ΓΔ: 903.71 -0.49% Τζίρος: 19.79 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:41:33 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Βαρύ κατηγορητήριο για την υπόθεση Folli Follie

Για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, χειραγώγηση αγοράς και πλαστογραφία διώκονται από τον Οικονομικό Εισαγγελέα 16 μέτοχοι και στελέχη της Folli Follie.

Συνεχίζεται το δικαστικό θρίλερ για την Folli Follie καθώς νέες κακουργηματικές διώξεις ασκήθηκαν προς τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση από τον Επίκουρο Οικονομικό Εισαγγελέα Γιάννη Δραγάτση.

Οι διώξεις αφορούν 16 πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση μεταξύ των οποίων οι Δημήτρης και Τζώρτζης Κουτσολιούτσος, τα μέλη του παλαιού Διοικητικού Συμβουλίου της Folli Follie, καθώς επίσης και συνεργάτες της στην θυγατρική εταιρεία στην Ασία.

Οι διώξεις αφορούν σε διεύθυνση, συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση η οποία αφορά τους Δημήτρη Κουτσολιούτσο, και τον γιο του Τζώρτζη και ακόμα 4 πρόσωπα. Πρόκειται για τον επικεφαλής, την υπεύθυνη οικονομικών και έναν υπάλληλο στη θυγατρική του Ομίλου στην Ασία (όλοι τους κατάγονται από το Χονγκ Κονγκ) και τον Έλληνα οικονομικό διευθυντή της εταιρείας.

Για κακουργηματική πλαστογραφία διώκονται 6 άτομα (οι 3 αλλοδαποί, ο οικονομικός διευθυντής, ένα μέλος του ΔΣ και ένας υπάλληλος της εταιρείας.

Για ηθική αυτουργία στην πλαστογραφία διώκονται ο Δημήτρης και ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος.

Για χειραγώγηση διώκονται 13 πρόσωπα. Δημήτρης και Τζώρτης Κουτσολιούτσος, αλλά και η σύζυγος Κατερίνα Κουτσολιούτσου. Επιπλέον όλα τα μέλη του Δ.Σ. της εταιρείας, την περίοδο 2016-2017.

Σημειώνεται ότι η επίδικη περίοδος είναι από το 2009 μέχρι πρώτο τρίμηνο του 2018.

Δικαστικοί κύκλοι αναφέρουν ότι το αδίκημα της πλαστογραφίας συνίσταται στο ότι φέρονται να κατασκεύασαν και χρησιμοποίησαν πλαστά τραπεζικά στέιτμεντ, τα οποία αναφέρονται και στην έκθεση της Μάρσαλ που χρησιμοποιήθηκαν για να συντάξουν ανακριβείς ισολογισμούς.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μήνυση τριών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ κατά του Ν. Σάκκου της Folli Follie

Αλέξανδρος Φλαμπουράρης, Αλέξης Χαρίτσης και Σταύρος Αραχωβίτης, κατέθεσαν μηνυτήρια αναφορά κατά του στελέχους της Folli Follie και κατά παντός υπευθύνου για συκοφαντική δυσφήμιση και εξύβριση.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νέο e-mail από την έρευνα στην Folli Follie με αναφορά στο μέγαρο Μαξίμου

Η PwC κάνει χρήση μηνύματος, με ημερομηνία 9 Μαΐου 2018, στο οποίο γίνεται αναφορά στο γραφείο του τότε πρωθυπουργού το οποίο έχει δώσει οδηγία ώστε να βοηθηθεί η FFG έναντι των ελέγχων της Επ. Κεφαλαιαγοράς.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Από τη Δευτέρα 25/10 η νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα για τον δακτύλιο

Όπως τόνισε ο υπ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης οι δικαιούχοι θα μπορούν μέσα από το gov.gr και με τους κωδικούς τους taxisnet και τις πινακίδες να εκδίδουν το «πάσο» που θα τους επιτρέπει την ελεύθερη κυκλοφορία στο κέντρο της Αθήνας.
POY, koronoios, ygeias
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παράταση της πανδημίας λόγω ανισοκατανομής εμβολίων αναμένει ο ΠΟΥ

Η μεγάλη πλειονότητα των εμβολίων κατά της covid-19 έχει δοθεί σε χώρες με υψηλά ή άνω του μέσου εισοδήματα, ενώ στην Αφρική έχει χορηγηθεί μόλις το 2,6% των δόσεων που έχουν γίνει παγκοσμίως.