ΓΔ: 1424.84 0.51% Τζίρος: 23.90 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:07:43 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Τσελέντης για σεισμό στη Δεσφίνα: Σε δύο 24ωρα θα ξέρουμε αν ήταν ο κύριος

Όπως επισημαίνει «μετατόπιση προς άλλα μεγάλο γειτονικά ρήγματα δε βλέπουμε. Το Γεωδυναμικό παρακολουθεί συνεχώς την εξέλιξη του φαινομένου με τα δίκτυα του και θα σας ενημερώνει».

Στη Στερεά Ελλάδα αλλά και στην Αθήνα έγινε αισθητός ο σεισμός μεγέθους 5 ρίχτερ που σημειώθηκε στη 1.02 τα ξημερώματα με επίκεντρο 12 χλμ ανατολικά της Δεσφίνας «Ο σεισμός έγινε πολύ αισθητός στην Στερεά Ελλάδα και την Αθήνα παρότι έγινε σε απόσταση 112χλμ. δυτικά-βορειοδυτικά της πρωτεύουσας» γράφει σε ανάρτησή του ο Διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Άκηs Τσελέντης.

«Αυτό οφείλεται στην κατευθυντικότητα των σεισμικών κυμάτων, επειδή το σεισμικό ρήγμα έχει μία κατευθυντικότητα από τη Δύση προς την Ανατολή» προσθέτει και συμπληρώνει «Άρα, έχουμε έντονη αισθητότητα στην Αττική, αλλά και στην Κόρινθο». Σύμφωνα με τον κ. Τσελέντη «για να πούμε σίγουρα ότι είναι το κυρίως γεγονός πρέπει να περιμένουμε δύο 24ωρα για να δούμε πως εξελίσσεται η μετασεισμική ακολουθία η οποία μέχρι τώρα δεν μας έχει δώσει τον απαιτούμενο αριθμό μετασεισμών. Θα περίμενα λίγο περισσότερους».

Ωστόσο, όπως επισημαίνει «μετατόπιση προς άλλα μεγάλο γειτονικά ρήγματα δε βλέπουμε. Το Γεωδυναμικό παρακολουθεί συνεχώς την εξέλιξη του φαινομένου με τα δίκτυα του και θα σας ενημερώνει. Πρέπει οι κάτοικοι να ακολουθούν πάντα τα γνωστά μέτρα προφύλαξης από σεισμούς».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Kikilias-Vasilis
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κικίλιας: Έρχεται η άσκηση αντιμετώπισης μεγάλου σεισμού «ΜΙΝΩΑΣ»

Στόχοι της άσκησης είναι να βελτιωθούν και να αναβαθμιστούν ο συντονισμός των υπηρεσιών και της διαδικασίας συλλογής και αξιολόγηση των πληροφοριών και τα σχέδια έκτακτης ανάγκης και διαχείρισης κρίσεων.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε επιφυλακή από αύριο η Πολιτική Προστασία ενόψει επέλασης του χιονιά

Όπως ανέφερε ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας Κεντρικής Μακεδονίας Χαράλαμπος Στεργιάδης, «χιόνια αναμένεται να πέσουν αύριο μετά το μεσημέρι κυρίως στη Δυτική Θεσσαλονίκη, πάνω από το Ωραιόκαστρο».
earthquake-larisa-seismos
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δεν εμπνέει ανησυχία η σεισμική δόνηση 4,8 βαθμών Ρίχτερ στη Σύμη

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο κ. Λέκκας στην ΕΡΤ, αν και πρόκειται για μία σεισμογενή περιοχή που μπορεί να δώσει μεγαλύτερο σεισμό η κατάσταση δεν εμπνέει ανησυχία, ενώ προσέθεσε ότι παρακολουθούν την εξέλιξη του φαινομένου.