ΓΔ: 1490.46 -0.08% Τζίρος: 119.96 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
εοδυ-εμβόλιο-πανδημία
Φώτο: Υπουργείο Υγείας

Μεγαλύτερη η διάρκεια ισχύος των πιστοποιητικών νόσησης και εμβολιασμού

Πλήρως εμβολιασμένοι θα θεωρούνται πλέον όσοι έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους προ εννεαμήνου ενώ τα πιστοποιητικά νόσησης θα ισχύουν για 180 ημέρες.

Εκδόθηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) σύμφωνα με την οποία παρατείνεται η ισχύς των πιστοποιητικών νόσησης καθώς και των πιστοποιητικών εμβολιασμού.

Συγκεκριμένα, στην παράγραφο 2 του άρθρου 9 της νέας απόφασης Δ1α/ΓΠ.οικ.18959/1.4.2022, μεταξύ άλλων, ορίζονται:

«[...]Πλήρως εμβολιασμένοι θεωρούνται:

  • α) όσοι έχουν ολοκληρώσει προ τουλάχιστον δεκατεσσάρων (14) ημερών τον εμβολιασμό για κορωνοϊό COVID-19 και επιδεικνύουν πιστοποιητικό εμβολιασμού με ταυτόχρονο έλεγχο ταυτοπροσωπίας του κατόχου και
  • β) όσοι έχουν εμβολιαστεί για κορωνοϊό COVID-19 με την πρώτη δόση του εμβολίου των δύο (2) δόσεων, κατόπιν νοσούν από κορωνοϊό COVID-19 και επιδεικνύουν πιστοποιητικό πλήρους κάλυψης-ανάρρωσης και εμβολιασμού με ταυτόχρονο έλεγχο ταυτοπροσωπίας του κατόχου. Το πιστοποιητικό πλήρους κάλυψης-ανάρρωσης και εμβολιασμού της περ. β) του προηγούμενου εδαφίου έχει ισχύ εκατόν ογδόντα (180) ημερών από τον πρώτο θετικό έλεγχο για κορωνοϊό COVID-19, που πραγματοποιείται σύμφωνα με την παρ. 3. Όσοι ενήλικοι έχουν εμβολιαστεί και έχει παρέλθει χρονικό διάστημα τουλάχιστον εννέα (9) μηνών από τη χορήγηση της δεύτερης δόσης ή, στην περίπτωση μονοδοσικών εμβολίων, από τη χορήγηση της μοναδικής δόσης, θεωρούνται πλήρως εμβολιασμένοι εφόσον έχουν λάβει και την αναμνηστική δόση. [...]».

Στην προηγούμενη απόφαση (Δ1α/ΓΠ.οικ.17567/24.3.2022) τα χρονικά όρια ήταν ενενήντα (90) ημέρες και επτά (7) μήνες αντίστοιχα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Nosokomeio, Meth, Ygeia, Koronoios
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μεγάλη αύξηση στα πνευμονολογικά και παθολογικά ιατρεία των νοσοκομείων

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ σημειώνει ότι η αναμονή των ασθενών για εξέταση στα παθολογικά και πνευμονολογικά ιατρεία των εφημερευόντων νοσοκομείων ξεπερνά σε πολλές περιπτώσεις τις 8 ώρες.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τα 12 μέτρα του ΕΟΔΥ για το άνοιγμα των σχολείων την Δευτέρα, τι συνιστά

Aναμένεται ενημέρωση από το υπουργείο Παιδείας, προκειμένου να διευκρινιστεί τις θα γίνει με τις απουσίες των μαθητών, οι οποίοι είτε έχουν συμπτώματα, είτε έχουν βγει θετικοί στο τεστ.