ΓΔ: 2603.7 0.19% Τζίρος: 257.65 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:18
Καταγραφή σεισμού όργανο

Σεισμός στο Αιγαίο ταρακούνησε την Αθήνα

Ισχυρός σεισμός στην θαλάσσια περιοχή μεταξύ των Κυθήρων και της Κρήτης ταρακούνησε την Αθήνα το πρωί. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές ή τραυματίες.

Ο «Εγκέλαδος» επισκέφτηκε την θαλάσσια περιοχή μεταξύ των Κυθήρων και της Κρήτης προκαλώντας σεισμό 5,8 Ρίχτερ που ταρακούνησε και την Αθήνα στις 9:23 το πρωί της Τετάρτης.

Σύμφωνα με την αρχική εκτίμηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, πρόκειται για δόνηση μεγέθους 5,8 ρίχτερ ανοιχτά των Κυθήρων, σε μεγάλο εστιακό βάθος, περίπου 30 χιλιομέτρων, με τους κατοίκους στην Κρήτη να βγαίνουν στους δρόμους τρομαγμένοι.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν καταγραφεί ζημιές ή τραυματίες.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Καταγραφή σεισμού όργανο
ΔΙΕΘΝΗ

Ισχυρός σεισμός 6,4 Ρίχτερ ανοιχτά των νότιων ακτών του Παναμά

Ισχυρός σεισμός μεγέθους 6,4 βαθμών σημειώθηκε στον Παναμά, με εστιακό βάθος 2 χλμ., σύμφωνα με τοπικό ινστιτούτο. Το EMSC και το USGS εκτιμούν το μέγεθος στα 6,1. Το επίκεντρο ήταν στα ανοικτά των νότιων ακτών Βεράγουας.
Καταγραφή σεισμού όργανο
ΔΙΕΘΝΗ

Πάνω από 200 μετασεισμοί στον Παναμά μετά τον ισχυρό σεισμό της Παρασκευής

Περισσότεροι από 200 μετασεισμοί σημειώθηκαν στον Παναμά μετά τον σεισμό 7,7 Ρίχτερ που προκάλεσε ζημιές στα σπίτια και τις υποδομές. Η κυβέρνηση κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Δεν έχουν αναφερθεί νεκροί, αλλά υπάρχουν τραυματίες.
Κατεστραμμένο κτήριο σεισμός
ΔΙΕΘΝΗ

Ισχυρός σεισμός στον Παναμά: Ζημιές και τραυματίες σύμφωνα με πρώτο απολογισμό

Ισχυρός σεισμός 7,7 Ρίχτερ προκάλεσε πανικό στον Παναμά, με κτίρια και δρόμους να καταρρέουν. Οι αρχές αναφέρουν δύο τραυματίες χωρίς θύματα, ενώ σοβαρές ζημιές σημειώθηκαν σε πολλές περιοχές και σε καθεδρικό ναό.
Καταγραφή σεισμού όργανο
ΔΙΕΘΝΗ

Σεισμός στον Παναμά: «Μεγάλη καταστροφή» δηλώνει ο πρόεδρος Μουλίνο

Ο πρόεδρος του Παναμά, Χοσέ Ραούλ Μουλίνο, χαρακτήρισε «μεγάλη καταστροφή» τον σεισμό των 7,7 Ρίχτερ που προκάλεσε κατάρρευση κτιρίων και δρόμων στο νότιο τμήμα της χώρας, χωρίς να διευκρινίσει αν υπάρχουν θύματα.