ΓΔ: 1419.51 0.14% Τζίρος: 10.47 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:24:13 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
astinomia, astynomia, ELAS
Φωτο: Nikos Libertas / SOOC

Πάνω από 17,5 κιλά κοκαΐνης εντοπίστηκαν στο λιμάνι του Πειραιά

Σε συντονισμένη δράση των ελληνικών και κυπριακών Αρχών καθώς και της Αστυνομίας Βρετανικών Βάσεων εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν πάνω από 17,5 κιλά κοκαΐνης από το Εκουαδόρ με προορισμό την Κύπρο, όπου και συνελήφθησαν δύο άτομα που θα παραλάμβαναν την ποσότητα.

Περισσότερα από 17,5 κιλά κοκαΐνης εντοπίστηκαν από τη Δίωξη Ναρκωτικών σε εμπορευματοκιβώτιο στο λιμάνι του Πειραιά, με τελικό προορισμό την Κύπρο Σε συνεργασία με τις Κυπριακές Αρχές και την Αστυνομία Βρετανικών Βάσεων πραγματοποιήθηκε ελεγχόμενη παράδοση και συνελήφθησαν δύο άτομα που θα τα παραλάμβαναν

Σε συντονισμένη δράση των ελληνικών και κυπριακών Αρχών καθώς και της Αστυνομίας Βρετανικών Βάσεων εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν περισσότερα από 17,5 κιλά κοκαΐνης, προερχόμενα από το Εκουαδόρ με προορισμό την Κύπρο, όπου και συνελήφθησαν δύο άτομα που θα παραλάμβαναν την ποσότητα.

Προηγήθηκαν έρευνες στο πλαίσιο εβδομαδιαίας δράσης της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, σε συνεργασία με το Γ’ Τελωνείο Εισαγωγής Πειραιά, τη Διεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής και το Τμήμα Όπλων και Ναρκωτικών του Σ.Δ.Ο.Ε.

Στο πλαίσιο αυτό εντοπίστηκε σε ψυκτικό μηχάνημα εμπορευματοκιβωτίου ποσότητα 17 κιλών και 690 γραμμαρίων κοκαΐνης, σε 14 συσκευασίες, για τις οποίες διαπιστώθηκε ότι είχαν ως τελικό προορισμό τη Λεμεσό Κύπρου.

Τα σχετικά στοιχεία τέθηκαν υπόψη του Συντονιστικού Οργάνου Δίωξης Ναρκωτικών και μετά από σχετική εισαγγελική διάταξη εφαρμόστηκε η διαδικασία ελεγχόμενης μεταφοράς και παράδοσης, σε συνεργασία με τις Κυπριακές Αρχές και την Αστυνομία Βρετανικών Βάσεων.

Ως αποτέλεσμα των ενεργειών συνελήφθησαν πρώτες πρωινές ώρες σήμερα (02-08-2022) δύο άτομα, τα οποία μετέβησαν στον χώρο όπου είχε μεταφερθεί το εμπορευματοκιβώτιο και παρέλαβαν τις συσκευασίες με τα ναρκωτικά.

Η διερεύνηση της υπόθεσης συνεχίζεται από την Αστυνομία των Βρετανικών Βάσεων σε συνεργασία με την Υπηρεσία Καταπολέμησης Ναρκωτικών της Κυπριακής Αστυνομίας και την Ελληνική Αστυνομία.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνελήφθη ανδρόγυνο για παράβαση της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών

Στη κατοχή του ζευγαριού βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρεις συσκευασίες με ηρωίνη, συνολικού βάρους 327 γραμμαρίων, που όπως διαπιστώθηκε είχαν παραλάβει νωρίτερα από υπαίθριο χώρο σε περιοχή της Θεσσαλονίκης.