ΓΔ: 1392.62 0.84% Τζίρος: 117.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Τα αποτελέσματα για το πρόγραμμα κατάρτισης του ΟΑΕΔ με την Microsoft

Σε κάθε επιτυχόντα - ωφελούμενο του προγράμματος θα αποσταλεί από τον ΟΑΕΔ ενημερωτικό e-mail που θα τον ενημερώνει για την επιλογή του στο πρόγραμμα και την επακόλουθη διαδικασία εγγραφής. Πότε ξεκινούν τα μαθήματα.

Έχουν αναρτηθεί στον ιστότοπο του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr) οι οριστικοί πίνακες επιτυχόντων, επιλαχόντων και αποκλειομένων του νέου διαδικτυακού προγράμματος κατάρτισης σε υπηρεσίες υπολογιστικού νέφους (cloud services) για 1.000 ανέργους.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΟΑΕΔ, η κατάρτιση των πινάκων πραγματοποιήθηκε κατά σειρά προτεραιότητας και με βάση τα προβλεπόμενα κριτήρια. Σε κάθε επιτυχόντα - ωφελούμενο του προγράμματος θα αποσταλεί από τον ΟΑΕΔ ενημερωτικό e-mail που θα τον ενημερώνει για την επιλογή του στο πρόγραμμα και την επακόλουθη διαδικασία εγγραφής του στο πληροφοριακό σύστημα της Infolab, εξουσιοδοτημένου συνεργάτη της Microsoft Hellas. Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν εντός του Μαρτίου και θα ολοκληρωθούν τον προσεχή Μάιο.

Το πρόγραμμα, αποσκοπώντας στην αναβάθμιση των δεξιοτήτων του εργατικού δυναμικού και τη μείωση του ψηφιακού χάσματος στην αγορά εργασίας, αφορά στην εμβάθυνση και εξειδίκευση των συμμετεχόντων σε ένα από τα εξής θεματικά αντικείμενα υψηλής ζήτησης:

  • Microsoft Azure Fundamentals
  • Microsoft Azure Data Fundamentals
  • Microsoft 365 Fundamentals
  • Microsoft Security, Compliance, and Identity
  • FundamentalsMicrosoft Azure AI Fundamentals

Το πρόγραμμα κατάρτισης θα διεξαχθεί με τη μέθοδο της σύγχρονης και ασύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, θα έχουν πρόσβαση σε αποκλειστικό εκπαιδευτικό υλικό, ενώ, παράλληλα, θα έχουν και τη δυνατότητα λήψης περαιτέρω υποστήριξης, μέσω απομακρυσμένων συναντήσεων με εισηγητές, για την επίλυση τυχόν αποριών.

Όσοι από τους συμμετέχοντες ολοκληρώσουν την κατάρτιση και συμμετάσχουν στη διαδικασία των εξετάσεων πιστοποίησης, θα λάβουν βεβαίωση παρακολούθησης, ενώ, όσοι ολοκληρώσουν επιτυχώς και τη διαδικασία των εξετάσεων πιστοποίησης, θα λάβουν επιπροσθέτως πιστοποίηση Microsoft. Η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος είναι αναρτημένη στον ιστότοπο www.oaed.gr.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρόγραμμα εκπαίδευσης σε συνεργασία με Microsoft για δημόσιους υπαλλήλους

Ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης ανακοίνωσε σήμερα τη συνέχιση μιας ήδη επιτυχημένης συνεργασίας μεταξύ του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ) και της Microsoft.
ergasia-xatzidakis
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κ. Χατζηδάκης: Νέο πρόγραμμα για 10.000 ανέργους, ποιες περιοχές αφορά

Το πρόγραμμα έχει διάρκεια επτά μήνες και η ΔΥΠΑ θα καταβάλει στους ωφελούμενους μηνιαία αποζημίωση ίση με τον νόμιμο κατώτατο καθαρό μισθό, καθώς και αναλογία δώρων εορτών και επιδόματος αδείας.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΥΠΑ: Μέχρι και τις 6 Ιουνίου, οι αιτήσεις για 80.000 άνεργους

Στόχος της δράσης είναι η αποτελεσματική διασύνδεση της κατάρτισης με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας και η ενίσχυση της απασχολησιμότητας των ανέργων για την ταχύτερη εργασιακή επανένταξή τους.