ΓΔ: 1451.44 1.13% Τζίρος: 90.55 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:24:33 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
ose
Φωτο: Shutterstock

ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Δίνει τις αποζημιώσεις στους επιβάτες που έπληξε η κακοκαιρία

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα αποζημιώσει είτε με οικονομική στήριξη 1.000 ευρώ ή εναλλακτικά θα δώσει 550 ευρώ σε κουπόνι απεριόριστης διάρκειας και 500 ευρώ μετρητά σε όσους επιβάτες επηρεάστηκαν από τη διακοπή των δρομολογίων στις 24 και 25 Ιανουαρίου.

Στην πλήρη εξόφληση όσων επιβατών επηρεάστηκαν από τη διακοπή των δρομολογίων στις 24 και 25 Ιανουαρίου προχωρά η ΤΡΑΙΝΟΣΕ που θα δώσει οικονομική στήριξη 1.000 ευρώ στους επιβάτες. Η εταιρεία σε ανακοίνωση της σημειώνει πως είχε διαθέσει πόρους για τον απεγκλωβισμό πολιτών από την Αττική Οδό ενώ τονίζει πως η διαχείριση των υποδομών του σιδηροδρομικού δικτύου δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητες της.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε., με πλήρη επίγνωση των επιπτώσεων της κακοκαιρίας, προχωρά σε έκτακτη οικονομική στήριξη 1.000 ευρώ (εναλλακτικά 1.150 ευρώ σε κουπόνι απεριόριστης διάρκειας ή 550 ευρώ σε κουπόνι απεριόριστης διάρκειας και 500 ευρώ μετρητά) σε πλήρη εξόφληση στους επιβάτες που επηρεάστηκαν από τη διακοπή των δρομολογίων στις 24 και 25 Ιανουαρίου. Παρά το γεγονός ότι η διαχείριση των υποδομών του σιδηροδρομικού δικτύου δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητες της εταιρείας, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. προχωρά στην αποζημίωση των επιβατών σε συνέχεια εισήγησης του υπουργείου Μεταφορών ως ένα επιπλέον μέτρο.
 
Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. στην ανακοίνωσή της αναφέρει πως λυπάται για την αναστάτωση που προκλήθηκε στο επιβατικό κοινό, παρά τις προσπάθειές της να επιλύσει τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο: παροχή φιλοξενίας σε επιβάτες που δεν μπορούσαν να συνεχίσουν το ταξίδι τους, χρήση λεωφορείων ως εναλλακτικό μέσο, παροχή τροφίμων όπου ήταν εφικτό.
 
Ακόμη, επισημαίνεται ότι η εταιρεία διέθεσε πόρους για τον απεγκλωβισμό πολιτών από την Αττική Οδό, με δρομολόγηση ειδικού συρμού που λειτούργησε από το απόγευμα της Δευτέρας μέχρι και το απόγευμα της Τρίτης, μεταξύ Αεροδρομίου και ΣΣ Λαρίσης, σε συνεννόηση με την Πολιτική Προστασία και το υπουργείο Μεταφορών.
 
Η εταιρεία έχει ήδη προχωρήσει στις αποζημιώσεις που απορρέουν από τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό Επιβατών 1371. Επίσης, μετά με τις εξαγγελίες του Υπουργού Μεταφορών, και ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η διερεύνηση συνθηκών των συμβάντων, προγραμματίζεται έκτακτη οικονομική στήριξη σε κάθε επιβάτη των αμαξοστοιχιών 54, 55, 56, 57 και 885.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

businessdaily-Sygkrousi-Trenon-Tempi-Hellenic-Train
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έρευνα για τις συμβάσεις ΟΣΕ, ΤΡΑΙΝΟΣΕ - ΕΡΓΟΣΕ και Hellenic Train

Η Αρχή για Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος θα ελέγξει διεξοδικά όσοι κατείχαν θέση ευθύνης στον ΟΣΕ, ΤΡΑΙΝΟΣΕ - ΕΡΓΟΣΕ και Hellenic Train και ήταν συμβαλλόμενοι στις επίμαχες συμβάσεις, όπως και οι εργολάβοι που ανέλαβαν την εκτέλεση των έργων και προμηθειών.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δεν κυκλοφορούν προαστιακός και τρένα, συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις

Οι εργαζόμενοι στο σιδηρόδρομο και τα μέσα σταθερής τροχιάς θα καταθέσουν σήμερα στον υπουργό Επικρατείας προτάσεις της για την επανεκκίνηση του Σιδηροδρόμου. Σειρά μέτρων παρουσίασε ο κ. Γεραπετρίτης για την αναδιοργάνωση των σιδηροδρόμων.
ose
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καθυστερήσεις και ακυρώσεις δρομολογίων λόγω στάσης εργασίας στη ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Η διοίκηση της Hellenic Τrain έχει προσφύγει στη δικαιοσύνη για να ακυρωθούν οι στάσεις εργασίας που έχουν προκηρύξει οι εργαζόμενοι χωρίς να έχει λάβει ωστόσο ακόμα επίσημη απόφαση.
businessdaily-Sygkrousi-Trenon-Tempi-Hellenic-Train
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ελεύθεροι με εγγύηση οι δυο πρώτοι κατηγορούμενοι για τη σύμβαση 717

Απολογήθηκαν στην Ανακρίτρια οι δύο πρώτοι κατηγορούμενοι καταβάλλοντας 500.000 και 600.000 ευρώ αντίστοιχα. Μέχρι το τέλος Απριλίου θα συνεχιστεί η διαδικασία των απολογιών για τους 23 κατηγορούμενους.