ΓΔ: 2245.61 -0.09% Τζίρος: 341.17 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
cancer
Shutterstock

Κοινές δράσεις για από την Περιφέρεια Αττικής και την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία

Ξεκινάει το επόμενο διάστημα η υλοποίηση δωρεάν προγράμματος μαστογραφιών με την αξιοποίηση των κινητών μονάδων μαστογραφικού ελέγχου, η υλοποίηση ενημερωτικών εκδηλώσεων καθώς και θέματα κατ' οίκον νοσηλείας.

Η Περιφέρεια Αττικής και η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία «θα συνεργαστούμε στενά σε θέματα προσυμπτωματικού ελέγχου και πρόληψης υγείας καθώς πιστεύουμε στην αξία της πρόληψης αλλά και της σχετικής ενημέρωσης των πολιτών», δήλωσε ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης μετά τη συνάντηση του με τον πρόεδρο και τον γεν. γραμματέα της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, Ευάγγελο Φιλόπουλο και Νικόλαο Κορδιολή.

Αντικείμενο της συζήτησης ήταν η υλοποίηση δωρεάν προγράμματος μαστογραφιών με την αξιοποίηση των κινητών μονάδων μαστογραφικού ελέγχου, η υλοποίηση ενημερωτικών εκδηλώσεων καθώς και θέματα κατ' οίκον νοσηλείας.

Στο πλαίσιο αυτό η Περιφέρεια Αττικής τις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσει τις πρώτες σχετικές δράσεις οι οποίες θα υλοποιηθούν σε συνεργασία με την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία.

Ο περιφερειάρχης τόνισε, επίσης, την ανάγκη η Τοπική Αυτοδιοίκηση να στηρίξει τις ενέργειες πρόληψης και προσυμπτωματικού ελέγχου από εξειδικευμένους φορείς όπως η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία, καθώς «η πρόληψη και ο προσυμπτωματικός έλεγχος αποτελούν βασικές στρατηγικές προτεραιότητές μας στον τομέα της Υγείας».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Επίσκεψη στον Ερυθρό Σταυρό, σε λειτουργία ανακαινισμένα ΤΕΠ

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε το ανακαινισμένο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών «Κοργιαλένειο-Μπενάκειο», επισημαίνοντας τη σημασία της αναβάθμισης των υπηρεσιών υγείας.
Αυλή σχολείου ημέρα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανατολική Θεσσαλονίκη: 15 δημοτικά σχολεία οργανώνουν εθελοντική αιμοδοσία

Δεκαπέντε δημοτικά σχολεία της ανατολικής Θεσσαλονίκης διοργανώνουν εθελοντική αιμοδοσία την Κυριακή 25 Ιανουαρίου, 9:00-13:00, στο 87ο Δημοτικό (Δελφών), με στήριξη του ΓΝ «Άγιος Παύλος».
Γυμναστική και διατροφή
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Μικρές αλλαγές στον τρόπο ζωής αυξάνουν τη μακροζωία και βελτιώνουν την υγεία

Σύμφωνα με δύο μεγάλες μελέτες του «The Lancet», έστω και λίγα λεπτά παραπάνω άσκησης, λιγότερος καθιστικός χρόνος ή βελτιωμένος ύπνος και διατροφή μπορούν να συμβάλουν σημαντικά στην μακροζωία και τη συνολική υγεία.