ΓΔ: 1435.19 -0.93% Τζίρος: 94.42 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Με τραπεζικές επιταγές θα μπορεί να εξοφληθεί ο φόρος μεταβίβασης ακινήτων

Σύμφωνα με οδηγία που εξέδωσε ο διοικητής της ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής, οι εφορίες θα δέχονται το διήμερο 30-31 Δεκεμβρίου και τραπεζικές επιταγές για την εξόφληση του φόρου μεταβίβασης.

Οδηγίες προς τις εφορίες να δέχονται κατά το διήμερο 30-31 Δεκεμβρίου τραπεζικές επιταγές για την εξόφληση του φόρου μεταβίβασης ακινήτων έδωσε ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), Γιώργος Πιτσιλής.

Με αυτόν τον τρόπο η ΑΑΔΕ διευκολύνει τους φορολογούμενους που σπεύδουν αυτές τις ημέρες στις εφορίες για μεταβιβάσεις ακινήτων πριν την έλευση του 2020. Μέσω της τραπεζικής επιταγής θα βεβαιώνεται ότι η πληρωμή του φόρου μεταβίβασης έγινε εντός του 2019.

Αρμόδιες πηγές της ΑΑΔΕ σημειώνουν ότι η οδηγία του κ.. Πιτσιλή δόθηκε κατά παρέκκλιση της ισχύουσας εγκυκλίου και αφορά αποκλειστικά και μόνο τις μεταβιβάσεις ακινήτων του τελευταίου διημέρου του έτους και όχι άλλες πληρωμές φόρων.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΑΑΔΕ: Νέα ενημέρωση και εξυπηρέτηση πλημμυροπαθών στη Λάρισα

Η ΑΑΔΕ προχώρησε στην απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ 2024 για όλα ακίνητα που επλήγησαν από πλημμύρες και λοιπές καταστροφές από 1/7/2023, με βάση τις αιτήσεις απαλλαγής που υποβλήθηκαν στην πλατφόρμα Αρωγή.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αντίστροφη μέτρηση για τα αποκαλυπτήρια του ΕΝΦΙΑ, στη Βουλή τον Φεβρουάριο

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες η νέα κλίμακα για τον υπολογισμό του ΕΝΦΙΑ βρίσκεται στο τελικό στάδιο διαμόρφωσής της και θα είναι έτοιμη μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΑΑΔΕ: Διευκρινίσεις για τη φορολογική μεταχείρισή βραχυχρόνιων μισθώσεων

Το εισόδημα που αποκτούν από τη βραχυχρόνια μίσθωση ακινήτων τα φυσικά πρόσωπα, θεωρείται εισόδημα από: ακίνητη περιουσία και απαλλάσσεται από τον ΦΠΑ, εφόσον η βραχυχρόνια μίσθωση αφορά μέχρι δύο (2) ακίνητα.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΑΑΔΕ: Ψηφιακά η έκδοση βεβαίωσης οφειλής για μεταβίβαση ακινήτου από σήμερα

Σε συνέχεια της ψηφιακής έκδοσης του Αποδεικτικού Ενημερότητας, οι φορολογούμενοι πλέον εκδίδουν ψηφιακά και τη Βεβαίωση Οφειλής, χωρίς να απαιτείται η μετάβασης τους στη ΔΟΥ.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κλείνει η πλατφόρμα του Ε9, ξεκινάει η εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ από την ΑΑΔΕ

Ενόψει της έναρξης των εργασιών για την εκκαθάριση ΕΝΦΙΑ 2024, η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων ενημέρωσε πως δεν θα είναι διαθέσιμη από τις 9 Μαρτίου η εφαρμογή για την υποβολή δηλώσεων Ε9 του 2024.