ΓΔ: 1392.62 0.84% Τζίρος: 117.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΑΠΕ

Πλήρως εμβολιασμένο ήταν το 8χρονο αγόρι που πέθανε από διφθερίτιδα

Διαψεύστηκαν τα δημοσιεύματα που ήθελαν ανεμβολίαστο το 8χρονο αγόρι, το οποίο κατέληξε στο νοσοκομείο Παίδων από διφθερίτιδα, αφού, όπως έγινε γνωστό, ήταν πλήρως εμβολιασμένο κατά της ασθένειας.

Και τις πέντε δόσεις του εμβολίου για τη διφθερίτιδα είχε λάβει ο 8χρονος, ο οποίος έχασε τη ζωή του στις 26 Νοεμβρίου, στο νοσοκομείο «Α. Κυριακού», από την ασθένεια.

Το παιδί αρχικά φιλοξενούνταν σε κρατική δομή, όπου και εμβολιάστηκε κανονικά, ενώ στη συνέχεια δόθηκε προς υιοθεσία και ζούσε σε ανάδοχη οικογένεια.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να γίνουν γνωστά τα ακριβή αίτια θανάτου του παιδιού, αφού έχουν σταλεί δείγματα για καλλιέργεια στην Αγγλία.

Με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, ως πιθανή αιτία θανάτου του 8χρονου θεωρείται η οξεία λοίμωξη του αναπνευστικού, πνευμονική υπέρταση και πνευμονικό οίδημα, όπως ανακοίνωσε η Διοίκηση του νοσοκομείου Παίδων «Α. Κυριακού».

Υπενθυμίζεται ότι το παιδί προσήλθε στο νοσοκομείο στις 22 Νοεμβρίου με εικόνα οξείας λαρυγγίτιδας και βαριάς αναπνευστικής δυσχέρειας.

Κρίθηκε απαραίτητη η εισαγωγή του στη ΜΕΘ όπου διασωληνώθηκε και τέθηκε σε μηχανικό αερισμό, ενώ, παρά τις προσπάθειες των γιατρών, κατέληξε στις 26 Νοεμβρίου.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, μία μέρα μετά, στις 27 Νοεμβρίου, από την καλλιέργεια εισαγωγής του βρογχικού εκκρίματος απομονώθηκε κορυνοβακτηρίδιο της διφθερίτιδας (Corinebacterium dipheriae).

Σημειώνεται ότι, χθες, υπήρξαν δημοσιεύματα τα οποία παρουσίαζαν το 8χρονο αγόρι να μην έχει κάνει το εμβόλιο κατά της ασθένειας, βασιζόμενα σε όσα υποστήριξε ο παιδίατρος Γεώργιος Τσόλας, με ανάρτησή του στο Facebook.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η γονιμότητα επηρεάζεται από την κλιματική αλλαγή σύμφωνα με έρευνα

Η καθηγήτρια Μαιευτικής- Γυναικολογίας ΕΚΠΑ Σοφία Καλανταρίδου παρουσίασε τα αποτελέσματα μελετών για την μείωση της γυναικείας γονιμότητας, εξαιτίας τής περιβαλλοντική ρύπανσης και της κλιματικής αλλαγής.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ερρίκος Ντυνάν: Μη επεμβατική τεχνική φίστουλας για νεφροπαθείς

«Αυτή η μη χειρουργική διαδικασία προσφέρει πλεονεκτήματα, όπως μικρότερο χρόνο ανάρρωσης, λιγότερο πόνο και μικρότερο κίνδυνο επιπλοκών σε σύγκριση με τις παραδοσιακές χειρουργικές μεθόδους» τόνισε ο Αλέξανδρος Μάλλιος.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στην τελική ευθεία μπαίνει η ανταλλαγή δεδομένων Υγείας εντός της ΕΕ

Με τον Eυρωπαϊκό Xώρο Δεδομένων Υγείας οι πολίτες θα έχουν ταχύτερη και ευκολότερη πρόσβαση σε ηλεκτρονικά δεδομένα υγείας, ανεξάρτητα από το αν βρίσκονται στη χώρα καταγωγής τους ή σε άλλο κράτος μέλος.