ΓΔ: 1392.62 0.84% Τζίρος: 117.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Δόμνα Μιχαηλίδου
Φωτο: Δόμνα Μιχαηλίδου. ΑΠΕ

Δ. Μιχαηλίδου: Παράταση των αιτήσεων για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς

Το πρόγραμμα έχει αυξημένο πλέον προϋπολογισμό που ξεπερνά τα 331 εκατ. ευρώ και περιλαμβάνει γονείς που εργάζονται στον ιδιωτικό και το δημόσιο τομέα, ενώ διαθέτει και μια νέα κατηγορία voucher για γονείς με υψηλότερα εισοδήματα.

Παρατείνεται έως την Τετάρτη 17 Αυγούστου 2022, η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για το πρόγραμμα επιδότησης θέσεων στους βρεφονηπιακούς, παιδικούς σταθμούς, ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠμεΑ για την περίοδο 2022-2023, όπως ανέφερε η Δόμνα Μιχαηλίδου, υφυπουργός Εργασιας και Κοινωνικών Υποθέσεων, σημειώνοντας ότι σκοπός της παράτασης είναι η καλύτερη εξυπηρέτηση όλων των γονέων που επιθυμούν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα, μετά και το αυξημένο ενδιαφέρον που σημειώθηκε από τις πρώτες μέρες που άνοιξε η πλατφόρμα.

Υπενθυμίζεται ότι η υποβολή των αιτήσεων στην ΕΕΤΑΑ, γίνεται ηλεκτρονικά από τους γονείς ή εκπροσώπους των παιδιών με χρήση των κωδικών του taxisnet.

Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, για πρώτη φορά, το πρόγραμμα το οποίο προκηρύσσεται με αυξημένο προϋπολογισμό συνολικού (εθνική και κοινοτική συμμετοχή) ύψους 331,2 εκατ. ευρώ, περιλαμβάνει γονείς που εργάζονται τόσο στον ιδιωτικό όσο και στο δημόσιο τομέα, καθώς και μια νέα κατηγορία voucher για γονείς με υψηλότερα εισοδήματα που φθάνουν έως 42.000 ευρώ.

Η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, δήλωσε ότι «κύριο μέλημά μας να διασφαλίσουμε την πρόσβαση όλων των παιδιών στους βρεφονηπιακούς σταθμούς. Για τον λόγο αυτό με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση όλων των ενδιαφερομένων γονέων, αποφασίσαμε να παρατείνουμε την προθεσμία υποβολής των αιτήσεων έως την Τετάρτη 17 Αυγούστου. Μέχρι στιγμής έχουν υποβληθεί 181.009 αιτήσεις και συνεχίζουμε. Για πρώτη φορά, αυξάνουμε τον  προϋπολογισμό του προγράμματος και δίνουμε την ευκαιρία σε ακόμη περισσότερα παιδιά να έχουν πρόσβαση στην προσχολική εκπαίδευση».

Παράλληλα, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA, η Δόμνα Μιχαηλίδου αναφέρθηκε στο επίδομα γέννησης ύψους 2.000 ευρώ σημειώνοντας πως πρόκειται για ένα πρόγραμμα με τεράστια συμμετοχή και οι αιτήσεις γίνονται ηλεκτρονικά από την μητέρα ή το πρόσωπο που έχει την αποκλειστική επιμέλεια του, εντός τριμήνου από την γέννηση του παιδιού.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Λήγει σήμερα η προθεσμία για τις αιτήσεις σε βρεφονηπιακούς σταθμούς

Υπενθυμίζεται ότι η υποβολή των αιτήσεων γίνεται ηλεκτρονικά από τους γονείς ή εκπροσώπους των παιδιών με χρήση των κωδικών του Taxisnet στην Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ).
kindergarden
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ξεκινούν οι εγγραφές παιδιών με κρατικά voucher σε βρεφονηπιακούς

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων καταφέρνει να μην αφήσει κανένα παιδί εκτός βρεφονηπιακών σταθμών και, σε σχέση με το 2019, να εντάξει 15.000 περισσότερα παιδιά σε βρεφονηπιακούς σταθμούς.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ξεκινά η υποβολή αιτήσεων χορήγησης voucher για βρεφονηπιακούς σταθμούς

Το voucher που θα χορηγηθεί στους ωφελούμενους είναι ύψους 180 ευρώ/μήνα, ενώ πρόκειται να το λάβουν υπάλληλοι, μόνιμοι και αορίστου χρόνου του Δημοσίου, όσο και μισθωτοί αυτοαπασχολούμενοι στον ιδιωτικό τομέα.