ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 09:57:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
ΕΛΤΑ

ΕΛΤΑ: Πιθανές καθυστερήσεις συντάξεων σε 16 περιοχές της χώρας

Έπειτα από ειδοποίηση που έλαβαν από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων τα Ελληνικά Ταχυδρομεία ενημερώνουν πως υπήρξε καθυστέρηση στην προώθηση προς τα ΕΛΤΑ των αιτηθέντων χρηματικών ποσών συντάξεων για 16 περιοχές της χώρας.

Παρά την αισιοδοξία που υπήρχε πως θα καταβληθούν κανονικά οι πληρωμές των συντάξεων ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η πλήρης αποκατάσταση των συστημάτων της εταιρείας μετά την κυβερνοεπίθεση που δέχθηκαν τα Ελληνικά Ταχυδρομεία στα πληροφοριακά τους συστήματα, οι συνταξιούχοι σε 16 περιοχές της χώρας ενδέχεται να λάβουν καθυστερημένα τα χρήματά τους.

Σύμφωνα με ανακοίνωση τους, τα Ελληνικά Ταχυδρομεία ενημερώνουν ότι κατόπιν ειδοποίησης που έλαβαν από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, αναφορικά με τεχνική βλάβη στο περιβάλλον υποστήριξης των μηχανογραφικών εφαρμογών γραφείων παρακαταθηκών στην περιφέρεια, σημειώθηκε καθυστέρηση στην προώθηση προς τα ΕΛΤΑ των αιτηθέντων χρηματικών ποσών συντάξεων για 16 περιοχές της χώρας η οποία καθυστέρηση ενδέχεται να έχει ως επίπτωση την χρονική καθυστέρηση στην καταβολή των συντάξεων.

Οι περιοχές που πιθανόν να επηρεαστούν είναι: Άρτα, Έδεσσα, Καβάλα, Καλαμάτα, Καρδίτσα, Καρπενήσι, Καρπενήσι, Κιλκίς, Κοζάνη, Κόρινθος, Λάρισα, Μεσολόγγι, Πρέβεζα, Σύρος, Τρίκαλα και Χαλκίδα.

Υπενθυμίζουμε πως η κυβερνοεπίθεση που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα, είχε στόχο την κρυπτογράφηση των κρίσιμων συστημάτων για την επιχειρησιακή λειτουργία των ΕΛΤΑ, ξεκίνησε από κακόβουλο λογισμικό μηδενικού χρόνου, το οποίο εγκαταστάθηκε σε σταθμό εργασίας και με την τεχνική https reverse shell συνδέθηκε σε υπολογιστικό σύστημα, το οποίο ελεγχόταν από ομάδα κυβερνοεγκληματιώνμ ωστόσο η άμεση αντίδραση και οι ενέργειες των αρμοδίων υπηρεσιακών λειτουργιών περιόρισαν και απέτρεψαν επέκταση της επίθεσης

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Σταδιακά επανέρχονται τα ΕΛΤΑ σε κανονική λειτουργία μετά την επίθεση χάκερ

Όπως ενημερώνουν τα ΕΛΤΑ προχωράει η πλήρης αποκατάσταση των συστημάτων που αντιμετώπισαν πρόβλημα. Κανονικά θα καταβληθούν οι συντάξεις σε όλη την επικράτεια από την προσεχή Δευτέρα 28 Μαρτίου.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κανονικά θα καταβληθούν οι συντάξεις από τα ΕΛΤΑ παρά την κυβερνοεπίθεση

Στη νεότερη ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά την απόφαση να παραμείνουν κλειστά τα καταστήματα αναφέρεται ότι τα ΕΛΤΑ Courier θα εξυπηρετούν όλες τις λειτουργίες πλην των χρηματοοικονομικών. Τι θα γίνει με τα επιδόματα.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το 1555 θα ενημερώνει τηλεφωνικά όσους έχουν δικαίωμα συνταξιοδότησης

Πώς απλουστεύεται η διαδικασία συνταξιοδότησης. Η νέα πιλοτική εφαρμογή του 1555 και του e-ΕΦΚΑ αφορά την τηλεφωνική επικοινωνία αρχικά με πολίτες που εργάζονται στο Δημόσιο και έχουν ώριμα συνταξιοδοτικά δικαιώματα.