ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 09:21:05 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Ο Δήμος Αθηναίων αναβαθμίζει και ανακαινίζει χώρους αθλητισμού

Τα δύο ανακαινισμένα, ανοιχτά γήπεδα, κοντά στη ΓΑΔΑ, αναβαθμίστηκαν λειτουργικά και αισθητικά, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα στους κατοίκους της περιοχής εύκολη και ασφαλή πρόσβαση.

Δύο παλιές αθλητικές εγκαταστάσεις στην περιοχή των Αμπελοκήπων, στις οποίες για πολλά χρόνια δεν είχε υπάρξει καμία παρέμβαση αναβάθμισης, “μεταμορφώνονται” σήμερα σε δύο νέα, σύγχρονα γήπεδα μπάσκετ και υποδέχονται τους Αθηναίους, κάθε ηλικίας, που αγαπούν την άθληση.

Ο Δήμος Αθηναίων, στο πλαίσιο του πρωτοποριακού προγράμματος «Υιοθέτησε την πόλη σου», προχώρησε στην ανακατασκευή των αθλητικών εγκαταστάσεων που βρίσκονται επί της οδού Μηλέων, κάνοντας αποδοχή της δωρεάς από τη Novibet και τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, μέσω της πρωτοβουλίας εταιρικής υπευθυνότητας “Giant Heart*.

«Ο στόχος που έχουμε θέσει, ως το τέλος αυτής της θητείας, είναι να ολοκληρώσουμε την ανακατασκευή των περισσότερων ανοιχτών αθλητικών χώρων της Αθήνας. Σύμμαχοί μας στην προσπάθεια να προσφέρουμε περισσότερο ποιοτικό, δημόσιο χώρο στους Αθηναίους είναι εταιρείες όπως η Novibet, τους οποίους και ευχαριστούμε θερμά για τη συνεισφορά τους», ανέφερε σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, κατά τη διάρκεια των εγκαινίων των δύο γηπέδων, και πρόσθεσε: «Με το έργο της αναβάθμισης των γηπέδων σε καθεμία από τις 129 γειτονιές της πόλης θέλουμε να επιτύχουμε κι έναν ακόμη στόχο: Να τροφοδοτήσουμε τη νέα γενιά με διάθεση να αγαπήσει τον αθλητισμό και να εμπνευστεί από τις αξίες και τα ιδεώδη του».

Πώς “μεταμορφώθηκαν” τα γήπεδα

Οι εργασίες ανάπλασης, μεταξύ άλλων, περιλάμβαναν βαφή του δαπέδου, διαγραμμίσεις, αλλαγή των ταμπλό, νέες μπασκέτες, βάψιμο των περιμετρικών τοιχίων, καθώς και αναβάθμιση του φωτισμού με νέους προβολείς για την ασφαλή χρήση του γηπέδου τις βραδινές ώρες.

Μετά τις τελευταίες παρεμβάσεις, το ένα από τα δύο γήπεδα μπορεί πλέον να χρησιμοποιηθεί και για το άθλημα του βόλεϊ, καθώς έχει εξασφαλιστεί η κατάλληλη υποδομή.

Επισημαίνεται ότι ένας ακόμη πολύτιμος χώρος πρασίνου και άθλησης, το ιστορικό πάρκο της Κονίστρας στα Πετράλωνα, επανεντάχθηκε με δωρεά της Novibet -τον περασμένο Μάρτιο- στη ζωή των Αθηναίων. Η ανάπλαση περιλάμβανε την ανακατασκευή δύο γηπέδων μπάσκετ και ενός γηπέδου τένις -εντός του πάρκου- και υλοποιήθηκε από τον Δήμο Αθηναίων, μέσω του προγράμματος «Υιοθέτησε την πόλη σου».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πώς θα ανοίξουν τα γήπεδα από τις 13 Φεβρουαρίου, από 6/3 με κάμερες

Υπάρχει μία νέα Διαρκής Επιτροπή Αντιμετώπισης Βίας, η οποία θα επιβάλει δρακόντειες κυρώσεις με κατ' εξοχήν κύρωση το κλείσιμο των γηπέδων από φιλάθλους αν πέσει επικίνδυνο αντικείμενο στο γήπεδο.
panathinaikos_gipedo
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε δημόσια διαβούλευση το ν/σ για καταπολέμηση της βίας σε αγώνες

Υλοποιείται η αναγνώριση και λειτουργία μίας Λέσχης Οργανωμένων Οπαδών ανά έμβλημα ομάδας, όπως ακριβώς την εξήγγειλε ο πρωθυπουργός όπως και η εγκατάσταση ηλεκτρονικού συστήματος ελέγχου (κάμερες) υψηλής ευκρίνειας σε κάθε περιοχή του γηπέδου.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Pulse: Το 47% βλέπει θετικά την δημιουργία μη κρατικών πανεπιστημίων

Δεύτερο κόμμα κατατάσσεται το ΠΑΣΟΚ στη δημοσκόπηση της Pulse για λογαριασμό του Σκάι, ενώ παράλληλα, καταγράφεται και νέα υποχώρηση των δημοσκοπικών ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ, σε σχέση με τη μέτρηση του Νοεμβρίου.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επεισόδια στου Ρέντη: Ποινική δίωξη ασκήθηκε κατά του 18χρονου

Να σημειωθεί ότι όλες οι πράξεις είναι με την επιβαρυντική περίσταση που προβλέπεται στον αθλητικό νόμο. Ταυτόχρονα, έχει ασκηθεί δίωξη για ηθική αυτουργία στις πράξεις αυτές σε άγνωστους δράστες.