ΓΔ: 2603.7 0.19% Τζίρος: 257.65 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:18
Κόκκινη κορδέλα HIV/AIDS

Εκδηλώσεις για την παγκόσμια ημέρα κατά του AIDS

Εκδηλώσεις με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση θα πραγματοποιήσει ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά του HIV/AIDS, Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2019.

Δράσεις με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του πληθυσμού για υιοθέτηση υγιέστερων και ασφαλέστερων στάσεων ζωής, θα πραγματοποιήσει ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά του HIV/AIDS, Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2019.

Στην Αθήνα, στο Γκάζι- Μετρό Κεραμεικός, την Κυριακή 1η Δεκεμβρίου, από τις 09.00-22.00 στο πλαίσιο των φετινών εκδηλώσεων, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ μέσω της κινητής του μονάδας, θα μοιράζει ενημερωτικό υλικό και προφυλακτικά. Η ενημερωτική παρέμβαση θα υλοποιηθεί με τη συμμετοχή της ΜΚΟ HelMSIC. Θα υπάρχει επίσης η δυνατότητα ελέγχου για τον HIV, με γρήγορη εξέταση (rapid test), καθώς και υπηρεσίες συμβουλευτικής για τον ιό. Επίσης, την Παρασκευή, το Σάββατο και την Κυριακή, ομάδες εργασίας θα επισκεφτούν bar και café του κέντρου της Αθήνας από τις 20.00-03.00, για ενημέρωση και διανομή σχετικού υλικού.

Στη Θεσσαλονίκη, ο περιφερειακός εθνικός οργανισμός δημόσιας υγείας Βορείου Ελλάδος, έχει προγραμματίσει για 19η συνεχόμενη χρονιά, σειρά εκδηλώσεων στο κέντρο της πόλης. Στην πλατεία Αγίας Σοφίας και ώρα 12:00-19:00, θα πραγματοποιείται ενημέρωση του γενικού πληθυσμού της πόλης και των επισκεπτών της, σε θέματα που αφορούν στον HIV/AIDS και θα διανέμεται ενημερωτικό υλικό του Ε.Ο.Δ.Υ. και των συμμετεχόντων φορέων. Παράλληλα, μουσικοί και χορευτικοί συντελεστές, όπως η χορευτική ομάδα SALSA του ΑΠΘ στις 14:30 και στις 18:00 και η ομάδα κρουστών Paranauê, θα στείλουν το μήνυμα της ημέρας, μέσα από τις δικές τους παραστάσεις.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Ο Τραμπ ευχήθηκε γρήγορη ανάρρωση στον πάπα Λέοντα

Ο πρόεδρος Τραμπ ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση στον πάπα Λέοντα ΙΔ΄, που διαγνώστηκε με καρκίνο του πνεύμονα και υποβλήθηκε σε επιτυχή επέμβαση. Οι γιατροί αναφέρουν ότι η μετεγχειρητική του πορεία εξελίσσεται ομαλά.
Σημαία Κένυας
ΔΙΕΘΝΗ

Κένυα: Δεύτερο κρούσμα Έμπολα, συγγενής του θύματος στο Ναϊρόμπι

Εντοπίστηκε δεύτερο κρούσμα Έμπολα στην Κένυα, στενός συγγενής του πρώτου θύματος. Βρισκόταν ήδη σε καραντίνα, ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας. Το πρώτο κρούσμα κατέληξε σε νοσοκομείο του Ναϊρόμπι στις 5 Οκτωβρίου.
Άδεια σχολική τάξη
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απινιδωτές σε σχολεία και αθλητικούς χώρους από τον Δήμο Β. Κέρκυρας

Ο Δήμος Βόρειας Κέρκυρας παρέδωσε απινιδωτές σε τρία σχολεία και δύο ποδοσφαιρικά σωματεία, συνοδεύοντας τη δράση με πρακτική εκπαίδευση στη χρήση τους, για την ενίσχυση της ετοιμότητας σε περιστατικά καρδιακής ανακοπής.
Λουκέτο σε βιτρίνα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Σφραγίστηκε ιδιωτική κλινική στο κέντρο της πόλης

Ολοκληρώθηκε το σφράγισμα ιδιωτικής κλινικής στη Θεσσαλονίκη λόγω σοβαρών παραβάσεων, ενώ προηγήθηκε παρόμοια ενέργεια σε κλινική εκτός πόλης. Η διαδικασία έγινε με παρέμβαση Αστυνομίας και εισαγγελικής αρχής.
Άδειο δικαστήριο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χανιά: Σε εξέλιξη η δίκη για το Κέντρο Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής

Ξεκίνησε στα Χανιά η δίκη για το Κέντρο Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής με 33 κατηγορούμενους και περισσότερους από 300 μάρτυρες. Βαρύ κατηγορητήριο για σοβαρά αδικήματα, με ενδιαφέρον και από το εξωτερικό.
Πάπας Φραγκίσκος χαμογελά
ΔΙΕΘΝΗ

Ιταλία: Επιτυχής η επέμβαση του Πάπα για αφαίρεση πνεύμονα

Το Βατικανό ανακοίνωσε ότι η επέμβαση του πάπα στέφθηκε με επιτυχία, χωρίς επιπλοκές. Αφαιρέθηκε ο κάτω λοβός του δεξιού πνεύμονα, επιβεβαιώνοντας πνευμονικό αδενοκαρκίνωμα. Ο πάπας ζήτησε βραδινό μετά το χειρουργείο.