ΓΔ: 1392.62 0.84% Τζίρος: 117.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Vroxi, Kakokairia, Kairos
Φωτο: Sooc

Κρήτη: Σώοι οι δύο αγνοούμενοι - Μήνυμα του «112» στους κατοίκους Λασιθίου

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε ένας άντρας από το όχημα του στην περιοχή Αγίας Πελασγίας του Ηρακλείου Κρήτης. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική πρόκειται για έναν άντρα περίπου 50 ετών, που παρασύρθηκε με το όχημά του στη θάλασσα.

Μήνυμα από το «112» εστάλη από την Πολιτική Προστασία στους κατοίκους του Λασιθίου, προκειμένου να αποφεύγουν άσκοπες μετακινήσεις, καθώς η σφοδρή κακοκαιρία που πλήττει την Κρήτη, κατευθύνεται προς τα εκεί. Το μήνυμα αναφέρει: «Ενεργοποίηση 112: Πιθανά επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα το επόμενο 24ωρο στην Π.Ε. Λασιθίου!!! Αποφύγετε άσκοπες μετακινήσεις - Ακολουθείτε οδηγίες των Αρχών».

Εγκλωβισμένοι στη Σητεία

Την ίδια στιγμή σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση απεγκλωβισμών στην Σητεία. Σύμφωνα με πληροφορίες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, οκτώ τουρίστες και μια φύλακας έχουν εγκλωβιστεί στο Αρχαιολογικό Μουσείο Σητείας και έχουν ζητήσει βοήθεια από τις αρχές χωρίς να βρίσκονται σε κίνδυνο. Κλήσεις έχει δεχτεί η Πυροσβεστική της περιοχής και από δύο αυτοκίνητα στα οποία έχουν εγκλωβιστεί οι επιβάτες τους. Στο καθένα από τα οχήματα επιβαίνουν δύο άτομα. Επίσης, από την κακοκαιρία κινδύνευσαν να πλημμυρίσουν μαγαζιά  στο κέντρο της πόλης, όπου το νερό της βροχής σκέπασε τα πεζοδρόμια και έφτασε μέχρι τις εισόδους τους. Οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποταμιά σε πολλά σημεία της πόλης, όπως για παράδειγμα στην βόρεια είσοδο, στην Ψυλλινάκη όπου γίνεται η Λαϊκή αγορά του Σαββάτου, στην Αναγνωστάκη και πίσω από το Νοσοκομείο, σύμφωνα με το neakriti.gr.

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε ένας άντρας από το όχημα του στην περιοχή Αγίας Πελασγίας του Ηρακλείου Κρήτης. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική πρόκειται για έναν άντρα περίπου 50 ετών, που παρασύρθηκε με το όχημά του στη θάλασσα, εξαιτίας της κακοκαιρίας και των πλημμυρικών φαινομένων που επικρατούν στην περιοχή. Επίσης, οι πυροσβεστικές δυνάμεις απεγκλώβισαν σώα μια γυναίκα από όχημα που κατέληξε στην θάλασσα στην περιοχή Λυγαριά του Ηρακλείου Κρήτης και σύμφωνα με την Πυροσβεστική υπάρχουν 9 περιπτώσεις αυτοκινήτων που έχουν παρασυρθεί και για τα οποία γίνονται έρευνες. Σημειώνεται ότι οι πυροσβεστικές υπηρεσίες της Περιφέρειας Κρήτης έχουν τεθεί σε επιφυλακή λόγω της εκδήλωσης έντονων πλημμυρικών φαινομένων.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έρχεται νέο κύμα αφρικανικής σκόνης τις πρώτες μέρες του Απριλίου

«Πρόκειται για ένα φαινόμενο που παρουσιάζεται αυτούς τους μήνες. Δεν είναι παράδοξο ότι συμβαίνει μέσα στον Μάρτιο συνήθως συνοδεύεται με νότιους ανέμους και με αυξημένη θερμοκρασία», δήλωσε ο Δρ. Κώστας Λαγουβάρδος.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ηράκλειο: Προειδοποίηση προς τους οδηγούς λόγω της χιονόπτωσης

Οι οδηγοί, θα πρέπει μέχρι και την Τετάρτη το απόγευμα να περιορίσουν τις άσκοπες μετακινήσεις, ενώ αν κινηθούν προς τα Ανώγεια τα οχήματα θα πρέπει να είναι εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε επιφυλακή από αύριο η Πολιτική Προστασία ενόψει επέλασης του χιονιά

Όπως ανέφερε ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας Κεντρικής Μακεδονίας Χαράλαμπος Στεργιάδης, «χιόνια αναμένεται να πέσουν αύριο μετά το μεσημέρι κυρίως στη Δυτική Θεσσαλονίκη, πάνω από το Ωραιόκαστρο».
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στα βόρεια της Αττικής τα περισσότερα προβλήματα από την κακοκαιρία

Σύμφωνα με το επικαιροποιημένο Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού (ΕΔΕΚ) που εκδόθηκε σήμερα από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), η επιδείνωση που παρουσιάζει ο καιρός θα συνεχιστεί έως και τις βραδινές ώρες της Κυριακής (07-01-2024).