ΓΔ: 1447.82 1.93% Τζίρος: 137.17 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Pixabay

Με ποιο τρόπο κερδίζει τα social media η Θεσσαλονίκη

Η φωτογραφία φαίνεται πως είναι το "ισχυρό χαρτί" για την προβολή της Θεσσαλονίκης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καθώς έχει τη μεγαλύτερη απήχηση στους χρήστες, ενώ το βίντεο έχει μεγαλύτερη διάδραση μέσω των social media.

Ζούμε στην εποχή της πληροφορίας και των social media. Νέοι αλλά και μεγαλύτερης ηλικίας περνούν πάρα πολλές ώρες στα δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης αναζητώντας πολλές φορές και ένα ιδανικό ταίρι αλλά και στο διαδίκτυο που δημιουργούνται νέες ευκαιρίες προβολής να εμφανίζονται για ιδιώτες αλλά και πόλεις όπως η Θεσσαλονίκη.

Η φωτογραφία φαίνεται πως είναι το "ισχυρό χαρτί" για την προβολή της Θεσσαλονίκης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καθώς έχει τη μεγαλύτερη απήχηση στους χρήστες, ενώ το βίντεο έχει μεγαλύτερη διάδραση (σχόλια, κοινοποιήσεις κτλ), όπως προκύπτει από την έρευνα που διεξάγει ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης, μέσω των social media (Facebook, Instagram). Η έρευνα, που έχει προσεγγίσει ήδη μισό εκατομμύριο χρήστες απ’ όλο τον κόσμο, έχει ως στόχο να ακτινογραφήσει το τουριστικό ρεύμα της πόλης μέσα από την ανταπόκριση των χρηστών στα social media, με σκοπό να προχωρήσει σε ολοκληρωμένη διαφήμιση και σε στοχευμένο target group, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΤΘ.

Ένας λόγος που ο βαθμός αποτελεσματικότητας των video στα social media αποτέλεσε ένα από τα ερωτήματα του ΟΤΘ στην έρευνα, είναι γιατί ο Οργανισμός επενδύει σε video και VR παρουσιάσεις της Θεσσαλονίκης ως τουριστικού προορισμού.

Η έρευνα, η οποία άρχισε τον Δεκέμβριο του 2018, έδειξε με την ολοκλήρωση του α΄ κύκλου πως η καλύτερη διαφημιστική απόδοση έρχεται από τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Συγκεκριμένα το Παρίσι (Γαλλία), το Βερολίνο (Γερμανία), η Ρίγα (Λετονία), η Μαδρίτη (Ισπανία) και η Σόφια (Βουλγαρία) είναι οι πόλεις που εμφανίζουν την καλύτερη απόδοση για την προβολή της Θεσσαλονίκης στους κατοίκους των αντίστοιχων περιοχών. Αντίστοιχα καλύτερη απόδοση από τις ΗΠΑ είχαν η Νέα Υόρκη και η Βοστώνη, καθώς και το Τορόντο (Καναδάς).

«Αυτό σημαίνει ότι σε αυτές τις χώρες μπορούμε να φτάσουμε σε πολύ υψηλότερα επίπεδα αποδοχής “κοινού-στόχου”, με πιο οικονομική διαφήμιση και να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα και πιο πολλές αφίξεις τουριστών από αυτές τις περιοχές στο εγγύς μέλλον» σημειώνει η Ιουλία Δεσποινούδη επικεφαλής της εταιρείας που διενεργεί την έρευνα.

Ο αριθμός των χρηστών που έμαθαν για τη Θεσσαλονίκη κατά την περίοδο του testing μπορεί να θεωρηθεί και ρεκόρ, με δεδομένο ότι ο στόχος δεν ήταν η διαφήμιση, αλλά η αποτύπωση μιας συνολικής εικόνας για τους κοινό των social media που ενδιαφέρεται για τη Θεσσαλονίκη. Οι φωτογραφίες όμως και το υλικό του ΟΤΘ έκαναν τη διαφορά στην άριστα δομημένη στρατηγική του testing, κάνοντας τα αποτελέσματα ακόμη πιο σημαντικά και πολύπλευρα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΟΤΘ.

Από την έρευνα επίσης προέκυψαν στοιχεία για το ποιες είναι οι καλύτερες ώρες και μέρες, για να γίνονται αναρτήσεις των διαφημιστικών καμπανιών, αλλά και για τον τρόπο που φτάνει το μήνυμα. Ενδιαφέρον ήταν το συμπέρασμα ότι το 95% των χρηστών χρησιμοποιούν το smart phone για να ενημερωθούν για ταξίδια και αναψυχή μέσω των social media.

Πολύ χρήσιμα για τον ΟΤΘ ήταν και τα συμπεράσματα που προέκυψαν σχετικά με τη χρήση του Instagram που έδειξαν ότι η Θεσσαλονίκη ως προορισμός έχει μεγάλη απήχηση στη συγκεκριμένη πλατφόρμα, η οποία αφορά κυρίως νεαρότερες ηλικίες όπως οι Millenials (20-40 ετών), οι οποίοι έχει καταγραφεί από έρευνες ότι είναι άτομα που αγαπούν πολύ τα ταξίδια, και τις γαστρονομικές και αθλητικές εμπειρίες στους προορισμούς που επισκέπτονται

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ακριβότερο κατά 5 λεπτά/λίτρο αναμένεται το καύσιμο στη Θεσσαλονίκη

Από την ερχόμενη εβδομάδα στη Θεσσαλονίκη αναμένεται ακριβότερο το καύσιμο κατά 5 λεπτά/λίτρο σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του προέδρου του Σωματείου Πρατηριούχων Καυσίμων “Άγιος Χριστόφορος”, Θέμη Κιουρτζή.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Θεσσαλονίκη: Εκδήλωση για τα Ανοιχτά Εμπορικά Κέντρα

Τα «Ανοιχτά Κέντρα Εμπορίου» μπορούν να αλλάξουν τη φυσιογνωμία της πόλης και να αναβαθμίσουν τις τοπικές αγορές, προσφέροντάς τους μια πιο ισχυρή και ανανεωμένη ταυτότητα εμπορικής κουλτούρας, πολιτισμού, ιστορίας, πρασίνου και καινοτομίας.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ενώσεις καταναλωτών καταγγέλλουν την Meta στην Κομισιόν για αθέμιτη πρακτική

Όπως αναφέρει ανακοίνωση της ΕΚΠΟΙΖΩ, η Meta αλλάζει τις υπηρεσίες της στην Ε.Ε. και καλεί τους χρήστες του Facebook και Instagram, μέσω ειδοποίησης στις οθόνες τους, είτε να επιλέξουν, είτε να απορρίψουν τη συνδρομή.