Φώτο: Shutterstock

Στην Ελλάδα η 10η Ολομέλεια για τη σύμβαση Μacolin

Με τον τρόπο αυτό, μετά και από την κύρωση της Σύμβασης Macolin από το Κοινοβούλιο, η Ελλάδα δείχνει την πρόθεσή της να αντιμετωπίσει τη χειραγώγηση των αθλητικών αγώνων.

Η Ελλάδα θα αναλάβει τη φιλοξενία, μέσα στην επόμενη άνοιξη, της 10ης Ολομέλειας του Δικτύου Εθνικών Πλατφορμών («Group of Copenhagen») για τη Σύμβαση Μacolin κατά της χειραγώγησης των αθλητικών αγώνων. 

Στο πλαίσιο της 9ης Ολομέλειας, η οποία διεξήχθη στις 25 Νοεμβρίου στο Στρασβούργο, και ενόψει της ελληνικής Προεδρίας στο Συμβούλιο της Ευρώπης, από τον Μάιο έως τον Νοέμβριο του 2020, ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς, πρότεινε, και έγινε αποδεκτό η επόμενη Ολομέλεια του Δικτύου Εθνικών Πλατφορμών να λάβει χώρα στην Αθήνα.

Με τον τρόπο αυτό, μετά και από την κύρωση της Σύμβασης Macolin από το ελληνικό Κοινοβούλιο, η Ελλάδα δείχνει την έμπρακτη πρόθεσή της να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στο θέμα της αντιμετώπισης της χειραγώγησης των αθλητικών αγώνων, κάτι που αναγνωρίζεται και διεθνώς.

Κατά το προσεχές διάστημα θα ανακοινωθούν οι πρωτοβουλίες της ελληνικής κυβέρνησης για τη στελέχωση και λειτουργία της Εθνικής Πλατφόρμας για την Αθλητική Ακεραιότητα στη χώρα μας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στήριξη της Περιφέρειας Αττικής με 220.000 ευρώ στο «2020 Basketball Champions League Final 8»

Πρόκειται για μία ευρωπαϊκή διοργάνωση διεθνούς ενδιαφέροντος, μεγάλης εμβέλειας και εθνικής σημασίας, στην οποία θα συμμετάσχουν οκτώ (8) ομάδες από τις χώρες: Γαλλίας, Ισπανίας, Ρωσίας, Τσεχίας, Ισραήλ, Τουρκίας κ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η σωματική δραστηριότητα αποτρέπει 4.600 πρόωρους θανάτους στην Ελλάδα ετησίως

Εκτιμήθηκε ότι, λόγω της σωματικής δραστηριότητας, ο αριθμός των πρόωρων θανάτων είναι κατά μέσο όρο 15% χαμηλότερος κάθε χρόνο (14% για τις γυναίκες και 16% για τους άνδρες), από ό,τι θα ήταν χωρίς τη σωματική άσκηση.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χωρίς αλλαγές η ΚΥΑ για την κατ΄ εξαίρεση χρήση αθλητικών εγκαταστάσεων

Και για την επόμενη εβδομάδα επιτρέπεται η χρήση αθλητικών εγκαταστάσεων και κολυμβητηρίων, κλειστών και ανοιχτών, καθώς και ναυταθλητικών εγκαταστάσεων, από αθλητές σωματείων, ΑΑΕ και ΤΑΑ ηλικίας 13 ετών και άνω.