ΓΔ: 1435.19 -0.93% Τζίρος: 94.42 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
prosfyges-oukrania-ukraine
Φώτο: Shutterstock

Ξεπέρασαν τους 35.000 οι Ουκρανοί πρόσφυγες που έχουν φτάσει Ελλάδα

Περισσότεροι από 8.700 είναι οι ανήλικοι από την Ουκρανία που έχουν καταφύγει στην Ελλάδα με στόχο να ξεφύγουν από τη δίνη του πολέμου. Περισσότεροι από 8 εκατ. είναι οι εκτοπισμένοι Ουκρανοί εξαιτίας της ρωσικής εισβολής.

Καθώς ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει συμπληρώσει περισσότερες από 100 ημέρες, με πολλές πόλεις να έχουν πέσει στα χέρια των Ρώσων, συνεχίζονται οι προσφυγικές ροές από την εμπόλεμη χώρα, και οι Ουκρανοί πολίτες επιβιβάζονται καθημερινά σε πούλμαν προκειμένου να ξεφύγουν από τη δίνη του πολέμου. 

Δεκάδες δρομολόγια εκτελούνται από και προς την Ελλάδα. Γυναίκες, παιδιά και άνδρες μη στρατεύσιμης ηλικίας αποβιβάζονται με ό,τι κατάφεραν να χωρέσουν στις αποσκευές τους και κυρίως με την προσδοκία να μπορέσουν να γυρίσουν γρήγορα στην πατρίδα τους.

Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ανακοίνωσε ότι το τελευταίο 24ωρο στην Ελλάδα εισήλθαν 331 Ουκρανοί πρόσφυγες από τους οποίους 69 ήταν ανήλικοι.  Αναλυτικά, εισήλθαν 83 από τον Προμαχώνα, 43 από Ευζώνους και 87 από τα υπόλοιπα χερσαία σύνορα. Στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» αφίχθηκαν 59 και στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» 20 και στα λοιπά αεροδρόμια 39. Συνολικά, από την έναρξη του πολέμου, στην Ελλάδα έχουν περάσει τα σύνορα 35.069 Ουκρανοί υπήκοοι, από τους οποίους 8.742 ανήλικοι.

Η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία προκάλεσε τον μαζικό εκτοπισμό Ουκρανών, εκ των οποίων περισσότεροι από 8 εκατομμύρια εκτοπίστηκαν εντός της χώρας τους, σύμφωνα με την πιο πρόσφατη έκθεση του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης. Ο αριθμός αυτών που εγκατέλειψαν την Ουκρανία έχει ξεπεράσει τα 6 εκατομμύρια, ενώ πρόκειται για την χειρότερη προσφυγική κρίση στην Ευρώπη μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε την Πέμπτη η Υπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.

Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα Welt am Sonntag η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Απασχόλησης της Γερμανίας αναμένει αύξηση των ποσοστών ανεργίας λόγω των προσφύγων από την Ουκρανία. Ο οργανισμός αναμένει περίπου 410.000 Ουκρανούς απασχολήσιμους αιτούντες παροχές τις επόμενες εβδομάδες, ενώ μέχρι τέλος του έτους ο αριθμός αυτός αναμένεται να αυξηθεί στους 746.000.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

prosfyges-oukrania-ukraine
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότεροι από 34.000 οι Ουκρανοί πρόσφυγες που έχουν φτάσει Ελλάδα

Περίπου το 25% των προσφύγων που έχουν φτάσει στην Ελλάδα από την εμπόλεμη Ουκρανία είναι ανήλικοι με τον αριθμό τους να φτάνει πλέον τους 8.673. Περισσότεροι από 6 εκατ. είναι οι Ουκρανοί που έχουν εγκαταλείψει τη χώρα τους.
ukraine-war-prosfyges
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανήλικοι 1 στους 3 πρόσφυγες από την Ουκρανία που φτάνουν στην Ελλάδα

Προχωρώντας σε ομόφωνη απόφαση άνευ προηγουμένου, οι υπουργοί Εσωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης υιοθέτησαν έκτακτα μέτρα και ανακοίνωσαν πως θα προσφερθεί άμεσα προστασία στους πρόσφυγες από την Ουκρανία.