (συμπεριλαμβανομένης της Σκύρου), σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.
Φωτιά στην Αττική
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε αυξημένη επιφυλακή η Αττική και άλλες περιοχές για πυρκαγιές τη Δευτέρα

Σε επιφυλακή τίθενται οι αρχές τη Δευτέρα 7/9/2026 λόγω πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς. Στην κατηγορία κινδύνου 4 βρίσκεται η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (ΠΕ Θάσου).
Γέφυρα του Μόσταρ
ΔΙΕΘΝΗ

Ο καύσωνας μετακινείται προς τα Βαλκάνια

Σφοδρό κύμα καύσωνα μετακινείται στη Βαλκανική, με την Κροατία σε κόκκινο συναγερμό και θερμοκρασίες έως 39°C αναμένονται σε Σερβία, Βόρεια Μακεδονία, Βοσνία και Μαυροβούνιο μέχρι τη Δευτέρα, ξεπερνώντας προηγούμενα ρεκόρ.